1 - 3

SSS JO17-1

3e klasse 9

16 oktober 2019 20:00

Een tekort aan spelers bij GOZ zorgde ervoor dat deze wedstrijd niet afgelopen zaterdag maar op deze woensdagavond werd gespeeld. Na het vertrek van Gravendeel uit de competitie zijn wij drie punten armer en deze willen we graag weer snel terug hebben om uit de onderste regionen weg te blijven. Voor GOZ is die noodzaak nog hoger. Zij verloren hun eerste drie wedstrijden en staan daardoor nog puntloos onderaan. Dat zegt overigens helemaal niets, want het waren slechts kleine nederlagen en wij weten dat GOZ gewoon een goed team heeft. Eind vorig jaar speelden we in de nieuwe samenstelling nog een onderlinge oefenwedstrijd en wonnen we moeizaam met 2-1. Van onderschatting kan dus geen sprake zijn.

Vanaf het vertrek regende het al en dit zou gedurende de wedstrijd alleen maar toenemen. De supporters hebben geluk, die staan hoog en droog met een goed overzicht over het veld. Zij zien dat we lekker fel starten en er bovenop zitten. In de eerste minuten lukt het GOZ niet om onder de druk vandaan te komen en we spelen de bal goed rond op hun helft. Daarna nemen we ineens wat gas terug en komt de tegenstander beter in de wedstrijd. Toch pakken wij wel de leiding. Finn komt aan de bal in het strafschopgebied, schermt de bal af met zijn lichaam en valt over een been. De scheidsrechter kent geen twijfel en geeft een strafschop. Wellicht wat zwaar gestraft maar daar heeft Damian geen boodschap aan en hij knalt de bal in de hoek (0-1). GOZ pakt daarna weer het initiatief maar ook zonder veel de bal te hebben kunnen wij gevaarlijk zijn. Dat blijkt wel als we razendsnel omschakelen, O15-speler Stevie een prima steekpass geeft op Finn en die rondt oog in oog met de keeper keurig af (0-2). Wat zijn we effectief, dat is wel eens anders geweest. De rest van deze eerste helft zien we eigenlijk hetzelfde beeld. We gaan slordiger spelen, staan niet altijd goed opgesteld en GOZ pikt daardoor een hoop ballen op en wordt af en toe best gevaarlijk. Tot echt hele grote kansen komen ze echter niet. Daarentegen loeren wij nog steeds op een uitbraak en dat levert echt nog een paar grote kansen op een derde treffer op. Na iets minder dan een half uur spelen is het echter GOZ dat de aansluitingstreffer maakt en die kwam toch ook niet helemaal uit de lucht vallen: 1-2. In het restant geen goals meer en dus kunnen we aan de thee.

In de tweede helft zien we kansen voor beide teams maar de keepers houden hun teams op de been. Gelukkig staan we wel weer wat beter en komen we vaker als winnaar uit de duels. GOZ vindt minder makkelijk de vrije man en speelt steeds vaker de lange bal. Met ons fysieke voordeel komen we daarbij eigenlijk niet in de problemen. Vooral Colin onderschept veel ballen die voor zijn directe tegenstander zijn bedoeld. Ondanks dat voetballend niet alles lukt komen we na 13 minuten in deze helft wel op 1-3. Ook hier is goed te zien dat we er weer net wat korter opzitten. Het begint met een onderschepping, waarna ik dacht Paul de bal op Job inspeelt en die verlengt in één keer op Finn. Zijn voorzet wordt uiteindelijk bij de tweede paal door Sam tegendraads ingeschoten. Een echte teamgoal en misschien wel de mooiste van het seizoen tot nu toe. De laatste 25 minuten maken we het onszelf niet bepaald makkelijker. We gaan nogal slordig met de kansen om en komen nog een aantal keer goed weg. Toch verandert er niets meer aan de stand. Een belangrijke overwinning waardoor we weer naar boven kunnen kijken. Het was niet makkelijk om de bal in de ploeg te houden vanavond en dus moesten we het vooral hebben van snel omschakelen. Die momenten speelden we wel vaak prima uit. Daarnaast heeft Martijn het centraal achterin als vervanger van de geblesseerde Jent goed gedaan. Ook positief is de rentree van Daan die vanavond voor het eerst sinds 31 augustus weer een helft mee kon doen en een goede indruk achterliet. Dat gaat dus ook de goede kant op. Komende zaterdag zijn we vrij. Eind oktober gaat de competitie weer verder.