SSS JO17-1

Groep 3 50

5 september 2020 12:00

Onbekend

Na de moeizame overwinning van vorige week gaan we vandaag op bezoek in Oud-Beijeland voor de tweede bekerwedstrijd. Tegenstander OSV komen we elk seizoen wel een keer tegen en het levert altijd leuke wedstrijden op. Een zege vandaag brengt ons dicht bij de volgende ronde. OSV en OFB kwamen in hun onderlinge wedstrijd namelijk niet verder dan 2-2 en morsten zo allebei meteen punten. Maarten is er nog niet bij en ook Ties, Justin en uiteindelijk Kenay moesten de wedstrijd vanwege blessures aan zich voorbij laten gaan. Ondanks het ruime team hadden we zo alsnog aanvulling nodig van Job. Om 12 uur wordt er afgetrapt op het kunstgras hoofdveld.

1e helft:
Het strijdplan was deze week alweer gemaakt. Nog iets meer snelheid voorin en wat eerder de diepte zoeken. Binnen twee minuten heeft dat al het gewenste effect. Rick ontsnapt aan de verdediging en knalt de bal overtuigend in de linkerhoek (0-1). Kort erna wordt het bijna al 0-2. Nu is het Jent die de defensie eruit loopt maar zijn schot gaat naast. We zijn eigenlijk nog niet in de problemen geweest als OSV de wedstrijd op z'n kop zet. Eerst is het een corner die in één keer binnendraait en amper een minuut later belandt een afstandschot in het doel. Twee goals die natuurlijk niet mogen vallen en zo kijken we ineens tegen een achterstand aan (2-1). Het levert vervolgens een onrustige fase op waarin we te vaak de verkeerde keuzes maken. Beide teams krijgen deze helft nog wat kansen waarvan de grootste mogelijkheden voor ons zijn. Job schiet net over en Stevie krijgt de bal in een rechtstreeks duel niet langs de keeper. Zo blijft het voorlopig bij 2-1.

2e helft:
De tweede helft spelen we met de wind in rug. De eerste kansjes zijn voor OSV maar daarna komen we los. We gaan steeds beter voetballen en weten elkaar goed te vinden. De bal gaat rond op zoek naar ruimte voor het schot en na een kwartier in deze helft weten we voor het eerst te profiteren. Een schot van Stevie wordt niet goed genoeg gepakt door de keeper en Rick is er snel bij om het buitenkansje te benutten (2-2). Het lijkt er dan op dat we door gaan drukken. Regelmatig spelen we de bal goed rond, zelfs in het strafschopgebied van OSV, maar we voeren dit soms iets te ver door. Te vaak blijft het schot achterwege of wordt deze geblockt door een verdediger. Het is eigenlijk ongelofelijk dat we nog niet op voorsprong staan. Tegelijkertijd moeten we wel oppassen dat de drang naar voren ons niet fataal wordt via een uitbraak. Met nog vijf minuten op de klok lijken we dan genoegen te moeten nemen met een punt. En daar zal OSV gezien de tweede helft ook niet ontevreden mee zijn. Toch krijgen zij in de slotfase nog een corner. Deze wordt eerst weggewerkt maar vanaf links opnieuw als een vuurpijl ingebracht. Niemand heeft een antwoord op de bal die net voor de doellijn loodrecht naar beneden komt. Op één speler van OSV na dan, die zijn voet er tegenaan zet en daarmee voor een 3-2 voorsprong zorgt. Het is niet te geloven. In de laatste minuten dan maar alles of niets en zowat de eerste bal naar voren wordt door stormram Jent langs de keeper in het doel geschoten. 3-3! In de extra tijd schiet Antonie uit een volley dan nog bijna de winnende binnen en moeten we zelf nog even een hoekschop zien door te komen. Daarna fluit de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. We kunnen een punt bijschrijven. Op basis van de tweede helft kunnen we daar onmogelijk tevreden mee zijn, maar gezien de laatste minuten is een punt nog altijd meer dan niets. Daarmee houden we alles in ieder geval in eigen hand. Volgende week winnen bij OFB is de opdracht. Met het getoonde spel van vandaag kunnen we zeker verder. Nu nog de kansen gaan benutten en zelf wat minder tegen krijgen.