SSS na rust voorbij Strijen

10 maart 2024 10:00

Op een druk bezocht sportpark aan de Jaap Kosterstraat in Klaaswaal trapten beide Hoeksche Waardse clubs om 14.30 uur af onder leiding van scheidsrechter Driesse.

SSS wilde de punten graag binnen de poort houden om zo nog zicht te houden op de bovenste plaatsen terwijl Strijen de punten graag mee wilde nemen om uit de nacompetitie zone te geraken.

Na de aftrap was het SSS dat op zoek ging naar de openingstreffer, maar kreeg binnen 10 minuten al een doelpunt tegen doordat stand-in keeper Mick van Vliet zich verkeek op een diepe bal. De Strijen aanvaller kon Van Vliet op slimme wijze omspelen en werkte de bal in het Klaaswaalse doel. Zo moest SSS al weer snel in de achtervolging. In een matige eerste helft waren de kansen schaars voor SSS. Tim van Zetten kopte in de 34e minuut nog een bal over het Strijense doel en een indraaiende corner kon door Strijen ternauwernood bij de 2e paal van de lijn worden gekopt. Daarentegen kreeg Strijen bij een uitbraak een enorme kans op 0-2, maar nu deed keeper Van Vliet alles goed en werkte de bal met zijn voet uit zijn doel. Zo gingen beide ploegen de rust in met een 0-1 stand.

In de tweede helft bracht coach Paul Bestebreur met Marco van Daalen meer snelheid in de ploeg en ook Antonie Robalo Monteiro werd gebracht om met zijn creativiteit meer openingen te forceren. Dit resulteerde in de tweede helft tot meer druk op de Strijense defensie. Een belegering van het Strijense doel bracht SSS in de 54e minuut haast langszij, maar het laatste SSS schot belandde in de handen van de prima keepende Strijense doelman, die overigens in de 3e minuut de eerste keeper al moest vervangen vanwege een opgelopen blessure. In de 63e minuut werd de snelheid van Van Daalen al verzilverd. Hij stormde de 16 meter in en werd daar onderuit gehaald waardoor Dennis den Haan vanaf 11 meter de gelijkmaker kon maken en dat ook deed. SSS wilde meer, voelde dat er ook meer in zat en kreeg uiteindelijk ook meer, al moest het publiek er wel lang op wachten. In de 86e minuut werd een scherpe voorzet van Dennis den Haan bij de 2e paal binnen gewerkt door Antonie Robalo Monteiro. Een verlossende treffer die kort daarop een vervolg kreeg doordat Marco van Daalen in de slotseconden ook Dennis den Haan in stelling bracht en hij middels een intikker de eindstand op 3-1 kon bepalen.

SSS komt met deze overwinning op 26 punten en krijgt hierdoor de bovenste plaatsen weer in het vizier en doet volop mee in de 2e periode. Volgende week komt het altijd lastige LMO op bezoek in Klaaswaal.