Eenvoudige overwinning voor JO17 tegen Gravendeel

's-Gravendeel vv JO17-1

3e klasse 9

28 september 2019 10:00

J. Jongenotter

Vandaag staat de tweede competitiewedstrijd op het programma na het teleurstellende begin van vorige week. Tegenstander is Gravendeel JO17, die hun bekerwedstrijden zelfs nog als 2e klasser afwerkten. Dat bleek een flink stapje te hoog want in de eerste wedstrijd in de 3e klasse gingen ze al meteen met 2-5 onderuit. Ook nu dus weer zeker kansen op onze eerste punten. De blessurebank stroomt eerder voller dan leeg, want naast Damian, Daan en Jesper is nu ook Maarten met een gebroken arm niet van de partij. Met keeper Kris, Paul, Stevie en Antonie komen we weer op 13 spelers uit.

Het was vorige week vooral in de organisatie gewoon echt niet goed. In deze wedstrijd blijkt al snel dat we een maatje te groot zijn voor deze tegenstander. Zelfs met een felle wind tegen drukken we Gravendeel in grote delen van de eerste helft terug op eigen helft. Het lukt ons echter niet om het tempo dusdanig hoog te krijgen dat we ook kansen gaan creëren. Raar toch dat dit op de training wel vaak lukt maar het op zaterdag dan soms zo vreselijk slordig is. Ongeduldig worden we er niet van, want Gravendeel valt echt enorm tegen en is niet in staat om iets met ons balverlies te doen. Die kansen en dus ook goals gaan vroeg of laat echt wel komen. De eerste grote mogelijkheid is voor Antonie als de bal tussen hem en de keeper invalt maar het helaas niet tot een schot komt. Na bijna een half uur spelen is het wel raak. Nathan heeft een mooie pass in huis op Finn en die schiet de bal strak in de linkerhoek (1-0). De ban lijkt dan gebroken want we worden steeds iets dreigender en dan valt ook al snel de 2-0. Stevie geeft vanaf rechts de bal voor en via een verdediger verdwijnt de bal achter de keeper. Net voor de rust wordt het ook nog 3-0. Het is Antonie met de assist op Finn, die bij zijn eerste poging nog gehinderd wordt maar goed doorzet en de bal over lijn frommelt. Met deze stand gaan we ook rusten.

Met zowel de wind als de zon nu in de rug én met een 3-0 voorsprong beginnen we aan de tweede helft. Alle ingrediënten voor een dikke overwinning zou je zeggen. Met de hoeveelheid kansen zit het in ieder geval wel goed. Eerst is het Stevie die de lat raakt en vervolgens zijn er ook nog grote kansen voor Finn, Ilan en Bart maar allemaal krijgen ze de bal niet langs de keeper. Bart schiet kort daarna de bal ook nog net langs de paal. De drang om de vierde treffer te maken is inmiddels zo groot dat we verdedigend toch weer wat steken laten vallen. Een uitval van Gravendeel leidt zelfs tot een strafschop als een voorzet tegen de arm van Martijn aan komt. Kris weet wel hoe het is om een penalty te stoppen maar deze keer is een redding niet eens nodig want de bal komt tegen de lat. Ook in de scrimmage erna komt hij als winnaar uit de strijd. Het geloof bij Gravendeel lijkt nu helemaal weg en amper een minuut na de gemiste penalty beslist Bart de wedstrijd definitief nadat Finn de bal goed breed heeft gelegd (4-0). De irritatie bij de bezoekers neemt inmiddels steeds meer toe en dat levert nog een aantal onvriendelijke momenten op. Het is aan ons om de wedstrijd op een goede manier uit te spelen. In de 73e minuut een schot van Finn en het is Antonie die beloond wordt voor zijn goede spel en de re-bound binnenknalt (5-0). Net voor het einde krijgen ook wij nog een strafschop als Martijn hard onderuit geschoffeld wordt en Finn zorgt vanaf 11 meter voor de 6-0 eindstand. Een simpele overwinning maar het spel blijft moeizaam. Slechts in de slotminuten zagen we een vleugje combinaties op hoog tempo maar dat is natuurlijk veel te kort. Met het terugkomen van de geblesseerden komen er hopelijk ook weer wat automatismen in het team en kan daar in ieder geval makkelijker op worden getraind. Voor nu zijn de drie punten meer dan welkom en mogen we volgende week gaan proberen om dit aantal te verdubbelen. Dan komt Hekelingen op bezoek.