JO17 geeft ruime voorsprong bijna uit handen

...
51'

3e klasse 9

7 december 2019 11:30

Na de overwinning van vorige week op Strijen zijn we verzekerd van een langer verblijf in de derde klasse. De huidige vijfde plaats is zo goed als zeker als er ook vandaag gewonnen wordt. Met alle blessures van de laatste maanden is dat gewoon een prima eindklassering. Hoewel de meeste blessures inmiddels verholpen zijn, moeten we het in deze wedstrijd toch weer zonder vier van onze eigen spelers doen. Job, Jent, Maarten en Finn zijn er niet bij. Gelukkig was er de ruimte om Ruben, Nino en Paul aan te laten sluiten. Met al die verschuivingen wordt het weer een hele uitdaging om er een team van te maken. Nino neemt voorin de plaats in van Finn en Ruben zal na zijn invalbeurt de positie van Jent invullen. Op die manier proberen we toch zo veel mogelijk hetzelfde te houden. Alleen Jesper schuift met de aanwezigheid van Paul weer door naar het middenveld.

Opnieuw hebben we te maken met een zeer moeilijk bespeelbaar veld. Deze keer misschien iets minder hobbelig maar er is wel een flinke lading zand opgegooid. Vanaf het begin ziet het er niet goed uit aan onze kant en oogt het zelfs vrij nonchalant. We zitten er totaal niet kort op terwijl we deze tegenstander fysiek toch wel aan zouden moeten kunnen. Met al die geboden ruimte is het niet heel gek dat er ook kansen volgen voor de thuisploeg. Gelukkig gaan de meeste ballen over of naast het doel en haalt ook Kris er nog een bal met zijn voet uit. Na een minuut of tien laten wij ons ook eens zien. Het is Nino die ruimte maakt voor een schot dat net naast gaat. Vervolgens zeilt een vrije trap nog vlak langs het doel van Kris. We melden ons inmiddels wel steeds meer voorin en de tweede kans is wel raak. Nino komt aan de bal net binnen het stafschopgebied en zijn schot gaat over de keeper heen (0-1). Het blijkt het startsein voor beter voetbal want in het resterende deel van de eerste helft laten we de bal lekker rond gaan op de helft van de tegenstander. Melissant komt nauwelijks nog aan de bal. Deze keer gaan we een stuk effectiever met het balbezit om dan vorige week en maken we er binnen twee minuten al 0-2 van en vier minuten daarna ook nog 0-3. Eerst is het Bart die een voorzet van Nino binnenschiet en bij de derde goal wordt een schot van Nino ongelukkig in eigen doel gewerkt. Het lijkt er op dat we de wedstrijd al in de eerste helft gaan beslissen en daar zag het in het begin toch echt niet naar uit. Eén van de mooise aanvallen van de wedstrijd leidt bijna tot 0-4 maar Sam schiet naast en even later wordt een vrije trap van hem uit de kruising gehaald. Die 0-4 zou er voor de rust alsnog komen als een afvallende bal voor de voeten komt van Bart en hij laat de keeper wel kansloos. Dat kan toch niet meer fout gaan in de tweede helft, zou je denken...

Zo lijkt het na een stroef begin alsnog een makkelijke middag te worden. Als we nog iets meer gebruik maken van de ruimte op de zijkant creëren we nog meer kansen. Met die opdracht gaan we weer naar buiten. Melissant heeft ongetwijfeld een donderpreek gehad want die gaan ineens als de brandweer. Bij ons lijken de meesten al met hun hoofd bij de terugreis. Alleen nog even de wedstrijd uitspelen. Dat contrast is helaas te groot en dat zorgt er voor dat Melissant nu gewoon veel beter lijkt dan voor de rust. Maar het zijn toch echt nog steeds dezelfde spelers. Toch is de eerste kans voor ons als een schot van Nino net wordt overgetikt. Wellicht was de storm dan meteen wel weer gaan liggen. Het lukt ons niet om op tijd een tandje bij te schakelen en na zeven minuten doet de thuisploeg iets terug als we in de omschakeling wel erg veel ruimte weggeven (1-4). De hoop is weer helemaal terug bij Melissant, zeker als we kort daarna achterin de bal verliezen en het zelfs 4-2 wordt. Melissant komt vervolgens nog een paar keer oog in oog met Kris te staan. Gelukkig kan Paul een derde tegentreffer nog net voor de lijn wegwerken en wordt er ook nog een keer naast geschoten. Inmiddels is er een felle strijd losgebarsten met pittige duels. De scheidsrechter laat daarin iets te veel toe en dat zorgt dan weer voor de nodige irritaties aan beide kanten. Ook de grensrechter lijkt zijn team inmiddels vakkundig in de wedstrijd te houden met een paar twijfelachtige vlagsignalen. Het is nu zaak om het hoofd erbij te houden en dat lukt een aantal keer maar net. Een situatie als deze hebben we toch echt over onszelf afgeroepen door veel te slap aan de tweede helft te beginnen. Gelukkig ontbreekt het Melissant aan de kracht om in deze fase door te kunnen drukken en krijgen ze niet veel kansen meer. De grootste mogelijkheden in het laatste deel zijn zelfs voor ons. Zo kopt Bart net naast en wordt een schot van Jesper door de keeper tegengehouden. Na 80 minuten voetbal zit het erop. De marge van vier goals bleek genoeg, maar zo'n tweede helft mag natuurlijk nooit gebeuren en overschaduwt de goede eindfase voor de rust. Met deze drie punten erbij is de vijfde plaats een zekerheid. Op 21 december spelen we in Nieuwe-Tonge de laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie. Daar wordt dan zelfs nog om de vierde plaats gestreden. Volgende week spelen we mogelijk nog een oefenwedstrijd.