Binnenmaas, FC JO17-4

4e klasse 13

26 september 2020 10:00

K. (Karel) de Bie

Er werd nog lang nagepraat over de wedstrijd van vorige week. Op de trainingen werd er nog nooit zo vaak om een handsbal geroepen. We veranderen er toch niets meer aan, dan kun je er ook maar beter de humor van inzien. Vandaag moet de knop wel om voor de tweede competitiewedstrijd. Het hoofdveld is voor ons gereserveerd en tegen tegenstander Binnenmaas JO17-4 moeten die eerste punten toch wel binnen kunnen worden gehaald. Kenay, Sam H en Maarten zijn vandaag niet inzetbaar.

Al binnen de minuut krijgen we een grote kans. Rick stoomt op aan de rechterkant, geeft laag voor op Antonie, maar die ziet de keeper redding brengen. Aan dit moment zien we meteen dat Binnenmaas nou niet de allersnelste verdediging heeft. Nog geen twee minuten later is het alsnog raak. Opnieuw een voorzet van Rick maar nu is het Jesper die de bal eenvoudig binnen kan lopen (1-0). Zijn tweede goal van het seizoen, nu al een nieuw record. Toch bijt Binnenmaas vervolgens nog even van zich af. Door twee goede reddingen van Michael wordt de gelijkmaker voorkomen. Daarna gaat het hard. Weer ontsnapt Rick en nu maakt hij het zelf prima af (2-0). Kort daarna is het Antonie die na acht minuten al voor 3-0 zorgt. Na tien minuten valt misschien wel de mooiste goal als Rick hoog voorgeeft en Antonie de bal in één keer uit de lucht in de linkerhoek schiet (4-0). Even later speelt hij de verdediging uit en heeft hij binnen een kwartier zijn hattrick al binnen (5-0). Rick maakt vervolgens de 6-0 en 7-0 als de verdediging er weer niet heel goed uit ziet en we opnieuw heel effectief met onze kansen omgaan. 7-0 na 20 minuten. Waar gaat dit eindigen? Nou, voorlopig bij 7-0 want in het tweede deel van de eerste helft schakelen we duidelijk een tandje terug en worden we slordiger. Hopelijk kunnen we het na de rust weer oppakken.

De punten zijn binnen, het niveauverschil blijkt te groot. Het is dan ontzettend moeilijk om met dezelfde energie te blijven spelen en de veldbezetting goed te houden. Voetballend proberen we het zeker wel, maar we zijn minder bereid om dat stapje extra te doen. Na bijna een half uur zonder doelpunt kunnen we in de 46e minuut weer juichen. Een slimme steekbal van Antonie wordt door Stevie afgemaakt (8-0). Na een uur spelen maakt Antonie ook zelf weer een doelpunt. Met een mooie afstandsknal zorgt hij voor de 9-0. Een kwartier voor het einde halen we alsnog de dubbele cijfers als een corner door Stevie wordt binnengekopt. In het restant scoren we niet meer en weten we gelukkig ook de nul te houden. Afgezien van het begin gaf de verdediging vandaag vrijwel niets weg. Het klinkt gek, maar met 10-0 werd Binnenmaas eigenlijk nog gespaard. Vandaag is ook aangetoond dat de verschillen in de competitie enorm groot zijn als je het vergelijkt met vorige week. Het belangrijkste is dat we drie punten hebben en weer naar boven kunnen kijken. De top-3 lijkt zeker haalbaar. Volgende week weer een nieuw kans op punten. Dan gaan we op bezoek bij Hekelingen JO17-3.