1e klasse 2

15 februari 2020 12:00

K. (Karel) de Bie

Vanmiddag, zaterdag 15 februari 2020, stond voor SSS MO19 de inhaalwedstrijd tegen het Ridderkerkse Slikkerveer op het programma. Na twee opeenvolgende verliespartijen had het team van Ton van der Sluis iets recht te zetten. Helaas waren een viertal speelsters, te weten Nova, Yentile, Merel en Senna, afwezig en daarom sloten vijf speelsters aan vanuit de dames; net als vorige week Marjolein Hilberts en Suzanne Dollekens, maar nu ook Celine de Jong, Fenna Urbanus en Kim Vermaas. Fleur was vorige week nog afwezig, maar sloot vandaag weer aan. Ook Ayikora en Amber waren teruggekomen van een blessure en zouden vandaag weer voorzichtig gaan beginnen.

Celine en Marjolein wilden maar wat graag deze wedstrijd spelen, aangezien zij beiden uit Ridderkerk komen en een aantal speelsters bij de tegenstander goed kennen.

Vorige week was een goede wedstrijd spelen onmogelijk op het slechte veld bij SHO, maar nu konden de meiden gebruik maken van het kunstveld. Onder prima omstandigheden startte de wedstrijd, mede door de aanwezigheid van de speelsters van MO9 die hun coach Kim fel toejuichten.

De wedstrijd was geruime tijd in balans, maar na ca. 10 minuten wist Amber door te stomen tot aan het 16 meter gebied om vervolgens knap uit te halen. Haar sterke actie werd helaas niet beloond, want haar inzet verdween tegen de kruising. In de 15e minuut kon het team wel juichen, want een harde voorzet van Celine werd in eigen doel geschoten; 1-0.

Zes minuten later wisten de gasten tegen te scoren, nadat de spits van Slikkerveer vrij kon doorlopen en de verdediging en doelvrouw Britt slim wist te verrassen met een zijdelings genomen lobje; 1-1.

Laatste vrouw Fenna onderbrak een veelbelovende Slikkerveerse aanval om vervolgens met een rush langs de lijn de bal af te geven aan Iris. Deze aanval verdiende een doelpunt, maar helaas verdween de inzet van Iris tegen de lat. Slikkerveer had het moeilijk en wist niet anders dan even later de doorgebroken Celine smerig onderuit te halen vlak buiten het 16 meter gebied. De toegekende vrije trap werd helaas niet goed ingeschoten en verdween in de handen van de doelvrouw.

Even later wist dezelfde doelvrouw met haar vingertoppen de bal uit haar doel te houden na een prima een-tweetje tussen Celine en Kim, waarna de bal op het vijandelijke doel werd geschoten. In de 29e minuut was het toch weer raak voor SSS. Een hoge bal werd door de doelvrouw niet goed verwerkt, waarna Kim simpel de bal in het net kon tikken; 2-1.

Slikkerveer was naar Klaaswaal gekomen met de intentie om de drie punten mee naar huis te nemen en een minuut na de 2-1 wisten zij bijna opnieuw snel de gelijkmaker aan te tekenen, maar Britt wist de inzet van de doorgebroken aanvalster goed te pareren.

Na een half uur bracht coach Van der Sluis drie frisse speelsters in het veld. De opdracht die ze van hun coach meekregen was meer aansluiting te maken tussen het middenveld met de aanval.

Aan beide zijden kwamen er kansen, maar slecht afronden door Slikkerveer en goed keeperswerk van Britt voorkwamen een tegengoal. Aan de kant van SSS was het vooral pech en werd er nipt naast geschoten of stond de paal in de weg. Ook het net iets te ver doorvoeren van de individuele acties voorkwam een Klaaswaals doelpunt.

In de laatste minuut van de eerste helft waren er nog twee kansen te bewonderen. Op een strakke voorzet van SSS kon Kim hard uithalen, maar haar inzet verdween op het lichaam van de Slikkerveerse goalie. Aan de andere kant kwam Britt goed uitlopen, waardoor de spits haar inzet naast het doel schoot.

Het begin van de tweede helft was het spel vooral te bewonderen op de helft van Slikkerveer, maar de eerste goede kans speelde zich toch aan de andere kant af. Na een fout in de achterhoede kreeg Slikkerveer een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker. Ook nu wist onze doelvrouw Britt de aanval knap te neutraliseren.

Ondanks het overwicht van SSS dienden onze verdedigsters en doelvrouw bij de les te blijven op de beweeglijkje aanvalsters van Slikkerveer. Uiteindelijk kwam dan toch in de 59e minuut het derde doelpunt van SSS op het scorebord. Op een fantastische voorzet van Julia kon Kim doorlopen tot aan het vijandelijke doel en met een lob de bal in het doel schieten; 3-1.

Nog was de weerstand van Slikkerveer niet gebroken en aan de andere kant bleef SSS het “houtwerk” testen: na eerder tweemaal paal (links en rechts) en de lat tot twee keer toe te raken, wilde ook Celine nog eenmaal het doel testen door opnieuw op de paal te schieten.

De beste aanval van deze wedstrijd verliep over meerdere SSS-schijven, waarna in de 67e minuut Kim de bal fraai diagonaal op doel schoot en de 4-1 liet aantekenen.

Een keeperbal werd door Celine op haar borst opgevangen, om vervolgens hard uit te halen. Ging bij een eerder soortgelijke actie de bal nog naast het doel, was het in de 70e minuut wel raak, en met een machtig afstandsschot verdween de bal in het doel; 5-1.

De weerstand van Slikkerveer was nu duidelijk gebroken en zeker nadat de directe tegenstander van Ayikora geblesseerd het veld verliet en er geen vervangster het veld in kwam, was het wachten op het verder vergroten van de voorsprong. Helaas raakte Ayikora kort daarop ook zelf geblesseerd en werd opnieuw Merle het veld ingestuurd.

In de 79e minuut kreeg Fleur een opgelegde kans na een fraaie assist van Suzanne. In eerste instantie wist de doelvrouw van Slikkerveer nog te redden, maar de afvallende bal werd alsnog door Fleur het doel in gewerkt; 6-1.

Suzanne werkte hard om “een doelpuntje mee te pikken” en werd voor haar inzet beloond. Na een combinatie met meerdere speelsters verdween de bal met een hard schot in het doel; 7-1.

Nog altijd was het doelpuntrijke festijn niet over, want in de allerlaatste minuut wist opnieuw Celine het doel te vinden; 8-1, waarna de scheidsrechter de sportieve strijd beëindigde.

Weliswaar wonnen onze meiden met een groot verschil, de eindstand gaf niet de juiste krachtsverhouding weer. SSS was sterker, kreeg de betere kansen, maar had de handen vol aan het snelle aanvalsspel van Slikkerveer. Coach Van der Sluis kon tevreden zijn met het getoonde spel van zijn team, maar kon ook vooral trots zijn op zijn vaste basisspeelsters die meegingen met het niveau van de gastspeelsters. Vooral doelvrouw Britt was vandaag een niet-te-nemen horde voor de gasten.

Het optreden van de twee teruggekomen geblesseerden Amber en Ayikora was prima, maar Amber kreeg opnieuw lichte liesklachten en diende zich na een half uur te laten vervangen. De hamstrings van Ayikora hielden zich goed, maar groot was haar teleurstelling -en pijn- met een nieuwe blessure. Haar grote teen bleek bij een onderzoek uit de kom te zijn geraakt en diende in het gips gezet te worden om een breuk te voorkomen.

De rust voor de komende drie weken komt het team dus ten goede. De eerstvolgende wedstrijd is uit op zaterdag 7 maart tegen het nog puntloze Rotterdamse Neptunes-Schiebroek.