...

3e klasse 9

9 november 2019 10:00

B. v.d. Linden

24 dagen zijn er inmiddels voorbij gegaan sinds de laatste wedstrijd. Om diverse redenen, maar met name door blessures, waren we genoodzaakt een paar wedstrijden uit te stellen. Daardoor beginnen we vandaag aan een serie van 5 wedstrijden in 15 dagen. Iedereen weer fit? Nou, niet echt. Jent leek op de weg terug maar kreeg opnieuw last van zijn knie en Maarten zit nog in het gips. Toen besloot Job deze week nog even een 'Ninootje' te doen (knieschijf zat even niet waar die hoorde) en dus komt ook hij voorlopig niet in actie. Gelukkig zijn Jesper en Daan wel weer van de partij en met aanvulling van Ruben, Stevie en Rick kunnen we vandaag met 14 spelers de strijd aan gaan. Een hoop gepuzzel dus weer in het team en laat nou net koploper SJO DBF op bezoek komen. Het is aan ons om onze huid zo duur mogelijk te verkopen.

We starten eigenlijk heel goed. Waar het kan zetten we hoog druk en af en toe zakken we iets verder in. Ook dan kunnen wij heel gevaarlijk zijn want al snel in de wedstrijd krijgen we een enorme kans. Finn ontsnapt aan de verdediging maar hij schiet helaas voorlangs. Als ware koploper toont DBF vervolgens een knap staaltje effectiviteit. Twee keer valt de bal in de drukte, zitten we er niet kort genoeg op en staat het ineens 0-2 na 12 minuten spelen. Erg zonde en totaal onnodig. We zullen ons terug moeten knokken in de wedstrijd. Opnieuw komen we er vanuit de omschakeling best een paar keer aardig uit maar we gaan te slordig met de kansen om. Na iets minder dan twintig minuten spelen weten we de bal na een doeltrap snel te onderscheppen als een verdediger de controle kwijt is. Hij probeert dat nog wel te herstellen maar maakt daarbij wel een overtreding op Damian. Die gaat zelf achter de bal staan. Hij ziet zijn eerste schot in de muur belanden maar weet in tweede instantie de keeper alsnog te verrassen: 1-2. We zijn weer helemaal terug. Toch is het opnieuw DBF dat het verschil weer op twee brengt. Deze keer wel via een goede combinatie en een schot buiten bereik van Kris (1-3). Wordt het dan toch een makkelijke ochtend voor de lijstaanvoerder? Het antwoord is nee, want ook deze tik komen we weer te boven. Bijna meteen vanaf de aftrap is het Stevie die oog in oog met de keeper komt maar laatstgenoemde komt daar als winnaar uit. Ook daarna krijgen we nog een aantal grote mogelijkheden. Stevie komt weer los van de verdediging maar weer is daar de keeper die een doelpunt voorkomt. De re-bound is vervolgens voor Bart die zijn poging op de lat ziet belanden. Kort daarna krijgt Bart van dichtbij uit een corner nog een kans maar ook nu gooit de keeper zich ervoor. Het is aan hem te danken dat zijn team met een 1-3 voorsprong de rust in kan waar het ook zomaar gelijk had kunnen staan.

In de tweede helft weten we de sterke slotfase een vervolg te geven. We beginnen zelfs zo goed dat we binnen twee minuten de aansluiting al gevonden hebben. Een goede pass van Bart wordt door Finn in de verre hoek binnengeschoten (2-3). DBF is het dan even kwijt en we weten ze een behoorlijke fase onder druk te zetten. De koploper kraakt maar geeft ook weer niet enorm veel kansen weg. Een kopbal van Ilan wordt bij de tweede paal uit het doel gehouden en de grootste kans is voor Stevie die de bal terug krijgt van Finn maar hoog over schiet. In deze fase had het toch echt moeten gebeuren want daarna krijgt DBF weer de controle over de wedstrijd. Kris voorkomt met een paar mooie reddingen een grotere achterstand en zorgt ervoor dat we mogen blijven hopen op een resultaat. In de slotfase wisselen we een verdediger voor een extra aanvaller. Het zorgt voor een open slotfase waarin DBF gretig gebruik maakt van de geboden ruimte. Er zijn een hoop overtredingen nodig om gevaarlijke aanvallen onschadelijk te maken en dat kost een hoop tijd. Het lukt ons niet om de bal nog één keer goed voorin te krijgen en de zo gewenste 3-3 op het scorebord te zetten. Het blijft bij 2-3. We hebben ons steeds goed teruggeknokt in de wedstrijd maar punten levert het helaas niet op. Komende woensdag zullen we het ongetwijfeld niet veel makkelijker krijgen. Met Rozenburg treffen we namelijk opnieuw een tegenstander van formaat. Maar ook dan zullen we ons niet zomaar gewonnen geven.