Strijen JO17-2G

3e klasse 9

30 november 2019 13:30

K. de Bie

Op deze laatste dag van november krijgen we bezoek van Strijen JO17-2. We staan inmiddels netjes in de top-5 en dat willen we graag zo houden. Daarvoor is een goed resultaat vandaag wel nodig want de verschillen op de ranglijst zijn ontzettend klein. Tegenstander Strijen staat op de negende plaats met slecht twee punten achterstand en zelfs de nummer elf staat maar drie punten bij ons vandaan. Ondanks het kleine verschil lijken wij toch de grote favoriet. Strijen zit niet bepaald in de beste fase van het seizoen met maar één punt uit de laatste vier wedstrijden. Ook nu staan ze met precies 11 spelers gehavend aan de start. Op dat gebied mogen wij eens een keer niet klagen want met alleen Sam en Job als afwezigen zijn we aardig compleet. Paul sluit aan om over twee wissels te kunnen beschikken. Daarnaast mogen we ook voetballend niet klagen want vorige week was er weinig aan te merken op het vertoonde spel. We stonden echter wel met lege handen en dus is het tijd om onszelf nu wel te belonen met drie punten.

We beginnen erg sterk en drukken Strijen meteen terug op hun eigen helft. Na amper twee minuten spelen levert dat ook meteen een voorsprong op. Het begint met een afgeslagen corner van Damian. Deze wordt op de rand van het strafschopgebied opgepikt door Ilan en uit de draai schiet hij de bal in de verre hoek (1-0). Ook daarna is het enorm goed wat we laten zien. Hoewel we in de warming-up nog zichtbaar moesten wennen aan het hobbelige veld combineren we er nu lekker op los. Strijen komt er totaal niet aan te pas en als ze dan toch even aan de bal dreigen te komen zitten we er ook meteen weer tussen. Het is genieten vanaf de kant. Er gaat eigenlijk maar één ding niet goed maar dat ene ding zorgt er wel voor dat er verder niet wordt gescoord. Net als vorige week ontbreekt het namelijk aan de juiste pass in de eindfase van de aanval. Dan kan je nog zo goed spelen maar uiteindelijk draait het wel om doelpunten. Als we ook dat nog goed zouden uitvoeren waren we met de rust al klaar geweest. Nu moeten we het vooral doen met wat afstandschoten die verder geen gevaar zouden opleveren. Twee keer lukt het wel om een opening te vinden en zo kreeg Finn toch nog twee enorme kansen om de score te vergroten. Bij de eerste ging de bal helaas net voorlangs en de tweede poging werd uitstekend gered door de keeper. Na pakweg een half uur raken we de controle een beetje kwijt. Mede door het uitvallen van Jent en Colin moet er noodgedwongen met posities geschoven worden en dat heeft meestal geen positieve uitwerking. Strijen kan steeds vaker ook onze helft eens gaan verkennen. Inmiddels is ook Jaimy aangesloten en bewijs dan maar eens dat we ervoor toch echt heel goed hebben gespeeld. Tot overmaat van ramp geven we net voor de rust een Strijenaar net even te veel ruimte en schiet hij de bal in de rechterbovenhoek (1-1). Ongelooflijk dat we na zo'n begin met een gelijke stand de rust ingaan. In de tweede helft zullen we weer helemaal opnieuw moeten beginnen.

Helaas krijgt de slotfase van de eerste helft een vervolg in deel twee. Het gaat allemaal niet zo makkelijk meer. Ook Ilan moet zich laten vervangen en dus komt Colin toch weer binnen de lijnen. Dat het inmiddels een gelijkwaardige wedstrijd is geworden hebben we toch volledig aan onszelf te wijten. Toch krijgen we wel de eerste grote kans. Damian krult de bal mooi naar de verre hoek maar de paal voorkomt een doelpunt. Ook Strijen komt er regelmatig goed uit en geven we in de omschakeling toch echt te veel ruimte weg. Inmiddels heeft Ilan ontdekt dat hij met de schoenen van Jent minder last heeft van zijn blaar en dus kan hij op vervangende kicksen alsnog de laatste 25 minuten van de wedstrijd meedoen (jaja, je maakt wat mee op zo'n middag). Zijn rentree zorgt echter wel weer voor wat meer voetbal van achteruit en langzaam krijgen we weer grip op de wedstrijd. Strijen geeft inmiddels wel wat meer ruimte weg dan in de eerste helft en daarmee weten wij wel raad. Op aangeven van Finn krijgt Bart twee gigantische kansen, waarvan er toch zeker wel eentje in had gemogen, maar beide keren gaat het schot over. Even later komt het gelukkig alsnog goed. Damian weet met een snelle vrije trap Finn te bereiken, die opnieuw voorgeeft richting Bart. Daar heeft hij nog even last van een verdediger maar van dichtbij schiet hij de bal alsnog langs de keeper (2-1). Strijen moet nu nog meer komen en net als tegen Heinenoord beslissen we de wedstrijd met een vlijmscherpe counter. Finn wordt gelanceerd en hij levert een perfecte voorzet af op Bart die zijn tweede van de middag maakt (3-1). Met nog een kwartier op de klok verzuimen we vervolgens om nog verder afstand te nemen maar komen we zelf ook niet echt meer in de problemen. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning maar wat maken we het onszelf toch weer moeilijk. Met deze drie punten is één ding toch eigenlijk wel zeker. We hoeven niet langer naar beneden te kijken en zijn daardoor ook na de winterstop in de derde klasse te bewonderen. Komende weken wordt duidelijk op welke positie we gaan eindigen met nog twee competitiewedstrijden op Goeree-Overflakkee te gaan. Eerste bestemming: Melissant. Ook daar zijn weer drie punten te verdienen.