33'
44'

1e klasse A

3 oktober 2020 14:30

De wedstrijd voor vandaag voor onze vrouwen leidden ons naar IJsselstein tegen IJFC. Dat het een zware wedstrijd zou worden was meer dan bekend, maar zowel tegen Ter Leede en Sporting wisten de dames bijna te stunten, dus waarom zou het vandaag niet lukken?

Ondanks de regen en een zware wedstrijd voor de boeg hadden onze meiden er vandaag zin in getuige een opgenomen filmpje in de kleedkamer. Zie Instagram onder sssklaaswaal.

Het team kon vandaag geen beroep doen op Michelle en de geblesseerde Naomi. En natuurlijk ontbreekt Tanisha nog altijd door een langdurige blessure.

Vanaf de eerste minuut ging IJFC op zoek naar de voorspong. SSS stond compact te spelen, maar in de 12e minuut werd te veel ruimte weggegeven en een schot van buiten het strafschopgebied leidde tot het eerste doelpunt; 1-0.

In de 20e minuut werd opnieuw te veel ruimte weggegeven en kwam IJFC met korte combinaties simpel in het vijfmeter-gebied en kon de bal droog in de touwen worden geschoten; 2-0.

In de 33e minuut was het opnieuw raak. Een goed genomen hoekschop kon door onze doelvrouw Vicky niet goed weggestompt worden. Van dichtbij kon een van de aanvallers de bal in doel schieten; 3-0.

Vlak voor rust was er een opleving aan de kant van SSS en dit resulteerde op een goed opgezette aanval. De doelvrouw van IJFC was nog niet in slaap gesust en wist de aanval te onderbreken en het spel direct voort te zetten met een verre uittrap. Onze verdediging ging vervolgens in de fout waardoor de spits de bal kon onderscheppen om vervolgens onze goalie te omspelen; 4-0.

En met deze stand werd de pauze bereikt.

Het technisch duo Van Heusden en Veldhoen had voor de tweede helft een omzetting gedaan door Dilek en Demi van positie te laten wisselen; Demi centraal achterin en Dilek naar het midveld.  Suus D. begon aan de tweede helft en verving hiermee Laura.

Het werd direct duidelijk dat SSS met meer aanvallende intenties aan het vervolg van deze wedstrijd begon. Een afstandsschot van zo’n 25 meter van Linda kon nog net door de doelvrouw van IJFC worden overgetikt.

IJFC kreeg van de leidsman een grote kans op een presenteerblaadje aangeboden om de 5-0 aan te laten tekenen door wel heel gemakkelijk een penalty toe te kennen. Gelukkig werd het cadeautje niet uitgepakt en werd de bal naast geschoten.

SSS kwam wat vaker op de helft van de tegenstander, maar IJFC kreeg de betere doelkansen. Het is te danken aan Vicky dat de voorsprong voor de thuisploeg niet verder werd uitgebouwd en werd de wedstrijd uiteindelijk beëindigd met 4-0.

IJFC heeft een uitstekend team. Veel positiewisselingen, bal eenmaal raken, goede passes en fysiek sterk. SSS kon daar niet veel tegenin brengen. Opbouwend moet het veel beter. Spits Linda was vooral in de eerste helft bijna onbereikbaar en kreeg alleen maar de lange bal gespeeld.

Het was vandaag een strijd tussen twee sportieve teams, maar de jonge scheidsrechter wilde zich -blijkbaar- te veel laten gelden. De wedstrijd werd te vaak onderbroken en onnodig geel gegeven en vond de arbiter het zelfs nodig om coach Van Heusden met tweemaal geel weg te sturen.

SSS-Vrouwen 2 heeft zijn eerste drie wedstrijden tegen de potentiële top van deze competitie gespeeld en alle drie partijen verloren. Is geen schande en met wat meer geluk hadden de eerste twee wedstrijden punten opgeleverd. Dit geldt niet voor vandaag, ondanks een goed herstel in de 2e helft, want IJFC was duidelijk een maatje te groot en is zeker kampioenskandidaat.

Volgende week is de thuiswedstrijd om 12:00 uur tegen Blauw Geel ’55. Nu kunnen en moeten onze meiden de punten thuishouden. Vreemd om te stellen: kom NIET naar de vereniging om onze meiden aan te moedigen. Hopelijk mag uw verslaggever wel aanwezig zijn om verslag te doen …