SSS VR1

Topklasse A

19 september 2020 14:30

P.G.M. (Paul) Oudijk

Na een halfjaar coronaleed werd vandaag het competitievoetbal weer opgepakt. De eerste wedstrijd van seizoen 20/21 zou vandaag van start gaan. Waar we vorig seizoen hier de laatste wedstrijd hadden gespeeld, mochten we nu in dit seizoen van start gaan. Zowel Vrouwen 2 als Vrouwen 1 mochten aantreden tegen hun opponenten uit 1 van de vrouwenvoetbal instituten Ter Leede uit Sassenheim. Ter Leede VR1 strijd ieder seizoen mee voor de bovenste 3 plaatsen in de ranglijst en heeft altijd een ploeg om rekening mee te houden. Vandaag zou het niet anders zijn.

Zonder al te veel indruk te maken zouden ze de vrouwen van S.S.S. tweemaal verslaan. Om half 12 mochten de vrouwen 2 aan de bak. Dit resulteerde in een zwaarbevochten overwinning van 2-1 voor Ter Leede VR2, maar daarover in een ander verslag meer. Dit verslag zal over de wedstrijd van dames 1 gaan.

Helaas was de blessure- en afwezigen-golf vandaag wederom niet verbeterd. Maartje op vakantie, Jeanine, Esra en Marietje geblesseerd. Echter Maxime en Chelsey terug op het veld. Zij het nog niet geheel fit, en ook Steph startte niet geheel fit aan de wedstrijd. Gelukkig bereidheid bij VR1 om personele hulp te bieden, Sanne, Naomi en Demi sloten na hun wedstrijd aan, en Suzanne Dollekens heeft niet gespeeld bij VR2 om volledig fit aan te sluiten bij VR1. Kortom voor de coaches weer flink wat schuif en denkwerk om tot een zo sterk mogelijke opstelling te komen. Helaas al zo vroeg in het seizoen te kampen hebben met zo veel blessures geeft wel wat reden tot zorg. Hopelijk zijn alle afwezigen snel weer volledig fit.

Dan de wedstrijd zelf. Die werd om 14:30 afgetrapt onder een heerlijk najaarszonnetje en een temperatuurtje van zo’n 26 graden. Geen straf om langs het veld te staan in deze condities. Helaas zou het wedstrijdverloop en de uiteindelijke uitslag niet veel reden tot juichen geven. Vanaf minuut 1 was eigenlijk wel duidelijk dat er vandaag naar de overlevingsmodus moest worden geschakeld. Ter Leede zocht direct de aanval via de snelle buitenspelers. De verdediging van S.S.S. had direct de handen vol en in de 5e minuut werd het eerste gevaar duidelijk. Een diep gespeelde spits wist de bal onder Lisa door te schuiven maar ze liep buitenspel, waardoor de goal afgekeurd werd.  Gelukkig voor alle S.S.S. fans. In de 10e minuut kreeg S.S.S dan eindelijk de eerste kans, maar helaas was deze niet schadelijk voor Ter Leede. Na een woordenwisseling tussen Scheidsrechter en grensrechter van S.S.S. bleek dat ook deze man met eigen agenda aan zijn zaterdagmiddag begon. Vooraf aangeven gezamenlijk tot een goede leiding te komen bleek dat hij toch zeker niet naar de adviezen van de grensrechters wilde luisteren. Maar goed, dit zijn omstandigheden die bij het voetbal horen.

Tot aan de 30e minuut was Ter Leede wellicht wat sterker maar wist S.S.S goed stand te houden. De alleen voor Lisa opdoemende spits vuurde van dichtbij af maar de goalie maakte een goede redding waardoor de nul op het bord bleef.  Hierna zou in het laatste kwartier van de eerste helft de wedstrijd volledig beslist worden. In de 36e minuut werd de ban gebroken. Guusje werd in de 5 meter duidelijk naar beneden getrokken waardoor ze niet kon verdedigen. De 2 aanvalsters van Ter Leede kregen zo voldoende kans om samen met een korte combinatie de bal achter Lisa te duwen. Jammer, tot de rust volhouden was een mooie doelstelling, nu moest S.S.S. achter de feiten aan.

In de 37e minuut zakte onze snelle spits Steph plots naar de grond, zij bleek een zeer beklemmend gevoel rond de hartstreek te hebben en zich benauwd te voelen. Gelukkig kon ze wel zelfstandig het veld verlaten, maar het gaf toch wel een serieus aanzicht wat tot schrik leidde. Of dit ook de reden was dat de meiden van S.S.S. de 10 minuten hierna van slag waren en even helemaal de draad kwijt waren, wie zal het zeggen. Maar Ter Leede maakte in ieder geval gretig gebruik van deze onzekerheid en wist 3x het net te vinden. In de 45e minuut wist Lisa weer een harde bal van dichtbij te pareren, maar helaas werd de rebound alsnog binnengeschoten. De 3-0 viel min of meer binnen een minuut daarna en in de 48e minuut werd ook de 4-0 binnengeschoten, een teruggelegde bal naar de 16 meter werd zeer zuiver in de uiterste hoek geschoven, net buiten bereik van de Klaaswaalse doelvrouw. Gelukkig kwam hierna de rust.

Daar waar de angst ontstond dat S.S.S. deze middag nog verder weggespeeld zou worden, bleek na de rust de coach toch enigszins de rust in de koppies teruggebracht te hebben. Ook de 2e helft zou Ter Leede de betere ploeg hebben, maar S.S.S. wist zich nu beter staande te houden en ook zeker meer op de helft van Ter Leede te spelen. Het was S.S.S. die na de rust de eerste treffer maakte. Brigitte wist met een kopbal (uit corner) de bal over de Ter Leede goalie in de goal te koppen. 4-1, zou dit dan nog? Nee, helaas niet. Ashley kreeg nog een goede schietkans, maar de goalie van Ter Leede dook de bal netjes uit de hoek. Hierna bleven grote kansen voor S.S.S. uit daar waar Ter Leede zich nog wel een aantal sterke kansen creëerde. Hieruit wisten ze nog 1x te scoren. Zodat de uiteindelijk bereikte eindstand van 5-1 op het bord kwam te staan.

Qua speldbeeld terecht dat Ter Leede de punten in huis houdt, maar we willen graag de terugwedstrijd in Klaaswaal zien………. Suzanne en Sanne vandaag de eerste officiële wedstrijd gespeeld in VR1, helaas niet met een gewenst resultaat maar wel een ervaring rijker, nog een vermelding voor Guusje die deze zaterdagavond toch hoofdpijn moet hebben, gezien de hoeveelheid ballen die zij uit de 16 meter heeft weggekopt!!

Volgende week strijden de meiden tegen Saestum VR1, ook weer een voetbalbolwerk maar dan uit Zeist. Hopelijk met meer fitte speelsters.