SSS JO17-1

Groep 3 50

12 september 2020 11:15

Onbekend

Vandaag de laatste bekerwedstrijd, van de poulefase dan. Op deze laatste speeldag kunnen alle vier de teams nog steeds bovenaan eindigen, de plek die recht geeft op de volgende ronde. Als koploper zijn wij de grootste kanshebber en hebben we alles in eigen hand. Winnen bij OFB en we kunnen niet meer achterhaald worden. Zelfs bij een gelijkspel of kleine nederlaag is het nog niet voorbij, maar dan zijn we wel afhankelijk van wat er later die middag op een veld in Ridderkerk gebeurt. Daar hebben we natuurlijk geen zin in. Laten we dus maar gewoon winnen. Net als vorige week geen Maarten en Kenay en ook Sam H is niet fit vandaag. Met nog wat kleine pijntjes bij een aantal van de overige 13 spelers is het niet enorm ruim vandaag, maar het moet maar. Na aankomst van de scheidsrechter kunnen we iets later dan gepland eindelijk beginnen op het tweede veld in Ooltgensplaat.

1e helft:
In de beginfase is het OFB dat laat zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Wij starten niet voor het eerst dit seizoen erg matig aan de wedstrijd. We verliezen vrijwel alle duels, als we ze al aan gaan, en als we dan toch even de bal hebben zijn we die ook zo weer kwijt. OFB geeft enorm veel ruimte weg achterin maar zover komen we niet eens. Een beetje tegen de verhouding in komen we toch op voorsprong en dan blijkt wel dat er echt geen topverdediging staat bij de thuisploeg. Antonie jaagt door, pakt de bal af, passeert ook nog de keeper en schiet 'm vervolgens hard tegen het net (0-1). Misschien hebben we dit even nodig, maar het wordt eigenlijk alleen maar minder. OFB krijgt alle ruimte om een aantal keer achter elkaar van afstand uit te halen. Gelukkig staat het vizier nog niet helemaal op scherp. Na twintig minuten valt de gelijkmaker alsnog. Nota bene een corner voor ons wordt weggewerkt, waarna er in de omschakeling een tegendoelpunt valt (1-1). Niet voor het eerst staat de organisatie niet goed en kan het middenveld zo worden overgestoken. Al snel daarna weten we het weer te repareren. Rick komt op snelheid los van de verdediging en stift de bal knap over de uitkomende doelman heen (1-2). Helaas wordt het spel maar niet beter, want ook daarna blijf OFB het gevaarlijkste team, alleen doen ze daar vooralsnog te weinig mee. Tot zeven minuten voor de rust. Een buitenspeler van OFB haalt uit vanaf de rechterkant en de bal verdwijnt in het doel (2-2). Kort voor de rust komen we nog bijna opnieuw op voorsprong. Een voorzet van Rick wordt door Stevie naar de verre hoek gekopt maar de keeper zit er goed bij. Dat begon erop te lijken. Hopelijk zien we daar na de rust meer van terug.

2e helft:
In de rust worden er een aantal aanpassingen gedaan en het ziet er in de tweede helft meteen al een stuk beter uit. OFB wordt nauwelijks nog gevaarlijk en nu moeten we zelf nog kansen gaan creëren. We zijn inmiddels wel steeds meer op de helft van OFB te vinden. Daan is er dichtbij als zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal gaat. Na 65 minuten komen we voor de derde keer vandaag op voorsprong. Rick worstelt zich door de drukte heen en puntert van dichtbij binnen (2-3). Nu doordrukken. Het aantal kansen neemt toe. Antonie's afstandschot wordt gered en Stevie schiet net naast. Een minuut later is hij alsnog trefzeker. Een schitterende steekbal van Rick met buitenkant rechts wordt door Stevie langs de keeper geschoten. 2-4 en nog 10 minuten op de klok. Dat moet genoeg zijn. In de slotfase moeten Daan en David zich dan nog laten vervangen, maar ook daarna gaan we lekker door met aanvallen. Stevie raakt hard de lat en Rick krijgt de re-bound er niet in en ook daarna mogen we nog een paar keer ver komen maar blijven doelpunten achterwege. Aan de andere kant moet Michael nog een keer redding brengen op een zeldzame kans van OFB en dan fluit de scheidsrechter voor het einde. Een zeer matige eerste helft en een veel betere tweede helft. Volgende week zullen we echt beter moeten starten als we de competitie meteen tegen de, naar het lijkt, sterkste tegenstander beginnen. De andere wedstrijd in deze poule werd overigens gewonnen door Slikkerveer, waardoor een overwinning achteraf gezien dus echt wel noodzakelijk bleek. Als alles meezit komen we half november weer in actie voor de beker.