...
71'

3e klasse 9

21 september 2019 11:00

Na drie weken bekervoetbal reizen we vandaag af naar het verre Goudswaard, waar je bij de kruising nog altijd op een SRV-wagen kunt stuiten. Eenmaal aangekomen ligt er een prachtig biljartlaken klaar, maar dat is nou net niet voor ons bedoeld. Wij moeten het doen met het golvende veld 2. De voorbereiding was niet optimaal met opnieuw een flink aantal afwezigen. Naast Maarten en Daan is nu ook Damian niet van de partij na eerder opgelopen hamstringklachten in de wedstrijd van woensdag. Deze keer sluit Calvin aan en verdedigt Kris wederom het doel. Met moeite komen we daardoor op 12 man en daar zullen we het dan mee moeten doen. Ook is er geen vlagger vandaag. Noodgedwongen moet de enige wisselspeler deze taak op zich nemen. In mijn ogen niet hoe het zou moeten zijn, maar het is niet anders. Dan maar snel door naar de wedstrijd. Tegenstander SJO Korendijk had drie moeizame bekerwedstrijden achter de rug met een nederlaag en twee nipte overwinningen, allen tegen 4e klassers. Met de wetenschap van nu bleken dat toch wel serieuze tegenstanders geweest te zijn. Wij wisten woensdag nog eenvoudig te winnen van OSV en hopelijk stappen we ook in deze Hoeksche Waardse derby als winnaar van het veld.

Al snel blijkt Korendijk een felle ploeg, waar we maar moeilijk onderuit weten te spelen. Zeker als we in de passing en onze aannames ook nog vreselijk slordig zijn. We worden helaas gedwongen al vroeg de diepte te zoeken. Dat levert wel een paar goede kansen op als Finn vanaf rechts een aantal keer kan uithalen, maar de hoek te vaak te lastig is. De aansluiting voor het doel blijft hierbij toch een probleem waarop we het antwoord nog niet hebben gevonden. Na iets minder dan een kwartier spelen volgt pas de eerste kans voor Korendijk maar die tonen zich een stuk effectiever en komen op voorsprong (1-0). Het blijft erg onrustig aan onze kant, combinaties zijn zeldzaam, maar we geven eigenlijk nauwelijks wat weg. Aan de andere kant krijgen wij opnieuw een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker waarvan de grootste voor Finn, deze keer vanaf links. Ook nu komt de keeper weer als winnaar uit de strijd en blijven we tegen een achterstand aan kijken. Op het meest vervelende moment, één minuut voor de rust, slaat Korendijk wederom toe en verdubbelt het de voorsprong. Nog een tegenvaller deze helft is het snelle uitvallen van Jesper, nadat het woensdag bij zijn rentree nog zo goed ging. Geen wissels meer en een 2-0 achterstand. Je kunt fijner de rust in gaan.

Gelukkig is Rafael bereid om de vlag voor deze helft over te nemen, zodat Jesper niet nog meer meters hoeft te maken. In deze tweede helft gooien we het maar over een andere boeg aangezien het voetballend toch niet lukt. We gaan wat meer op goed geluk spelen met extra kracht en snelheid voorin. In het begin heeft dit nog niet bepaald het gewenste effect als Korendijk zo de 3-0 binnen mag schieten en de wedstrijd nu al beslist lijkt. Toch tonen we veerkracht door bijna direct daarna de 3-1 te maken als Finn opduikt voor de keeper en prima afmaakt. Ongelooflijk slordig leveren we ook gelijk weer een doelpunt in (4-1) om vervolgens in dezelfde minuut het verschil meteen weer tot twee terug te brengen. Hier gaat een keepersfout aan vooraf en het is Finn die de bal uiteindelijk met links in het lege doel kan schieten (4-2). Nog steeds is er dan een half uur te spelen en lijkt weer alles mogelijk. Korendijk is het in deze fase echt even kwijt en een kwartier voor tijd is de spanning zelfs weer helemaal terug. Een strakke pass door het midden, Finn ontsnapt aan buitenspel, en rondt opnieuw prima af (4-3). Gaan we dan toch nog een resultaat halen? Het antwoord is nee, want Korendijk maakt er 5-3 van en dan lijkt het toch echt gebeurd. Een stevige overtreding op Calvin wordt dan nog bestraft met geel maar het zou voor de uitslag geen verschil meer maken. Het is ook niet het soort wedstrijd waarin het ons lukt om de vrije man te vinden. Alleen Finn weet met een goede knal van afstand nog gevaar te stichten, maar deze wordt goed verwerkt door de keeper. Zo verliezen we de eerste competitiewedstrijd en is er nog genoeg werk aan de winkel. We creëren voldoende kansen, zelfs met het matige spel van vandaag, maar effectief is het nog niet en zelf geven we de doelpunten echt te makkelijk weg. Het blijft zoeken naar de juiste balans op het veld om die dingen meer in evenwicht te brengen. Volgende week een nieuwe kans op de drie punten als Gravendeel JO17 op bezoek komt.