SSS knokt zich naar gelijkspel tegen koploper Slikkerveer

25 februari 2024 10:30

Na de in extremis bepaalde eindstand van 4-4 vorige week uit bij SVS in Capelle aan den IJssel trad SSS vandaag thuis aan tegen koploper Slikkerveer.

Het in grote getale aanwezige publiek zag SSS al na 11 minuten tegen een 0-1 achterstand aan kijken en zelfs na 38 minuten tegen 0-2. Beide keren waren het gevaarlijke uitbraken van Slikkerveer over de linkerflank die voor problemen in de Klaaswaalse formatie zorgde. Even leek het erop dat voor rust de wedstrijd al gespeeld zou zijn, maar mede doordat Slikkerveer slordig omging met de kansen bleef SSS nog in de race. Zeker toen SSS op slag van rust een strafschop toegekend kreeg vanwege hands in het zestien meter gebied. Dit is een kolfje naar de hand van Dennis den Haan die met een harde schuiver de keeper kansloos liet en de ruststand op 1-2 bepaalde.

Na rust zette SSS een tandje bij en creëerde meer kansen. Het liet in de 52e minuut een kans liggen op de gelijkmaker. Slikkerveer wist echter wel raad met een kans voor hun die daarop volgde en zette de 1-3 op het bord. Vijf minuten later maakte Dennis den Haan de aansluitingstreffer, hiermee kwam SSS voor de tweede keer deze dag weer terug in de wedstrijd. Doordat de doelman van Slikkerveer de bal oppakte na een terugspeelbal kreeg SSS 20 minuten voor tijd een indirecte vrije trap in het zestien meter gebied. Na een kort tikje van Feni Bileti krulde Dennis den Haan de 3-3 binnen. Direct na de aftrap brak Slikkerveer weer uit en maakte de ploeg van Gijs Zwaan de 3-4. Een domper voor SSS dat de rug nog een keer moest rechten om de gelijkmaker te maken. Met een tomeloze inzet probeerde SSS een doelpunt te forceren en dit werd beloond. Een voorzet van Marco van Daalen werd door Daan Sibrijns in de 85e minuut beheerst binnen getikt en zo prijkte er wederom een 4-4 stand op het bord. Na enkele minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter af en konden beide teams een punt bijschrijven. Of beide coaches hier ook tevreden mee zijn bleef na afloop de grote vraag.

Na dit resultaat en de resultaten op de andere velden moet Slikkerveer de koppositie  afstaan aan FC Binnenmaas en vind SSS zichzelf terug op 6e plaats met 23 punten. SSS heeft komende wedstrijden de punten hard nodig om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen en voor de 2e periode, waar momenteel de 2e plaats wordt bezet.

Zaterdag gaat SSS op bezoek bij CKC. Die ploeg staat momenteel 4e in deze afdeling. De wedstrijd in Capelle aan den IJssel begint om 14.45 uur.