SSS incasseert terechte nederlaag tegen CKC

3 maart 2024 10:30

Op Sportpark ’t Veer ging SSS vanmiddag de strijd aan met CKC. SSS, dat vorige week een verdienstelijk punt haalde tegen Slikkerveer wilde graag die lijn doorzetten in Rotterdam. De thuiswedstrijd werd destijds met 4-0 gewonnen, maar de indruk die CKC toen achterliet was er wel eentje dat het een goed voetballende ploeg was die heus wel punten gaat halen.

SSS begon de wedstrijd voortvarend. Na zo’n 8 minuten kreeg SSS de eerste goede kans maar de paal stond een vroege voorsprong in de weg. De tegenstoot die daarop volgde leidde bijna tot de voorsprong van de thuisploeg. Keeper Cas Abbas was ver uit zijn doel gekomen, werd nog wel omspeelt, maar de afronding was gelukkig voor SSS niet goed genoeg en kwam in het zijnet terecht.

Een minuut later was het voor SSS wel raak. Marco van Daalen pikte aan de linkerkant de bal op, ging op avontuur en maakte oog in oog met de keeper geen fout en zette SSS op een 0-1 voorsprong. De wedstrijd golfde op een neer en aan beide kanten ontstonden er kansen. CKC kreeg gaande wedstrijd meer de overhand en dat leidde tot een grote kans in de 30e minuut. Alain Olbert, iets uit balans, probeerde de bal nog te slepen, maar zijn actie mislukte. Vlak voor rust kwam CKC dan toch op de verdiende gelijkmaker doordat Joey van Oosten de gelijkmaker binnen schoot.

Een kwartier na rust komt SSS weer op voorsprong doordat Dennis den Haan een foute breedtepass van CKC weet af te straffen. Het SSS publiek ging er na deze goal eens goed voor zitten. Zij zagen de voorsprong echter al weer snel in rook opgaan doordat CKC, door middel van Alain Obert direct na de aftrap de gelijkmaker al weer had gemaakt. Dit overkomt SSS niet voor het eerst dit seizoen.

Rond de 67e minuut komt CKC deze middag voor het eerst op voorsprong. Wederom was het Alain Obers die keeper Cas Abbas passeerde. Voor SSS had Feni Bileti daarna een grote kans om de stand weer gelijk te trekken, maar zijn schot trof de lat en zo keek SSS nog altijd tegen een achterstand aan.

Nog altijd had CKC de overhand op het veld, maar kreeg SSS toch nog wel diverse mogelijkheden om toch nog met een resultaat naar huis te kunnen. Deze hoop vervloog in de 83e minuut toen CKC een terechte penalty kreeg doordat Cas Abbas spits Obert neerhaalde waardoor Finn Zijta de stand op 2-4 kon brengen. Invaller Nick Rorijs kreeg in de 90e minuut nog een kans om de marge te verkleinen, maar zijn inzet ging over het doel.

Door deze uitslag staat SSS nu in een soort “niemandsland” en vindt zich terug op de 6e plaats. Er zijn komende weken overwinningen nodig om nog zicht te houden op de plaatsen bovenin. Zaterdag komt vv Strijen op bezoek. Deze derby start om 14.30 uur. De week er na wederom een thuiswedstrijd tegen LMO.