SSS JO17-1 - SSS VR1: 6-1

27 maart 2021 10:30

Ook voor deze zaterdag is er weer een wedstrijd geregeld. Vorige week was VR2 nog de tegenstander, nu nemen we het op tegen VR1. Over de wedstrijd tegen VR2 kunnen we kort zijn. Het was goed genoeg voor de winst maar verder was het toch ontzettend slordig. Daar zullen we vandaag niet mee weg gaan komen. Aan de vorm zal het in ieder geval niet liggen want op de trainingen afgelopen week werd sinds lange tijd weer een ontzettend hoog niveau behaald. Hopelijk kunnen we dat doortrekken naar deze wedstrijd. We zijn compleet vandaag en spelen opnieuw drie blokken van 25 minuten.

Een tactische omzetting voor deze wedstrijd moet zorgen voor wat meer variatie in ons spel. Vanaf het begin weten we druk te zetten op de opbouw van de dames en dit resulteert na tien minuten in een enorme kans voor Stevie, maar hij schiet naast. Daarna komt VR1 beter in de wedstrijd en weten ze regelmatig onder de druk uit te spelen. Dan is ook meteen te zien hoe goed ze kunnen voetballen en dat het tempo een stuk hoger ligt dan vorige week. Het lukt ons niet meer om vroeg te storen en we zijn genoodzaakt om meer vanuit de reactie te gaan spelen. Ondanks het vele balbezit van de dames lukt het ze niet om tot echte kansen te komen. Daarentegen gaan wij zelf in de omschakeling ook te slordig met de geboden ruimte om. Na iets meer dan een kwartier spelen komen we tegen de verhouding in op voorsprong. Rick weet even te ontsnappen aan de verdediging en schiet de bal langs Lisa in het doel (1-0). Even later krijgt Rick wederom een kans maar nu komt de keepster wel als winnares uit de strijd. Wellicht had een balletje breed meer succes opgeleverd. Zo gaan we met een krappe voorsprong de eerste rust in.

De dames waren tot nu toe zeker niet de mindere en dit gevoel hadden zij zelf waarschijnlijk ook. In het tweede blok lijken ze zich dan ook vooral op een gelijkmaker te richten. Achterin ligt het daardoor regelmatig open en daar maken we graag gebruik van. Met een paar vlijmscherpe counters staan we binnen tien minuten ineens op 5-0. Eerst schiet Stevie een voorzet van Antonie binnen, vervolgens is het Antonie zelf die na een solo op links en een keepersfout twee keer het net weet te vinden. Ook Rick maakt dan nog zijn tweede van de wedstrijd als Stevie goed het overzicht bewaart en zijn voorzet door Rick prima in de hoek wordt geschoten. Een schot van Stevie wordt dan nog door de keepster gered en Fares ziet zijn poging van afstand via de keepster tegen de paal aankomen. Gescoord wordt er niet meer. Ruststand na deel twee: 5-0.

Het derde deel zou uiteindelijk een kopie worden van vorige week. De buit is binnen, het tempo gaat weer omlaag en VR1 komt weer meer aan combineren toe. Al gaat ook dit niet meer in het tempo van het eerste blok. Toch moeten we ook nu weer een tegengoal verwerken. Even wat onoplettendheid achterin en het is Ashley die de bal onder Michael door schiet (5-1). Het slotakkoord is echter weer voor ons. Rick komt vrij aan de rechterkant en schiet de bal van afstand over de uitkomende keepster heen in het lege doel. Het eindigt in 6-1. Een prima uitslag, al was ook te zien dat VR1 nog maar enkele weken in training is en zij het goede spel van het eerste deel niet vol konden houden. Toen hadden we het namelijk echt enorm lastig. Over een aantal weken staan we opnieuw tegenover elkaar.