JO17 mist vele kansen maar wint alsnog ruim van OSV

Oud-Beijerland JO17-1

Groep 3 37

18 september 2019 19:30

B. v.d. Linden

Vanavond de derde en helaas ook de laatste bekerwedstrijd van het seizoen. Na de nederlaag van vorige week zit een vervolg er niet meer in. Dat geldt ook voor tegenstander Oud-Beijerland, dat helemaal nog geen punt wist te behalen. Winnen is dus het enige dat telt om zo met een goed gevoel de competitie in te gaan. Maarten en Daan zijn vanwege blessures niet inzetbaar en dus zijn O15-spelers Stevie en Rick vanavond van de partij.

Over de eerste 25 minuten valt weinig te klagen. Aanvallend is het erg leuk om naar te kijken met de ene combinatie nog mooier dan de andere. Daarnaast is het ook nog erg effectief en creëren we kans op kans. Slechts drie keer lukt het om te scoren. Al in de derde minuut schiet Job na een corner de afvallende bal binnen (1-0). Na iets meer dan een kwartier frommelt Bart na een voorzet van Finn en met een beetje hulp van de tegenstander de bal in het doel (2-0) en Sam passeert een aantal verdedigers en rondt prima af (3-0). Verder werden er dus een hoop kansen om zeep geholpen. Hoewel het ook in onze sterke fase bij balverlies niet altijd helemaal goed stond, worden we in de slotfase van de eerste helft nog veel slordiger. We raken de bal een aantal keer veel te makkelijk kwijt op eigen helft. Net voor de rust gaat de opbouw opnieuw de mist in en nu wordt het wel afgestraft (3-1). Een ruststand die totaal geen recht doet aan het spelbeeld en dat mogen we onszelf toch wel aanrekenen.

In de tweede helft zien we na bijna vier maanden de rentree van Jesper in een wedstrijd. Ondanks de twee goals verschil zou het niet meer spannend worden. Voetballend was het deze helft net even iets minder van onze kant maar daarentegen stond het wel wat beter en gaven we weinig ruimte weg. Alleen bij een bekeken vrije trap moest keeper Kris nog echt in actie komen. Uiteindelijk weten we in de tweede helft de score nog te verdubbelen. Een mooie steekpass van Damian op Finn zorgt voor de 4-1. Daarna is het Damian zelf met het doelpunt als hij na een handsbal de strafschop voor zijn rekening neemt (5-1). De 6-1 is wederom voor Finn als Stevie de bal goed aflegt en er overtuigend wordt binnengeschoten. Het zou één van de laatste balcontacten zijn van Finn, die daarna voorin werd afgelost door Rick. Met ook Stevie nog voorin heeft de aanval nu een hoog O15-gehalte. Beide waren afgelopen zaterdag nog goed voor vijf goals maar in de resterende twintig minuten zou er niet meer worden gescoord. Deze wedstrijd was voetballend gezien misschien wel de beste van de drie. Zeker in het begin leek het net een groot positiespel. Met name in de omschakeling achteruit en in de afronding moet het nog echt wel een stuk beter als we ook in de derde klasse een rol van betekenis willen spelen. Ik ben ervan overtuigd dat wij daar van iedereen kunnen winnen als we ons niveau halen. Zaterdag moeten we er staan als de eerste wedstrijd wordt gespeeld. Die brengt ons in Goudswaard voor een krachtmeting met Korendijk JO17.