47'

3e klasse 9

5 oktober 2019 10:00

K. de Bie

Na derby's tegen Oud-Beijerland, Korendijk en Gravendeel treffen we vandaag een tegenstander van buiten het eiland. Hekelingen JO17-2 komt op bezoek en die zijn het seizoen goed gestart met een overwinning bij Herkingen en een gelijkspel tegen Korendijk. Een punt halen tegen Korendijk is ons niet gelukt en dus weten we vooraf dat het wel eens een lastig potje kan worden tegen het altijd fysieke Hekelingen. Gelukkig kan Damian na twee wedstrijden afwezigheid vanwege een blessure weer zijn opwachting maken. Maarten, Daan en Jesper zijn er nog altijd niet bij maar daar komt mogelijk snel verandering in. Rick en Stevie mogen het daarom weer een stapje hoger laten zien en komen ieder een helft in actie.

De wedstrijd ontwikkelt zich zoals eigenlijk wel de verwachting had. Hekelingen is een hele fysieke en daardoor ook stugge tegenstander waar je niet zomaar mee afrekent. Gelukkig ziet het begin er bij ons goed uit en voetballen ook wij prima vanuit de organisatie. We zitten er bovenop en combineren vervolgens ook vrij aardig. Het ontbreekt alleen steeds net aan de zorgvuldigheid in de laatste pass om iemand in schietpositie te brengen. Er zijn wel een aantal kansjes maar deze zijn allemaal makkelijk voor de keeper tegen te houden. Zoals gezegd staat het goed en zitten we overal tussen. Hekelingen weet deze helft eigenlijk geen echte kansen te creëren. De enige gevaarlijke momenten ontstaan vooral door slordigheidjes van onszelf als we even vergeten elkaar te coachen. Geen doelpunten deze helft en dus 0-0.

In deel twee krijgt de wedstrijd een heel ander gezicht. Het wordt vanaf de eerste minuut een open wedstrijd waarbij onze slordigheidjes inmiddels echte fouten zijn geworden. Hekelingen krijgt een aantal kansen maar deze worden wel ontzettend slecht uitgespeeld. Met meer ruimte op het veld weten ook wij wel raad en als Finn de bal teruglegt heeft Stevie de bal voor het inschieten. Helaas iets te hoog en dus over. Na een minuut of zeven komen wij wat gelukkig op voorsprong. Het is Bart met een scherpe voorzet en deze wordt door een verdediger van Hekelingen achter zijn eigen keeper gekopt. Er wordt gevlagd voor buitenspel maar de doelpuntenmaker had toch echt geen rood shirt aan. Uiteindelijk bleek dat het om Bart zou gaan maar dit wist de vlagger, als het al zo was, op dat moment in ieder geval niet goed genoeg aan de scheidsrechter uit te leggen. Het doelpunt telt en we staan voor: 1-0. We worden echter steeds slordiger en lijken kort erna daar al de prijs voor te moeten betalen. We staan weer even niet goed en de weg is vrij voor een Hekelingen-spits. Deze wordt net voor zijn schot gevloerd en hoewel het vanaf de kant toch een overtreding leek geeft de scheidsrechter vanuit zijn gezichtsveld een achterbal. Daar komen we goed weg. Inmiddels neemt de irritatie bij Hekelingen toe en wordt daarna werkelijk elke beslissing aangevochten. Met voetballen zijn ze in ieder geval niet meer bezig terwijl ze toch juist in een goede fase zaten. Ook wij laten onszelf daar dan toch weer in meeslepen en dat levert nog wat onvriendelijkheden op. Ons kost dat een tijdstraf voor Damian. Aan de kant van Hekelingen wordt uiteindelijk de trainer weggestuurd die het ook even niet meer op een rijtje had (man man man). Inmiddels tikt de tijd langzaam verder in ons voordeel en weten we tien minuten voor het einde de voorsprong zelfs nog te verdubbelen. Opnieuw krijgen we veel ruimte, Finn vindt Stevie, en die weet de kans deze keer wel te benutten: 2-0 en dat is tevens ook de eindstand. Vandaag vooral in de eerste helft een sterk SSS gezien dat echt als team speelde maar in de tweede helft vooral de meest gelukkige was. Ook toen werd er geknokt voor elke meter maar was het met vlagen echt veel te slordig. Volgende week weer een Hoeksche Waardse derby. Dan gaan we in Mijnsheerenland op bezoek bij GOZ JO17.