23 november 2019 9:50

Scheidsrechter

J. Veldhoen

Onbekend

Na de overwinning van afgelopen woensdag mogen we deze zaterdag meteen alweer aan de bak. Iedereen beseft dat we woensdag enorm goed zijn weggekomen met drie punten. Eigenlijk zaten we geen moment goed in de wedstrijd maar wisten we op de juiste momenten toch doelpunten te maken. Met dat spel zullen we het vandaag niet gaan redden. Tegenstander Jonge Spartaan verloor met 13 punten uit 5 duels nog geen enkele wedstrijd. Daarbij moet wel gezegd worden dat ze de twee beste teams uit deze competitie, DBF en Rozenburg, nog niet zijn tegengekomen. We zijn er daarom van overtuigd dat we zeker mee kunnen met het niveau van deze tegenstander.

1e helft:
Naast de geblesseerden Job en Maarten is ook Bart afwezig vandaag. Sam is er wel weer bij en met de aanvulling van onze drie vaste meetrainers hebben we de beschikking over een groep van 14 spelers. We beginnen sterk en de eerste bal naar voren levert al bijna meteen een grote kans op. We zijn duidelijk scherper begonnen dan de tegenstander die het voorlopig van de omschakeling moet hebben. Daar hebben ze overigens ook wel de ideale spits voor lopen dus geheel ongevaarlijk is dat niet. Na tien minuten is een vrije trap eigenlijk het eerste wapenfeit voor de bezoekers. De bal komt verder dan verwacht en zeilt zo over Kris heen in het doel (0-1). Een erg ongelukkig moment na een goede beginfase. Ook daarna blijven we best aardig voetballen. Zeker niet alles lukt maar het is een enorme vooruitgang ten opzichte van de vorige wedstrijd. Het ontbreekt ons alleen aan die beslissende pass waarmee we iemand in schietpositie brengen. Te vaak is die laatste bal onzorgvuldig of wachten we te lang. Echt heel veel kansen weten we dan ook niet te creëren. Alleen Finn is nog dichtbij als hij zich losmaakt van een verdediger, maar net overeind blijft en daardoor niet tot een lekker schot komt. Jonge Spartaan wordt met hun fysieke kracht vooral gevaarlijk uit corners en één keer brengt Kris goed redding op een schot van de snelle rechtsbuiten. Na een half uur spelen volgt er opnieuw een vrije trap voor de gasten uit Middelharnis. Ook nu komt de bal hoog en ver, timen we verkeerd en heeft een speler van Jonge Spartaan de bal zo voor het intikken (0-2). Opnieuw een tegenslag maar we gaan al snel weer op zoek naar de aansluiting. Die zou er voor de rust in ieder geval niet meer komen en dus zoeken we de kleedkamer op met een 0-2 achterstand.

2e helft:
In de rust wordt nog maar eens benadrukt dat er weinig valt aan te merken op het spel maar we in de eindfase echt betere keuzes moeten maken. Als dat lukt kan het ook zomaar nog onze kant op vallen. De aftrap is voor Jonge Spartaan maar door goed druk te zetten zijn zij de bal al snel weer kwijt. Nathan komt in balbezit en die besluit net buiten het strafschopgebied uit te halen. Zijn schot wordt van richting veranderd en gaat strak de hoek in (1-2). We zijn weer helemaal terug. We willen dan uiteraard gelijk doordrukken maar krijgen toch weer een flinke dreun te verwerken. We geven een speler net even iets te veel ruimte en zijn afstandschot belandt precies onder de lat (1-3). Jonge Spartaan weer op twee doelpunten verschil. Nog steeds geven we niet op en het is ontzettend knap wat we in het resterende half uur laten zien. We zitten overal tussen en bij balbezit is er enom veel beweging waardoor we veel goede combinaties zien. We spelen de tegenstander soms echt ondersteboven. Het is al vaker gezegd, maar dit team geeft zich niet zomaar gewonnen. Nu levert het ook nog eens kansen op. Er zijn schoten van Damian en Stevie maar de keeper laat zich vooralsnog niet passeren. Pas vijf minuten voor het einde belonen we onszelf voor het goede spel. Rick, inmiddels ingevallen voor Stevie, krijgt een voorzet van Finn voor zijn voeten en van dichtbij schiet hij de bal hard onder de keeper door (2-3). Die aansluitingstreffer valt helaas net te laat. We krijgen de bal nog wel een aantal keer gevaarlijk voorin maar Jonge Spartaan doet het uiteraard rustig aan en dus blijft er gewoon te weinig tijd over. Zo verliezen we met 2-3 maar kunnen we gewoon positief terugkijken op het vertoonde spel dat zeker in de tweede helft echt heel goed was. Het resultaat zegt niet altijd alles. Komende zaterdag maar proberen om het goede spel van vandaag voort te zetten en er dan ook nog punten aan over te houden. Dan komt Strijen JO17-2 om half 2 op bezoek in Klaaswaal.