75'
78'

Groep 1 12

12 september 2020 14:30

Zaterdag 12 september werd de bekerwedstrijd voor SSS VR2 gespeeld in Katwijk tegen topklasser FC Rijnvogels VR1. Een wedstrijd die op voorhand als verliespartij werd bestempeld, maar waar toch nog op een verrassing werd gehoopt. Er waren nog een aantal speelsters afwezig a.g.v. ziekte en blessures, maar ook Jamie, Brigitte en Linda ontbraken. Zij sloten aan bij VR1, omdat VR2 al was geplaatst voor de volgende bekerronde, terwijl dit niet gold voor VR1. Vanuit VR3 sloten daarom Patricia Lodder en Demi Bravenboer aan.

De technisch duo Van Heusden en Veldhoen had de dames geadviseerd om te genieten van de entourage van het treffen en het spel van de tegenstander, maar vooral te leren van deze wedstrijd.

In de 4e minuut liep SSS al tegen een tegengoal aan. De bal werd hoog voorgezet en simpel in het doel gebracht; 1-0.

Ondanks deze vroege tegenslag was SSS niet aangeslagen en bleef geconcentreerd verdedigen. Doelvrouw Agnita raakte halverwege de eerste helft flink geblesseerd aan haar hoofd na onnodig doorlopen van de spits van Rijnvogels, maar kon gelukkig na een langdurige behandeling de wedstrijd vervolgen. Pas in de 34e minuut liep SSS opnieuw tegen een tegengoal aan; 2-0. En met deze stand werd de rust bereikt.

Na de rust liepen de gastvrouwen verder uit. Te vaak kon de bal in het 16 meter gebied gemakkelijk in de voeten van de Katwijkse aanvalsters komen, waarna simpel kon worden uitgehaald. Ook een hoekschop werd bij de paal verkeerd ingeschat en belandde daardoor in één keer in het doel.

De arbiter floot vandaag niet zijn beste partij en gaf te vaak het voordeel aan de thuisploeg. Hij wilde niet fluiten toen een aanvalster van Rijnvogels duidelijk hinderlijk buitenspel stond en doelvrouw Agnita hierdoor onmogelijk de bal kon pareren. In de 78e minuut was de tussenstand inmiddels opgelopen tot 8-0.

De voetbalsters van FC Rijnvogels hadden duidelijk vandaag de opdracht gekregen om SSS te kleineren. Barendrecht was ook met 0-8 verslagen en nu wilden ze thuis met dubbele cijfers gaan winnen. De meiden van SSS wilden hieraan niet meewerken en -vreemd genoeg- leidde dit tot irritatie bij de thuisploeg.

In de 85e minuut kreeg Rijnsvogels een strafschop toegekend na een overtreding van Naomi. De overtreding op haar die hieraan voorafging werd door de leidsman niet gezien. De goed ingeschoten strafschop werd echter door onze goalie met een snoekduik gekeerd. Uiteindelijk eindigde deze eenzijdige wedstrijd in 8-0.

Ondanks deze grote nederlaag konden de dames van SSS tevreden zijn. Vooral de eerste helft werd er geconcentreerd verdedigd, maar kreeg dit helaas geen vervolg in de tweede helft. In de tweede helft kwam SSS er wel aanvallend beter uit, maar kreeg het geen opgelegde kansen. Het is geen schande om te verliezen van deze ploeg die het komende seizoen mee gaat draaien in de top van de Topklasse.

Volgende week zaterdag spelen zowel dames 1 als dames 2 een wedstrijd tegen Ter Leede in Sassenheim. De wedstrijd van SSS VR2 vangt aan om 11:30. Ook nu bent u weer van harte welkom om de wedstrijd(en) te komen bekijken.