...
56'

4e klasse 13

19 september 2020 14:30

Ongeslagen kwamen we door de groepsfase van de beker heen, maar het spel geeft ruimte voor verbetering. Vooral fysiek mogen er wel een paar tandjes bij. Zeker vandaag als de competitie start en we, op papier, meteen één van de sterkste tegenstanders treffen. Tegenstander Rhoon JO17-3 (of JO17-2, want die is foetsie) kwam hun bekerpoule een stuk eenvoudiger door met een zege van 7-0 en tweemaal 7-1 (zelfs tegen een 3e-klasser). Met al die tweedejaars lijkt het toch verdacht veel op het team waar onze oude JO17 vorig seizoen nog tegen speelde, maar dan een klasse hoger. We zijn dus gewaarschuwd. Aangekomen op het complex zien we overal teams zich buiten omkleden. De kleedkamers zijn gesloten. Die kennis hadden wij al vooraf en dus besloten wij dit al voor vertrek te doen. Het is misschien mijn persoonlijke mening maar als je dit als vereniging niet kunt regelen moet je je misschien afvragen of je wel thuiswedstrijden moet spelen. Dat wordt straks nog wat met minder weer. Lekker zeiknat terug in de auto. Dat blijft ons gelukkig bespaard want de temperatuur gaat inmiddels al richting de 25 graden. Het team is vandaag op een aantal plekken gewijzigd. Maarten, Sam H, Sam W, Kenay en Daan ontbreken vanwege blessures of gezondheidsklachten. Naast Colin zijn daardoor ook JO14-spelers Luuk, Seb en Daley mee. Zij hebben al een wedstrijd gespeeld en zullen omstebeurt het veld betreden bij hun debuut in de JO17.

Vooraf was er al op gehamerd dat als we zo slap zouden beginnen als de afgelopen wedstrijden, we met de rust al uitgespeeld zouden zijn. Gelukkig kwam dat aan en zagen we voor het eerst echt een team op het veld staan dat knokte voor elke bal. Rhoon schrok hier duidelijk van en zag hoe Antonie al in de derde minuut hun keeper onder vuur nam. Met nog geen tien minuten gespeeld is daar al een volgende kans. Ilan weet uit een vrije trap Rick te bereiken en zijn schot zeilt over de lat heen. Na een kwartier is Rhoon bijgekomen en vanaf rechts weet Michael goed redding te brengen op het eerste schot van de thuisploeg. We stoppen veel energie in de wedstrijd en dat zorgt voor fouten bij Rhoon. Antonie komt in balbezit, lijkt de keeper voorbij, maar die weet er toch nog net een hand tussen te krijgen. Na 25 minuten komen we verdiend op voorsprong. Een goede corner van Antonie wordt door Ilan hard binnengekopt (0-1). Tot dat moment is het een leuke sportieve wedstrijd, maar onze voorsprong lijkt niet gewenst. Rhoon heeft de wedstrijd nog maar net hervat als een voorzet hard van dichtbij tegen Ilan aankomt. Er wordt totaal niet gereageerd door Rhoon-spelers maar de scheidsrechter fluit voor een strafschop wegens hands. Hoewel het al vrij sneu is om hiervoor een penalty te geven, heeft de bal zelfs nooit een arm geraakt, Dan kun je anderen bijdehand noemen, maar als je hiervoor een strafschop geeft zonder dat iemand verder iets gezien heeft, dan ben je pas echt bijdehand. De strafschop wordt benut (1-1). Incasseren en weer doorgaan. En dat doen we, want ook met Stevie als vervanger van Antonie blijven we lekker fel. Een schot van hem gaat net voorlangs en even later puntert Rick nog een bal naast. Ook uit corners blijven we gevaarlijk. Nu is het Jesper die eerst op de lat kopt en vervolgens de linkeronderhoek vindt, maar de keeper is er op tijd bij. Na 40 minuten strijd volgt een welverdiende rust. Kom maar op met die limonade. Oh wacht, geen limonade. Dan maar de laatste druppels uit onze bidons leegdrinken. Na welgeteld 7 minuten is de rust voorbij en mogen we weer aan de bak.

We laden ons weer op en gaan gelukkig door waar we waren gebleven. In de beginfase geen kansen maar dan komt ineens Stevie vrij voor het doel. Net voordat hij wilt uithalen wordt hij aan alle kanten vastgepakt en kan de scheidsrechter hier toch echt niets anders doen dan ook ons een strafschop toekennen. (Als we toch zo van de regels zijn, is dat geen doorgebroken speler?). Ilan mag het klusje klaren en hij zal zelf vast niet ontkennen dat hij ze weleens beter genomen heeft, maar het is genoeg voor een doelpunt (1-2). Maar ook nu is het van korte duur. Want aan de andere kant is er meteen al een moment dat blijkbaar aanleiding geeft tot het geven van weer een strafschop. Eén in de categorie: dan kunnen we bij elke valpartij de bal wel op de stip leggen. Ook deze wordt benut, al zat Michael er nog erg dichtbij (2-2). Het begint er toch verdacht veel op te lijken dat we deze wedstrijd gewoon niet mogen winnen. Kort daarna komen we zelfs op achterstand als we de bal achterin verliezen en de bal in de linkerhoek wordt binnengeschoten (3-2). En dan ineens is daar een drinkpauze. Okee dan, welk drinken precies? Vol verwachting kijken we rond of er wellicht inmiddels iets is gebracht, maar nee. Gelukkig heeft één van onze supporters de bidons weer gevuld en kunnen we toch nog snel een paar slokken drinken. En dan gaan we weer. De strafschoppen blijken nu echt op (voor ons dan) als Seb neergaat na een duw en een schop en er vrolijk wordt doorgespeeld. Het protest wordt onderbroken door een kan limonade die nu wel wordt gebracht. Leuk, maar ehm we zijn bijna klaar. Wat een bende. Nou even snel dan. Dan is het tijd voor het derde en hopelijk toch laatste deel van deze tweede helft. Stevie opent de jacht op de gelijkmaker met een schot in het zijnet en Seb raakt via de keeper de lat. Een slotoffensief van ons levert dan nog twee kansen op voor Rhoon maar in de laatste minuten zijn wij weer dichtbij. Eerst lijkt Jent uit een snelle ingooi zo op het doel af te kunnen, maar de ingooi is dan ineens op de verkeerde plek genomen (tuurlijk). In de absolute slotfase zien we nog een keihard schot van Rick dat door de keeper wordt overgetikt en uit de allerlaatste corner schiet Martijn de bal over. Dan wordt er afgefloten en blijven de punten in Rhoon. Verliezen hoort erbij, maar op deze manier is het wel erg frustrerend. De tegenpartij was niet eens verrast dus blijkbaar gebeurt dit vaker. Wees dan gewoon eerlijk dat het (op z'n zachtst gezegd) niet tegen heeft gezeten. Ik heb inmiddels zo'n 250 wedstrijden langs de kant gestaan en zal de schuld vrijwel altijd zoeken bij onszelf, want daar heb je invloed op. Een scheidsrechter mag fouten maken, net als dat wij dat mogen. Maar er zijn van die wedstrijden (en die zijn echt maar op één hand te tellen) waar je zo veel beslissende momenten tegen krijgt dat het toch echt wel dubieus begint te worden. En dit was daar zeker één van. Maar goed, terug naar ons. De beste wedstrijd tot nu toe wat mij betreft. Het heeft nu dan niets opgeleverd, maar met deze inzet ga je van de meeste teams gewoon winnen. Wellicht volgende week als we het thuis opnemen tegen Binnenmaas JO17-3.