SSS verliest met 2e elftal met minimaal verschil van Lekkerkerk

14 januari 2024 12:00

SSS diende op zaterdag 13 januari 2024 de vanwege op 9 december 2023 gestaakte wedstrijd na een ernstige blessure bij de tegenstander uit te spelen. Na diverse pogingen te hebben ondernomen om deze wedstrijd te verplaatsen in verband met het buitenlands trainingskamp van SSS 1, bleef deze wedstrijd uiteindelijk op de oorspronkelijk geplande datum staan. SSS 2 diende hierdoor SSS 1 te vervangen om deze wedstrijd uit te spelen.

De klok vermelde 30 minuten en 22 seconden toen de wedstrijd weer werd hervat. Zoals verwacht trok Lekkerkerk ten aanval en kon SSS in het eerste kwartier niet anders doen dan proberen tot aan de rust de nul te houden. Dat leek te lukken, totdat op slag van rust Lekkerkerk toch de 1-0 maakte. Een teruggetrokken voorzet werd door Lekkerkerk gepromoveerd tot een doelpunt. Scheidsrechter Durgunsu floot direct na de daaruit volgende aftrap voor de rust. Met een paar speldenprikken liet SSS ook wel weten dat de verdediging van Lekkerkerk niet achterover kon gaan hangen.

De tweede helft een ander spelbeeld. Het spel van Lekkerkerk werd er zeker niet beter op en SSS kon er diverse keren dreigend uitkomen met de snelle spitsen Ryan Richard en Marco van Daalen. Na ruim een kwartier in de 2e helft werd Ryan Richard onreglementair tegen de grond gewerkt binnen de beruchte lijnen. De strafschop die daar uit volgende werd kiezelhard door Marco van Daalen binnengeschoten. SSS kwam hierdoor op 1-1. SSS had de formule gevonden om het Lekkerkerk lastig te maken en kwam diverse keren in de buurt van de keeper van de thuisclub, maar die gaf vooralsnog geen krimp. Een kwartier voor tijd kwam Lekkerkerk op een 2-1 voorsprong doordat een cornerbal ongelukkig op het hoofd van een SSS’er kwam en achter keeper Sven Scholte belandde. In het resterende deel nam SSS alle risico’s van dien om toch nog minimaal een punt mee te kunnen nemen. Helaas bleek de pijp van de reserves van SSS al redelijk leeg en kwamen zijn niet meer tot scoren. Een zure nederlaag voor SSS maar de aanwezige toeschouwers van SSS waren het er allemaal over eens: de mannen van Lars van IJsselmuide en René Veldhoen hebben zich prima gepresenteerd en konden na afloop met opgeheven hoofd terug naar hun trainingskamp in Vaals.

Volgende week gaat SSS op bezoek bij SVS in Capelle aan den IJssel, de club waar ex-SSS speler Ron Luijten de scepter zwaait.