JO17 begint met overwinning aan nieuw seizoen

Slikkerveer JO17-4

Groep 3 50

29 augustus 2020 12:00

J. Veldhoen

Zaterdag 7 maart 2020. De JO17 speelt thuis tegen ZBVH en ondanks alle kansen wordt er met 3-2 verloren. Volgende week beter. Maar die volgende week kwam niet. Op 12 maart komt het bericht dat alle sportcomplexen per direct hun poorten moeten sluiten. Voor even, zo werd gedacht. Maar dat 'even' werd steeds wat langer en de competities kwamen definitief stil te liggen. Eind april mochten de eerste teams de velden weer betreden. Trainen op anderhalve meter afstand, maar daar zat niemand mee. Er kon tenminste weer lekker gevoetbald worden. Al was het wel fijn dat na een tijdje ook de partijvormen weer werden toegestaan. Vandaag stond er na 175 dagen weer een wedstrijd op het programma. Het hele complex is aangepast aan de huidige situatie zodat er weer veilig kan worden gespeeld. Ook in het team is veel veranderd. Het overgrote deel van de oude JO17 vertrok naar de JO19. Vijf spelers bleven achter en zij werden aangevuld met negen spelers uit de JO15. Daar kwamen afgelopen week met David en Ties nog twee nieuwe aanmeldingen bij en zo lijken we ons over een tekort aan spelers voorlopig geen zorgen te hoeven maken. Ook wel eens prettig. Tegenstander in deze eerste bekerwedstrijd is Slikkerveer JO17-4. Maarten en Daan zitten geblesseerd aan de kant met naast hen de wisselspelers Jesper, Ilan en Ties. Ook Michael moest kort voor de wedstrijd helaas afhaken en dus werd snel Kris opgetrommeld om het doel te verdedigen.

Het is goed te zien dat beide teams lang geleden hun laatste wedstrijd hebben gespeeld. Trainen is dan toch wat anders dan voetballen op zo'n groot veld. Regelmatig ontstaat er wel erg veel ruimte. Na iets meer dan vijf minuten spelen is de eerste kans voor Slikkerveer. De spits komt oog in oog met Kris maar die weet te redden. Ook wij krijgen vervolgens een goede mogelijkheid als Rick net naast schiet. Het is allemaal nog erg moeizaam en we geven de kansen soms wel erg makkelijk weg. Nota bene uit een ingooi net voorbij de middenlijn kan er zo worden doorgelopen richting ons doel. Maar zowel het eerste schot als de re-bound is wederom voor Kris. Amper een paar minuten later moet Kris opnieuw aan de bak en ook deze keer brengt hij redding met zijn voeten. Na al deze kansen is de voorsprong toch voor ons. Rick weet de bal bij Stevie te krijgen en die is het afmaken gelukkig nog niet verleerd (1-0). Na een flinke hoosbui is de voorsprong nog steeds een feit en lijken we die ook tot de rust vast te houden, zeker als Stevie net voor tijd klaarstaat om een vrije trap te gaan nemen. Deze wordt echter geblockt door de muur en voor je het weet staan ze alweer voor ons doel, maar Kris lijkt vandaag niet te passeren. Uit een corner in de allerlaatste minuut verdubbelen we zelfs de voorsprong. De bal komt terug bij Antonie, die houdt goed het overzicht en legt de bal terug op Jesper. Met een schot in de verre hoek laat hij de keeper kansloos. Die heeft zijn goaltje dit seizoen snel te pakken. Ruststand: 2-0.

We weten zelf ook wel dat we met wat geluk voor staan. Laten we die punten dan maar pakken ook. Binnen twee minuten lijkt de wedstrijd beslist als Antonie ineens voor de keeper opduikt en de 3-0 maakt. Even later krijgt hij meteen de kans op een tweede, maar helaas gaat dat schot hoog over. Bij de tegenstander lijkt het geloof wel weg of is de vermoeidheid toegeslagen, want we komen de fase erna redelijk eenvoudig door. Pas een kwartier voor het einde laten de bezoekers zich weer zien. Een schot vanaf rechts wordt door Kris tegengehouden en een paar minuten later gaat een gevaarlijk schot maar net voorlangs. En als Slikkerveer niet scoort, doen wij het wel. Rick komt los van de verdediging, passeert ook de uitkomende keeper en kan simpel de 4-0 in een leeg doel schieten. Voor zover het nog niet beslist was, is dat het nu wel. Zelfs de grootste kans is niet aan Slikkerveer besteed als van dichtbij Kris ook nog met zijn handen een doelpunt voorkomt. De tegengoal valt drie minuten voor het einde alsnog en echt onverdiend kunnen we dat toch niet noemen. Het blijft bij 4-1 en de eerste punten zijn binnen. In de tweede helft zagen we weer wat vlagen goed voetbal, maar dat het beter kan en moet is duidelijk. Hoewel nu even niets zeker is, gaan we er maar vanuit dat we ook volgende week weer in actie mogen komen. In Oud-Beijerland spelen we dan tegen OSV JO17-1.