...

3e klasse 12

8 februari 2020 10:15

J. Veldhoen

Na twee weken zonder wedstrijd gaat de voorjaarscompetitie weer verder. Vandaag treffen we Rhoon JO17-2, een team dat voor de winterstop nog in de tweede klasse speelde en dus zeker tot de betere teams werd gerekend. Echter verloren zij hun eerste wedstrijd met 1-4 van SHO JO17-3 en lijken we die verwachting dus toch een beetje bij te moeten stellen. Voor ons zou een overwinning natuurlijk meer dan welkom zijn om de weg naar boven in te zetten.

Over de eerste twintig minuten kunnen we kort zijn, die waren namelijk afschuwelijk slecht. Het positiespel vooraf was al vrij slordig en helaas zet dit zich ook door naar de wedstrijd. Duels worden niet gewonnen, passes komen niet aan, aannames gaan hopeloos verkeerd en soms wordt de bal gewoon volledig gemist. Rhoon maakt ook niet veel indruk maar komt na tien minuten wel op voorsprong. Een pass door het midden zet een aanvaller vrij voor Kris en die schiet de bal langs hem heen in het doel (0-1). Een tweede grote kans wordt door Kris met de voet gered. Daarna komt gelukkig wel het besef dat er iets moet gebeuren. Ineens kunnen we Rhoon terugdrukken op eigen helft, soms zelfs tot in het strafschopgebied. Het is zoeken naar de opening. Nathan lijkt er een keertje door te komen en wordt ten val gebracht, maar de bal gaat niet op de stip. Even later is dit wel het geval. Damian passeert bijna vanaf dezelfde positie de beruchte lijnen en gaat over het been van een verdediger. Nu kan de scheidsrechter er echt niet meer omheen. Damian gaat zelf achter de bal staan en schiet overtuigend binnen: 1-1. Het lijkt dan een kwestie van tijd voordat we ook op voorsprong zullen komen. Maar hoewel het voetballend al een stuk beter is blijft de echte scherpte ontbreken. We staan te vaak te slapen op bepaalde momenten. Net voor de rust weet Rhoon daarvan de profiteren door een corner kort te nemen en de daaropvolgende voorzet wordt bij de eerste paal binnengewerkt: 1-2. Totaal onnodig en ontzettend zonde. Na de rust dus opnieuw in de achtervolging.

Maarten en Jent zijn inmiddels geblesseerd afgehaakt en dus blijkt de extra wissel in de vorm van Ruben geen overbodige luxe.  De boodschap in de rust blijkt goed te zijn overgekomen. In de tweede helft wordt de slappe hap verruilt voor een flinke dosis strijdvaardigheid. Binnen twee minuten veroveren we de bal op de helft van Rhoon en schiet Damian van afstand de gelijkmaker binnen: 2-2. We ruiken bloed. Nu staat er wel een team dat samenwerkt om straks hopelijk met een overwinning van het veld te stappen. Is het voetballend allemaal goed? Zeker niet, maar we knokken nu wel voor elke bal en dat zorgt er automatisch voor dat we zelf ook meer de bal hebben. We krijgen een aantal enorme kansen. Een steekpass van Bart op Finn wordt net voorlangs geschoten en even later lukt het Finn net niet om de keeper te passeren. Verder zien we nog een slim genomen vrije trap op Damian, die zijn schot door de keeper gekeerd ziet worden. De druk naar voren zorgt ook voor ruimte voor Rhoon. Zo ontvouwt zich een vermakelijke wedstrijd waarin het spel op en neer golft. Kris moet nog een keer redden op een schot maar de meeste kansen zijn nog steeds voor ons. Finn krijgt de bal bij de tweede paal niet in het doel en ook Bart mag het vanaf links nog een keer proberen maar ook hier staat de keeper weer op de juiste plek. Een misverstand achterin levert dan bijna nog een grote kans op voor Rhoon maar het blijft bij 2-2. Gezien het aantal kansen hadden we zeker meer verdiend, maar de slechte start lijkt ons uiteindelijk dan toch op te breken. De volgende competitiewedstrijd is een thuisduel tegen ZBVH. Ook dat kan weer alle kanten op. Gezien de uitslagen tot nu toe lijken bijna alle teams van elkaar te kunnen winnen. De vorm van de dag zal bepalend zijn. Met zo'n zwak begin als vandaag gaan we het tegen iedereen moeilijk krijgen. Dat mag gewoon niet gebeuren. Als we dat verbeteren gaan veel wedstrijden echt weer onze kant op vallen, dat hebben we voor de winterstop wel bewezen. Voor je het weet sta je dan gewoon weer bovenin.