JO17 na 70 minuten als winnaar van het veld

4 - 0

Zinkwegse Boys JO17-1

4e klasse 13

10 oktober 2020 10:00

In onze eerste wedstrijd zonder thuispubliek nemen we het op tegen Zinkwegse Boys JO17-1. Opnieuw een wedstrijd waarin we normaal gesproken toch de favoriet zullen zijn. Op vrijdagavond stonden er zowaar nog steeds 15 spelers op het wedstrijdformulier, in deze tijd toch een hele prestatie. Uiteindelijk zouden we met 14 spelers de strijd aan gaan. Jent mocht de JO19 uit de brand gaan helpen en kreeg een vrijstelling voor de JO17. We hoopten dit voor deze keer wel op te kunnen lossen door achterin wat te schuiven. Om 10 uur werd er afgetrapt op veld 2.

De voorbereiding zag er al niet heel sterk uit en dat zet door in de wedstrijd. Wellicht is er toch wat gemakzucht in het team geslopen na twee redelijk eenvoudige overwinningen. Vandaag werd namelijk niet veel meer tegenstand verwacht. We zijn totaal niet fel en aan de bal enorm onrustig. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk een kwartier lang niets voor de doelen te beleven valt, want ook Zinkwegse Boys doet er vrolijk aan mee. Na 17 minuten wordt de wedstrijd opengebroken door Rick. Na een goede dieptepass van Antonie verschalkt hij de uitkomende keeper met een mooie lob (1-0). Inmiddels is het een stuk harder gaan waaien en dat maakt het voetballen er niet makkelijker op. Toch weten we elkaar voorin steeds beter te vinden. Na een paar goede combinaties krijgen we een aantal grote kansen, waar we de score toch echt hadden moeten vergroten. Jesper mist voor open doel na een lage voorzet van Rick en even later is het Rick zelf die zijn schot door de keeper gestopt ziet worden. Inmiddels laat ook Zinkweg van zich horen met een schot dat net over het doel van Michael zeilt. De volgende kans is weer voor ons als Antonie op links vrij voor het doel komt maar ook nu redt de keeper. Gelukkig valt daarna alsnog de bevrijdende tweede treffer. Het is nota bene een corner van Antonie die in één keer het doel in waait waarmee we op 2-0 komen. Met nog een minuut of zeven op de klok kunnen we het misschien in de eerste helft al beslissen. We krijgen er opnieuw genoeg kansen voor, maar Antonie knalt van dichtbij vol op de keeper en een nieuwe stift van Rick gaat net naast. Het blijft halverwege bij 2-0.

In de tweede helft is het vooral controleren wat we doen. Het staat een stuk beter, Zinkwegse Boys komt er eigenlijk niet meer doorheen, maar het zorgt er ook voor dat we zelf nauwelijks kansen krijgen. De aantekeningen blijven leeg, dus ik ga er vanuit dat er weinig spectaculairs is gebeurd. Gescoord wordt er overigens nog wel. David wordt vastgehouden maar weet de bal toch nog aan Rick mee te geven en die knalt de 3-0 binnen. Daarna kabbelt de wedstrijd weer voort richting het eindsignaal en lijken beide teams daar eigenlijk wel vrede mee te hebben. Toch krijgt dit duel nog een merkwaardig einde. Als de scheidsrechter de Zinkwegse grensrechter negeert en de aanval door laat gaan, wilt deze er mee stoppen. Nou moet ik zeggen, er werd vaak gevlagd en vanuit mijn standpunt zeker niet altijd terecht, maar deze keer leek het wel te kloppen. Nog geen minuut nadat de grensrechter toch weer zijn positie heeft ingenomen, gaat het opnieuw fout. Ondanks een vlagsignaal mag Antonie door en maakt hij er 4-0 van (nu geen idee of het klopte). Naast dat de vlagger het nu echt voor gezien houdt, haalt één van de trainers nu ook zijn spelers van het veld, althans een deel ervan. Er ontstaat een bijzondere situatie waarbij de helft inmiddels al weg is en de andere helft met de overgebleven trainer nog op het veld staat en graag door wilt spelen. Los van wie er gelijk heeft, de scheidsrechter bepaalt, of je dat nou leuk vindt of niet. Dan hadden wij bij Rhoon inmiddels al een keer of vijf kunnen weglopen, want daar gebeurden wel gekkere dingen. Het lost alleen niets op en uiteindelijk kom je er altijd slechter uit. In overleg besluiten we dan maar om het zo te laten en het op 4-0 te houden. Daar zal in de laatste minuten vast geen grote verandering meer in zijn gekomen. Zo eindigt een verder sportieve wedstrijd, waar eigenlijk totaal niets aan de hand was, toch wel een beetje op een vervelende manier. Maar goed, de drie punten zijn in ieder geval weer binnen, ook al werden we niet bepaald vermaakt. Soms heeft spelen zonder publiek dan ook voordelen. Volgende week geen competitie, maar wel een oefenwedstrijd tegen IFC. Ook dan om 10 uur op eigen complex.