SSS JO17-1

4e klasse 13

3 oktober 2020 13:30

Dat het een bijzonder seizoen zou worden was vooraf wel bekend. De huidige tijd zorgt ervoor dat het elke week maar weer afwachten is of er gevoetbald wordt en onder welke omstandigheden. Die omstandigheden zijn sinds deze week weer wat anders. De kantines zijn dicht en er is ook geen publiek meer aanwezig. Althans, deze week konden we toch stiekem nog wat support meesmokkelen in de vorm van een beperkt aantal chauffeurs. Die worden bij uitwedstrijden tot de teambegeleiding gerekend en mogen blijven kijken. Het speelt zich vandaag allemaal af in Hekelingen. Met deze regenachtige weersomstandigheden moet je dan altijd maar hopen dat je op een veld speelt met een dug-out. Nou die stond er, of in ieder geval een deel ervan. Op een enorm drassig veld moeten we proberen om te punten binnen te slepen, iets dat hier niet vaak lukt en zeker niet eenvoudig.

Met 14 spelers starten we in de nieuwe jubileumshirts (ziet er goed uit) aan de wedstrijd. Hoewel Hekelingen hoger staat in de stand verwachten we dat wij toch gewoon de favoriet zullen zijn. Het is natuurlijk maar net wie je treft in de eerste twee wedstrijden. Dat blijkt ook wel, want het spel speelt zich vooral af op de helft van de thuisploeg, die de aanmoedigingen vanaf de zijkant vandaag dus moet missen. In de achtste minuut komen we op voorsprong. Ilan komt mee naar voren en zijn voorzet vanaf links wordt door een verdediger van Hekelingen in het eigen doel gewerkt (0-1). Dat zit niet tegen. We proberen dan gelijk door te drukken maar de keeper van Hekelingen is zeker niet de minste van het veld. Als de bal dan toch een keer in het doel verdwijnt is er helaas weer een vlagsignaal dat roet in het eten gooit. Zonde, want de volley in de kruising van Antonie na een voorzet van Rick had meteen meegedaan in de verkiezing voor mooiste goal van het seizoen. Gelukkig is het even later alsnog raak als Antonie door de verdediging soleert en beheerst afmaakt (0-2). In de laatste fase van de eerste helft worden we toch wat slordiger. Vanuit de omschakeling komt Hekelingen een aantal keer dreigend onze kant op, maar gelukkig wordt een echte kans steeds voorkomen. Ruststand: 0-2.

Een snelle 0-3 en de wedstrijd lijkt beslist. We gaan meteen op zoek en na een paar minuten is Stevie al dichtbij met een schot in de korte hoek, maar opnieuw zit de keeper er goed bij. Inmiddels is ook Maarten aan het nieuwe seizoen begonnen en met hem binnen de lijnen komen we inderdaad op die gewenste 0-3. Hekelingen staat niet op te letten, Rick gooit snel in op Daan en die kan zo doorlopen en binnenschuiven. Hoewel Hekelingen vervolgens wat aanvallender probeert te gaan spelen, hebben wij het achterin nu prima op orde. Het zorgt er juist voor dat we voorin meer ruimte krijgen om kansen te creëren. Rick komt helemaal vrij aan de rechterkant maar zijn harde schot wordt door de keeper tot corner verwerkt. Met deze ruimte kan een volgend doelpunt toch niet lang uitblijven. Een lage voorzet van Rick gaat aan een aantal spelers voorbij en dan is het David die opduikt en de keeper kansloos laat (0-4). Na een uur spelen is het alweer raak. Antonie komt aan de bal en hij schiet strak in de hoek binnen (0-5). Er leek een handsbal aan vooraf gegaan maar dit werd niet gezien door de jonge scheidsrechter, die het ondanks het zichtbare Hekelingen-shirt onder zijn jack zeker niet onaardig deed. Een lob van Rick gaat vervolgens nog net naast en daarna wordt de wedstrijd er niet leuker op. De tussenstand is aanleiding voor de thuisploeg om meer op de benen dan op de bal te mikken en dat levert de nodige irritaties op. In dit onvriendelijke laatste kwartier zien we pas de eerste grote kans van Hekelingen, maar het schot gaat voorlangs. Aan de andere kant stoomt Martijn op en zijn schot wordt knap gered. Uit de daaropvolgende corner is het wel raak. De corner van Stevie lijkt te hard, maar Martijn brengt de bal met een omhaal alsnog dichter bij het doel. Daar kopt nota bene Daan de bal door en dan is het Ilan die in de drukte binnenschiet (0-6). Helaas duurde de wedstrijd net een minuut te lang, want in de absolute slotfase komt Hekelingen nog van de nul af als van dichtbij de bal langs Michael wordt geschoven. Een klein smetje maar het mag de pret niet drukken. De omstandigheden zorgden er voor dat het niet een erg vermakelijke wedstrijd werd, maar de punten zijn binnen en zo klimmen we langzaam omhoog. Volgende week hopen we deze reeks voort te zetten op ons eigen sportcomplex en dan zullen wij het zelf helaas zonder onze trouwe aanhang moeten doen.