SSS pakt de volle buit tegen LMO

17 maart 2024 10:00

SSS kreeg deze zaterdag LMO op bezoek. De Rotterdammers kwamen met veel zelfvertrouwen naar Klaaswaal, gezien de overwinning op Slikkerveer van twee weken geleden en het gelijke spel tegen CKC van vorige week. SSS heeft vorige week ook het moraal opgekrikt door van Strijen met 3-1 te winnen. In Klaaswaal stonden dan ook twee ploegen tegen over elkaar die volle bak voor de winst gingen.

Nadat de wedstrijd in gang werd gefloten door scheidsrechter Wieman uit Gouda trapten beide teams direct het gaspedaal onderin. Met een hoog tempo werden beide goals bestookt. Dat resulteerde in de 8e minuut tot een hachelijk moment voor de SSS goal, maar werd door de Klaaswaalse verdediging onschadelijk gemaakt. Direct daarop kreeg SSS spits Nick Rorijs een grote kans maar wist het net nog niet te vinden. In de 12e minuut kreeg ook de mee opgekomen Mark de Bie een een kopkans, maar trof ook geen doel. Vier minuten later leek Marco van Daalen op weg naar de 1-0 toen hij een LMO-verdediger te snel af was. Eén op één op keeper Mark Smith was de laatste de winnaar. Na een klein half uur was het LMO dat een 100 % kans creëerde, maar de uitstekend keepende Mick van Vliet behoedde SSS voor een achterstand. Twee minuten later zette Dennis den Haan Frank van der Linden voor de goal van LMO, maar de lob van Van der Linden was te kort. LMO wist gedurende de eerste helft aanvallend prima partij te geven. Het was een wonder dat er in de eerste helft niet werd gescoord. Als er bij rust een kleine korfbalstand op het bord het gestaan had niemand daar vreemd van opgekeken.

In de tweede helft, gelijk aan de wedstrijd tegen Strijen kreeg SSS steeds meer de overhand en grossierde het in kansen. Drie minuten na rust combineerde SSS prachtig door de LMO verdediging heen. De voorzet van Dennis den Haan kwam op het hoofd van Nick Rorijs, maar zijn inzet ging net naast de paal. Na dik een uur kreeg Rorijs wederom een kans, nu door middel van een vrije trap genomen door Feni Bileti, maar leidde nog niet tot goal. Ook middenvelder Antonie Robalo Monteiro kreeg een open schotkans zo’n 20 minuten voor tijd, maar zijn inzet belandde in de ballenvanger. Het geduld van de SSS aanhang werd ook dit keer op de proef gesteld, maar werd in de 77e minuut beloond. Tim van Zetten, die in de rust Mark de Bie verving, zorgde met een lage voorzet vanaf de linkerkant van de 16 meter dat Nick Rorijs de bal in zijn voeten kreeg. Hoewel Rorijs uit balans raakte kon hij de bal achterovervallend alsnog het laatste tikje geven om SSS op de 1-0 voorsprong te zetten. De ban was hiermee gebroken. Ernesto Figueira Comojo werd vervangen door Daan Sibrijns die de voor hem vreemde rechtsback positie prima invulde. In de laatste 10 minuten kwam de voorsprong van SSS niet meer in gevaar en bleven ook deze week de punten op Klaaswaal. Het SSS publiek heeft genoten van een leuke wedstrijd en zag dat de roodhemden met veel gedrevenheid en inzet tot veel in staat zijn. Door deze twee overwinningen achter elkaar komen de bovenste plaatsen weer in zicht en is SSS slechts 3 punten verwijderd van plaats 4 en 4 en 5 punten van plaats 3 en 2. Het worden nog 7 spannende wedstrijden waar nog veel mogelijk is. In de 2e periode staan nu 4 teams (waaronder SSS) met 10 punten aan kop.

Zaterdag gaat de reis naar Maasdam waar FC Binnenmaas wacht. Die ploeg speelde zaterdag gelijk (0-0) tegen CKC en ziet Overmaas achter zich opdoemen.