Barendrecht VR1

Groep 1 12

5 september 2020 12:00

H. (Henk) van Doeselaar

Vanmiddag speelden de vrouwen 2 een bekerwedstrijd tegen Barendrecht 1. Voor de beker is SSS ingedeeld met topklasser Rijnvogels en hoofdklasser Barendrecht. Ondanks deze hele zware poule was de verwachting dat er toch kon worden gewonnen van Barendrecht.

Het duo Van Heusden en Veldhoen had vandaag Dilek samen met Linda in de voorhoede gepositioneerd en Demi doorgeschoven naar het middenveld.  De positie die Demi nog donderdag centraal achterin vervulde werd nu door Birgit uitgeoefend.

Het team heeft nog een viertal geblesseerden/zieken, maar kon vandaag ook niet rekenen op Michelle. Daarentegen was Judith weer van de partij.

SSS begon sterk en wist in de beginfase van de eerste helft de wedstrijd te domineren en kreeg de kansen om de score te openen. Helaas gebeurde dit niet en naarmate de wedstrijd vorderde was Barendrecht meer te vinden op de helft van SSS. Een goede kans van de tegenstander leidde tot een bal op de lat.

In de 40e minuut was het dan eindelijk raak. Doelvrouw Agnita wist de Barendrechtse aanval te onderbreken en met een lange uittrap Linda in stelling te brengen. In eerste instantie leek zij vast te lopen tegen twee tegenstanders, maar zag dat de doelvrouw ver voor haar doel staan. Uit een afstandsschot wist zij de bal over de goalie te schieten en belandde deze in het net; 1-0.

Voor de rust probeerde Barendrecht nog de gelijkmaker te maken. De dames van Barendrecht bleven echter slordig, terwijl de dames van SSS met strijd de voorsprong wisten vast te houden.

Na de rust wist SSS de focus vast te houden. Barendrecht probeerde met druk tot scoren te komen, maar SSS wist met snelle uitbraken tot veel betere kansen te komen. In de 49e minuut had SSS de voorsprong moeten verdubbelen, maar na een uitstekende en snelle combinatie over meerdere schijven eindigde de bal net over de lat. Na een lastige bal terug op de doelvrouw van Barendrecht liep Linda goed door. De doelvrouw kon niet anders dan proberen de bal hard weg te schieten, maar deed dit dusdanig dat hierdoor een onbedoelde kaats ontstond en de bal in het net verdween; 2-0.

De irritatie bij de tegenstander werd steeds erger en SSS voedde dit maar al te graag, waardoor Barendrecht niet in hun spel kwam.

In de 63e minuut werd Marie onderuitgehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop toekennen. Dilek schoot onberispelijk de bal in de rechterbovenhoek; 3-0.

De arbiter had zijn handen vol aan de felle, maar verder sportieve wedstrijd.

Barendrecht geloofde niet meer in een goed resultaat, maar probeerde het nog wel. In de 83e minuut kwam na een vrije trap de afvallende bal in het 16 meter gebied voor de voeten van de tegenstander; 3-1.  Barendrecht drong hierna nog wel aan, maar SSS speelde de wedstrijd professioneel uit.

Na een drietal oefenwedstrijden met een tegenvallend resultaat wist SSS vandaag in een goede wedstrijd de overwinning te behalen. Het spel was niet zo indrukwekkend als in de eerste helft tegen Schijf, maar in de gehele wedstrijd tegen Barendrecht was een fanatiek team op het veld te vinden die met goed spel tot een overwinning is gekomen. Dit belooft veel goeds voor de competitie.

Na de wedstrijd werd de goed spelende Birgit bedankt, want zij gaat haar studie vervolgen in Engeland. Een koude douche was haar dank, letterlijk.

Volgende week speelt SSS-vrouwen 2 hun tweede bekerwedstrijd tegen Rijnvogels. De wedstrijd wordt gespeeld in Katwijk om 14:30. Misschien weten de meiden weer te stunten, maar belangrijker is veel te leren tegen en van deze topklasser.