Binnenmaas, FC JO17-2

2 - 6

SSS JO17-1

29 februari 2020 10:30

Op deze schrikkeldag spelen we een oefenwedstrijd tegen 4e-klasser Binnenmaas JO17-2. Vakantiegangers Job, Martijn en Ilan worden vandaag vervangen door maar liefst vier JO15-spelers: Stevie, Rick, Antonie en de debuterende Daan. Erg veel verdedigers houden we niet over en dus moest er flink wat gepuzzeld worden. Het wordt dus interessant om te zien hoe we dat gaan oppakken.

Er liggen tegenwoordig twee prima kunstgrasvelden bij Binnenmaas, alleen jammer dat de afwatering het heeft begeven. Vooral aan de overzijde is het veld daardoor erg drassig. Ook deze zaterdag waait het weer behoorlijk. We starten met de wind schuin tegen. Even is het schrikken als de thuisploeg wel erg enthousiast aan de wedstrijd begint en we meteen achteruit moeten. We maken het vooral onszelf moeilijk door slordig en allesbehalve fel te beginnen. We moeten het in de openingsfase, ook mede door de tegenwind, vooral hebben van snelle uitbraken. Finn komt twee los van de verdedigers maar wordt afgevlagd voor buitenspel. Na amper tien minuten spelen zijn we wel succesvol. Finn is uitgeweken naar links en geeft laag voor. Bij de eerste paal mist iedereen maar bij de tweede paal staat Daan helemaal vrij om dan ook maar meteen zijn eerste doelpunt bij de JO17 binnen te tikken (0-1). Finn krijgt daarna een kans om de score te verdubbelen maar schiet over. Een minuut later moet ook Kris zich strekken om een tegengoal te voorkomen. Na het eerste deel laten we de bal wat beter rondgaan en komen we ook meer voetballend aan de overkant. Sam krijgt twee grote kansen nadat Finn goed het overzicht bewaard, maar beide schoten gaan naast. De 0-2 zou er voor de rust alsnog komen. Damian staat net een minuut in het veld als hij Finn vrij voor de keeper zet en na een passeerbeweging kan hij de bal in het lege doel schieten. In de slotminuut komt Finn opnieuw oog in oog met de Maasdamse keeper, maar deze keer verdwijnt de bal naast. Ruststand: 0-2.

Met de wind wat meer in de rug moeten er toch nog wel een aantal goals bij kunnen komen. Daarvoor zal het tempo wel omhoog moeten. Te vaak hielden we de bal te lang aan de voet in plaats van een simpele combinatie aan te gaan en regelmatig zorgde dat ook voor balverlies. Helaas moet Maarten de tweede helft aan zich voorbij laten gaan als hij weer last krijgt van een blessure. Hopelijk valt dat mee. Ook aan deze helft beginnen we niet heel overtuigend. Eerst haalt Kris nog op fantastische wijze een bal uit de kruising maar een paar minuten later is het alsnog raak. Een speler van Binnenmaas staat helemaal vrij na een vrije trap en schiet de aansluitingstreffer tegen het net (1-2). De aftrap is amper genomen of het verschil is alweer twee. Damian duikt op aan de rand van het strafschopgebied en de keeper is kansloos op zijn van richting veranderde schot (1-3). Toch laten we Binnenmaas opnieuw terug komen. Eerst tikt Kris nog over maar uit de daaropvolgende corner, en dus weer een standaardsituatie, incasseren we weer veel te makkelijk een tegentreffer (2-3). Maar ook nu kan de thuisploeg er kort van genieten. Na een razendsnelle aanval is het Finn die vanaf rechts de bal voorgeeft op Stevie. Die komt goed voor zijn tegenstander en schiet de bal langs de keeper (2-4). Een mooie opsteker voor Stevie, die weer een helft mocht meedoen nadat hij vanwege een blessure bijna drie maanden niet in actie was gekomen. In het laatste half uur gaat het tempo dan wel omhoog, zien we een aantal leuke combinaties en lijkt Binnenmaas het op te geven. Na een uur spelen maakt Stevie ook nog zijn tweede als hij de bal krijgt van Damian, deze over de keeper heen speelt en vervolgens van dichtbij simpel binnen schiet (2-5). Een schot van Antonie wordt vervolgens tot corner verwerkt en gelukkig kunnen wij zelf ook scoren uit een standaardsituatie. De bal belandt ineens voor de voeten van Rick en die maakt er 2-6 van. Het éénrichtingsverkeer had in het laatste kwartier ook zomaar nog tot dubbele cijfers kunnen leiden, maar er worden nog een hoop kansen gemist. Sam scoort uit buitenspelpositie, Damian schiet naast, een mislukt schot van Rick komt bij Sam maar de keeper redt knap en net voor het einde is het Rick zelf die de bal niet langs de keeper krijgt. Het blijft dus bij 2-6. Al met al een nuttig oefenpotje, waarin de JO15-spelers zich goed hebben laten zien, maar we als team veel beter kunnen. Het leek een beetje of we met de handrem erop speelden, waardoor het nog lange tijd een wedstrijd bleef. Dat blijkt wel uit de snelle reactie na de tegengoals. Vanaf volgende week moet dat gaspedaal wel weer de volle 80 minuten worden ingetrapt. Dan gaat de competitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen ZBVH en we kunnen de punten goed gebruiken.