... (intikker)

3e klasse D

3 oktober 2020 14:30

S. (Stefan) van Egmond

De eerste zaterdag nadat SSS 100 jaar bestond had zo’n mooie zaterdag moeten worden. Helaas zijn de coronamaatregelen verder aangescherpt en is de kantine gesloten en mag er geen publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden. Daarnaast zie je her en der wedstrijden afgelast worden ivm corona besmettingen en  dat zorgt weer voor een scheef beeld in de ranglijst.

Tegenstander vandaag is Nieuwerkerk, één van de kampioenskandidaten. Nieuwerkerk schiet uit de startblokken en in de 2e minuut is daar het eerste gevaar van Nieuwerkerk maar de bal gaat naast. Het eerste gevaar van SS volgt snel als Mark de Bie diepgestuurd wordt en alleen via een overtreding gestopt kan worden, de vrije trap die daarop volgt levert echter geen gevaar op. In de 25e minuut is het Nieuwerkerk dat de leiding neemt als Bart Slob bij de 2e paal vrij staat en de 0-1 op het bord zet. Rond het half uur is het keeper Cas Abbas die zijn team behoed voor een grotere achterstand. Helaas moet Geir Sizoo even later geblesseerd het veld verlaten en hij wordt vervangen door Luc van Leeuwen. De rust  wordt bereikt met een 0-1 achterstand. In de tweede helft is het SSS dat uit de startblokken schiet en dat resulteert in de 58e minuut in de verdiende gelijkmaker die door Tobi Fasanya binnen geschoten wordt. Vervolgens gebeurt er weinig voor beide doen tot minuut 72 als Tobi Fasanya alleen via een overtreding in het strafschopgebied te stoppen is en scheidsrechter wijst resoluut naar de stip. Dit is een klusje voor Dennis den Haan en hij benut deze feilloos: 2-1. Heel lang kan SSS hier niet van genieten want binnen 2 minuten is het Nieuwerkerk dat weer langszij komt. In de slotfase van de wedstrijd gaan schoten van Tim van Zetten en Frank van der Linden net over het doel. Ver in blessuretijd is het nog een vrije trap van Dennis den Haan die door de Nieuwerkerkse doelman weggestompt wordt en zo eindigt deze wedstrijd in 2-2.

Opstelling SSS: Cas Abbas, Geir Sizoo (35e Luc van Leeuwen), Diejego Biekman, Roy van Raam, Edison Warner, Feni Bileti, Tobi Fasanya, Frank van der Linden, Dennis den Haan, Mark de Bie en Tim van Zetten (84e Stefan Bervoets)