SSS binnen het uur op rozen tegen OSV

4 februari 2024 10:45

SSS ging op bezoek in Oud-Beijerland om op sportpark Olympia aan te treden tegen OSV.

De bedoelingen van SSS werden snel duidelijk. Snel druk naar voren zetten en met veel tempo, en diepgaande middenvelders proberen zo snel mogelijk de score te openen. Dat plan bleek te gaan slagen. SSS kwam binnen 15 minuten op een 0-2 voorsprong. Beide goals kwamen van de voet van Tim van Zetten, die assists van Antonie Robalo Monteiro en Frank van der Linden koelbloedig voorbij de OSV keeper wist te plaatsen. Toch moest SSS nog uitkijken dat niet tegen een gevaarlijke counter aanliep die met name bij de snelle rechtsbuiten vandaan kwamen. Dit leidde echter nog niet tot goals zodat de voorsprong voor SSS gehandhaafd bleef. Bij SSS nam halverwege de eerste helft de voorwaartse druk iets af waardoor trainer/coach Paul Bestebreur af ten toe van zijn stoel moest komen om zijn ploeg scherp te houden. Dat leidde uiteindelijk tot 3-0 doordat Frank van der Linden in minuut 45 een schot op doel van richting veranderd zag worden en daarna in het net zag belanden.

Na rust werd de wedstrijd iets rommeliger. In de 55e minuut veerde het SSS publiek op toen Dennis de Haan zich posteerde achter een toegekende vrije trap. Op zo’n 20 meter schuin van het doel van OSV krulde hij de bal prachtig in de verre hoek achter de OSV doelman en tekende de 4-0 aan. Binnen het uur had SSS zijn grote verschil in doelpunten te pakken. Toch kwam OSV nog aan 2 goals. In zowel minuut 56 als minuut 66 scoorde OSV en zorgde voor een tussenstand van 2-4. Juist toen OSV een beetje geloof terug bleek te krijgen moet OSV met 10 man verder vanwege een 2e gele kaart. De wedstrijd werd in de 85e minuut definitief beslist. Een aanval van OSV werd in de verdediging van SSS weggerost door Tim van Zetten. Met een flinke stuit ging de bal over de uitkomende, verkeerd timende keeper van OSV heen zodat Dennis den Haan de vrije doortocht kreeg en ook hij zijn 2e van de middag maakte. Diezelfde Den Haan had het slotakkoord op zijn schoen maar schoot de bal in de laatste minuut in het zijnet. Vlak daarvoor kopte invaller Kevin de Bie nog een voorzet kiezelhard op het doel, maar de keeper voorkwam een zekere goal.

Na goed 90 minuten vond scheidsrechter Van der Wel het welletjes en floot voor de laatste maal. Zo kon SSS 3 punten bijschrijven en komt het op 21 punten uit 12 gespeelde wedstrijden.

SSS stijgt door deze overwinning naar plaats 5 op de ranglijst met 4 punten achterstand op de nieuwe koploper Slikkerveer. Over 2 weken gaat SSS op bezoek bij SVS in Capelle aan den IJssel. Tussendoor oefent SSS nog tegen FC Zoetermeer op zaterdag 10 februari in Klaaswaal.