3 - 1

SSS MO19-1

1e klasse 2

8 februari 2020 12:30

Zaterdag 8 februari 2020 stond de wedstrijd voor onze meiden O19 tegen SHO uit Oud-Beijerland op het programma, een altijd beladen wedstrijd tegen onze buren.

Vandaag had het team van Ton van der Sluis personele problemen binnen zijn vaste team, maar kon gelukkig terugvallen op een drietal junioren uit SSS-vrouwen 2 in de personen van Suzanne Dollekens, Marjolein Hilberts en -goede bekende- Laura Trovato.

Vorige week werd teleurstellend thuis verloren met 1-2 tegen Zestienhoven. De wedstrijd werd mede verloren door te weinig stootkracht in de voorhoede door de blessure van Ayikoru. Ook deze wedstrijd zou zij hierdoor ontbreken. Coach Van der Sluis koos vandaag voor een 4-4-2 opstelling.

SSS begon slecht aan de wedstrijd, want slecht ingrijpen in de verdediging leverde al het eerste tegendoelpunt op; 1-0.

Al snel kon bijna de gelijkmaker op het scorebord komen, want na een goede individuele actie van Senna kon de keepster van SHO net nog tijdig ingrijpen. Na eerst nog een gevaarlijke hoekschop tegen te krijgen, die door iedereen nipt werd gemist, wist SHO in de 13e minuut opnieuw te scoren. Uit een goed genomen hoekschop kon de spits van SHO vrij inkoppen; 2-0.

SSS was allesbehalve kansloos en wederom kon Senna uithalen, maar de bal ging voorlangs. In de 31e minuut konden onze meiden eindelijk juichen. Een sterke actie op het middenveld van Suzanne werd vervolgd met een prima pass op Senna. Onze spits wist zich vrij te spelen en kwam vrij voor de SHO-keepster. Rustig werd de bal in de korte hoek van het doel geschoten; 2-1.

De wedstrijd was in evenwicht, maar in de 39e minuut was er weer een tegendoelpunt te betreuren. Een achterwaartse kopbal verraste onze verdedigsters, waarna een knap schot volgde over de uitgelopen Britt en in het doel belandde; 3-1.

Vlak voor rust kreeg SSS de kans op de aansluittreffer, maar SSS kwam net te kort om de bal in het vijandelijke doel te schieten.  De laatste bal in de eerste helft werd van afstand op het doel van Britt geschoten, maar goed ingrijpen van onze doelvrouw voorkwam een tegengoal.

De tweede helft kwam SSS beter uit de startblokken. Na een uitstekende aanval over meerdere schijven kreeg Laura een goede kans, maar opnieuw wist de goalie van SHO de bal uit haar doel te houden. Gedurende de tweede helft trok SHO de wedstrijd naar zich toe. Het wachten was eerder op de 4-1, dan op de 3-2. Het was duidelijk een beladen wedstrijd, want de felheid waarmee werd gestreden was hoog. Dit leverde zo nu en dan ook een spelonderbreking op om vervolgens aan beide zijden de blessures te behandelen. Hoogst vermakelijk was de felle strijd tussen de beste SHO-aanvalster en Eva, waarbij zij meer dan eens als beste uit de strijd kwam.

Op het veld -welke de naam van grasmat niet mocht hebben- werd niet meer gescoord.

Een terecht verlies. SHO had in de tweede helft goede kansen om verder uit te lopen, maar verzuimde dit. SHO was feller, wist de combinatie vaak goed te vinden en stond verdedigend goed. SSS daarentegen was slordig en gaf onnodig kansen weg. Opbouwend wisten de meiden de goed spelenden Laura en Senna te weinig te bereiken. Er was te weinig rust aan de bal en te vaak werd de bal maar weggeschoten. Coach Van der Sluis weet waar hij samen met de meiden aan heeft te werken.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Slikkerveer uit Ridderkerk. De wedstrijd begint om 12:00 uur.