67'

1e klasse A

19 september 2020 11:30

H.C.J.M. (Henk) van Rijn

Zaterdag 19 september werd de wedstrijd gespeeld tegen Ter Leede VR2 in Sassenheim. In het vorige seizoen werd in Sassenheim met groot verschil verloren, maar de verwachting in een goed resultaat voor deze wedstrijd was hoog.

Grote tegenslag was het ontbreken van doelvrouw Agnita. Deze raakte afgelopen donderdag in de training geblesseerd en zal de komende weken ontbreken. Gelukkig kon het team een beroep doen op “good old” Vicky, tot vorig seizoen de vaste en solide sluitpost van het team.

Onder toeziend oog van mascotte Labradoodletje Puck en onder een stralende zon werd de wedstrijd begonnen.

Eerste -niet allergrootse- kansen waren voor de dames van SSS, maar verdween de bal helaas niet in het doel.

SSS kreeg een waarschuwing want een vrije bal voor Ter Leede raakte de lat. In de 20e minuut was het wel raak voor de gastvrouwen. Een pass in de diepte zorgde ervoor dat één van de aanvallers vrij voor onze doelvrouw kwam te staan. De bal verdween over de uitgelopen Vicky via een boogbal in het doel; 1-0.

In de 31e minuut werd de doorgebroken Linda in het strafschopgebied door de keepster onderuitgehaald. De leidsman was resoluut en kende SSS een gemakkelijk gegeven strafschop toe. Dilek wist wel raad met deze mogelijkheid en schot de bal onhoudbaar in de touwen; 1-1.

De wedstrijd kantelde in het voordeel van de thuisploeg, maar deze wist voor de pauze niet meer tot scoren te komen.

Direct na de pauze ging Ter Leede op zoek naar de voorsprong. Al in de 46e minuut kreeg de thuisploeg een grote mogelijkheid door een terecht gegeven strafschop te benutten. Psychologische oorlogsvoering door onze captain en goed keeperswerk van onze doelvrouw leidde tot het missen van deze grote kans.

Ter Leede voelde dat er meer in zat en ging veel beter spelen. Na een paar uitgelezen kansen te missen, was het in 67e minuut dan eindelijk raak. Goed combinatiespel leidde tot het simpel inlopen van de bal in de goal; 2-1.

SSS rechtte de rug en ging nu pressie spelen. Er kwamen geen al te grote kansen op de gelijkmaker, maar wel vele kleine. Helaas was het geluk niet aan de zijde van SSS, want de bal wilde niet in het doel belanden.

In de allerlaatste minuut kreeg SSS nog een hoekschop toegekend. De hoog genomen hoekschop verdween voorbij de tweede paal, maar uit een onmogelijke hoek wist onze spits Linda toch nog de bal goed te raken. Ook hierbij weer pech, want de bal verdween tegen de paal.

Een hiermee eindigde de wedstrijd in een 2-1 winst voor Ter Leede.

Geen hoogstaande partij, maar wel een wedstrijd die op z’n minst interessant te noemen was. Een uitslag van 4-0 of 0-4 had makkelijk op het scorebord kunnen staan. Een gelijkspel zou de verhouding juist hebben weergegeven. Als SSS het niveau van delen van het treffen tegen Schijf en Barendrecht had doorgetrokken naar deze wedstrijd, dan waren de dames zeker met drie punten huiswaarts gekeerd.

Het zat vandaag ook niet mee met de arbiter. Veel van zijn beslissingen waren discutabel. Desondanks moet het team leren om te gaan met een scheidsrechter. Te veel “gemekker” zorgt voor onrust in het treffen, maar ook dat de leidsman nog meer partij kiest voor de tegenstander.

Te veel de lange bal hanteren, te weinig op balbezit en met rust spelen en ook het combinatiespel was vandaag niet op orde. Staat tegenover dat er enorm gebikkeld werd, zonder uitzondering!

Zaterdag 26 september wordt thuis de wedstrijd gespeeld tegen Sporting ’70. Deze tegenstander heeft zijn eerste competitietreffen met duidelijke cijfers gewonnen van CSW. Vorig seizoen ging de uitwedstrijd nipt verloren. Kortom SSS VR2 heeft wat goed te zetten door de punten thuis te houden. De wedstrijd vangt aan om 12:00 uur.