47'
71'

3 september 2020 20:00

Vanavond stond opnieuw een oefenwedstrijd uit op het program. Dit keer tegen de zondag tweedeklasser Schijf, welke is gelegen in het Brabantse Schijf.

SSS begon ijzersterk aan de wedstrijd en had al recht op een strafschop in de 3e minuut, maar de scheidsrechter wilde blijkbaar al zo snel in de wedstrijd hier niet in mee gaan.

Door te veel ruimte weg te geven wist Schijf -volledig tegen de verhouding in- in de 13e minuut op 1-0 te komen. SSS liet zich door deze tegenslag niet van de wijs brengen en wist de een na de andere kans te creëren. Uiteindelijk wist Rianne in de 30e minuut na een vlot lopende aanval de bal in het net te schieten; 1-1.

Verder wist SSS voor de rust niet meer tot scoren te komen, maar had makkelijk op 1-7 kunnen en moeten staan, maar blijkbaar stond het vizier van onze aanvallers vanavond niet op scherp. Daarnaast stond er vandaag ook een uitstekende keepster bij Schijf onder de laat.

Na de rust kwam SSS slecht uit de startblokken, want al in de 47e minuut wist Schijf opnieuw het doel te vinden; 2-1.

De veldverhouding in de tweede helft was gelijk tussen de teams. Dat was niet zo zeer de verdienste van Schijf, maar door het zwakke spel aan SSS-zijde. In de 71e minuut werd door snel omschakelen door Schijf opnieuw gescoord; 3-1.

SSS geloofde niet meer in een goed resultaat en bleef ook doorgaan met het missen van opgelegde kansen. In de laatste minuten van de wedstrijd was het wachten op weer een tegendoelpunt, maar dit bleef SSS bespaard.

Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft speelde SSS een uitstekende eerste helft, maar verzuimde dit uit te drukken in doelpunten. De tweede helft was zwak. De combinaties liepen niet meer, individuele acties waren in het voordeel van de tegenstander en ook simpele passjes kwamen niet aan.

Het chagrijn was aan de speelsters goed af te lezen. Dit gold ook voor het technisch duo. In plaats van een oefenperiode goed af te ronden met een eclatante overwinning, bleef nu een zuur gevoel over. Toch mag het team met een goed gevoel de bekerwedstrijd tegen Barendrecht tegemoet zien. Als de domme pech van het missen van de kansen wegblijft en het sterke spel van de eerste helft doorzet en waakzaam blijven voor een terugval, dan kunnen onze vrouwen een heel mooi seizoen tegemoet zien.

Komende zaterdag speelt SSS thuis een bekerwedstrijd tegen Barendrecht om 12:00 uur. U bent opnieuw van harte welkom om onze dames aan te komen moedigen.