... (intikker)

1e klasse A

26 september 2020 12:00

Onbekend

Vandaag stond er een zware wedstrijd op het programma. Het Utrechtse Sporting ’70, die vorige week overtuigend met 7-0 van CSW won, kwam vandaag naar ons sportpark. Onze dames waren vorige week in een gelijkwaardige wedstrijd zonder punten huiswaarts gekomen, dus zou het prettig zijn om vandaag de punten thuis te houden.

SSS VR1 kampt met een overvolle ziekenboeg en daardoor schoven Demi en Naomi door naar hun grote zus-team. Niet iedereen was om begrijpelijke redenen hier blij mee, maar dit hoort bij een vereniging die op hoog niveau voetbal speelt.

Het bleek uit de eerste minuten al dat Sporting met aanvallende intenties naar Klaaswaal was gekomen. Het was druk op de helft van SSS, maar Vicky had niet al te veel moeite met het tegenhouden van de ballen. De grootste kans was echter voor de thuisploeg, maar de bal verdween helaas niet in het doel.

In de 28e minuut was het dan wel raak! Een vrije trap werd door Dilek slim genomen. Iedereen verwachtte een poeier op het doel, maar zij schoof de bal opzij naar de vrijstaande Linda. Een mislukt schot op doel kwam echter voor de voeten van de goed ingelopen Laura en met een droog schot verdween de bal in de touwen; 1-0.

Sporting bleef aandringen, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen, waardoor onze dames met een zwaarbevochten voorsprong de pauze ingingen.

Na de pauze ging de slijtageslag verder. De speelsters van Sporting raakten geïrriteerd en gefrustreerd, want een duidelijk veldoverwicht leidde niet tot een doelpunt. Ook in de 65e minuut wilde de bal niet in het doel eindigen, want Vicky wist met een knappe redding de doorgebroken spits van scoren af te houden.

Uit het niets was het dan in de 66e minuut wel raak. Even niet opletten in de verdediging leidde tot een schot van buiten het strafschopgebied. Onze goalie was kansloos op dit niet al te harde schot; 1-1.

Sporting kreeg extra energie en bij SSS zonk de moed in de schoenen, want binnen 5 minuten kon de bal tweemaal uit het doel gehaald worden; 1-3.

Een kwartier voor tijd kwamen Fenna en Lizette voor de moegestreden Marjolein en Michelle in het veld. SSS probeerde nog wel om de aansluittreffer te maken, maar daaraan wilde Sporting niet meewerken.

De wedstrijd eindigde onder de goed leidende scheidsrechter daarom in een 1-3 verlies.

Grote teleurstelling alom. Het is geen schande om van deze snelle en jonge tegenstander te verliezen, maar de winst was zo dichtbij. Zeker met Naomi en Demi in de gelederen hadden de Klaaswaalse meiden de punten thuis kunnen houden.  Er werd opnieuw volop strijd geleverd, maar dit leverde tot dusver geen punten op.

Na afloop had uw verslaggever nog een discussie met het technisch duo over deze wedstrijd. Het leek wel dat dat we verschillende wedstrijden hadden gezien. Gelukkig heb ik meer verstand van verzekeringen … 😊

Volgende week wacht weer een zware tegenstander. In IJsselstein wordt dan gestreden tegen IJFC. Hopelijk zijn er dan binnen SSS VR1 meer speelsters beschikbaar en kan dames 2 in hun vertrouwde opstelling gaan strijden. De wedstrijd vangt aan om 14:30 uur.