Assist: Dilek Emir
37'
48'

10 april 2021 10:30

Zaterdag 10 april stond er weer een oefenwedstrijd op het programma voor SSS Vrouwen 2. Dit keer was het meidenteam MO19 de tegenstander.

Het technisch duo Van Heusden/Veldhoen van SSS VR2 wilde deze wedstrijd gebruiken om het accent te leggen op de opbouw van de aanval door iedere keer vanaf de eigen helft met korte combinaties de aanval ter zoeken.

Het team was nagenoeg compleet, alleen Tanisha Nouwt en Naomi Emaar ontbraken. Het team werd aangevuld met Zoë Dam. Op een ijskoud, maar droog sportpark begon de wedstrijd iets na 10:30 uur.

Binnen 3 minuten lieten de vrouwen van SSS 2 zich verrassen. Een fraaie aanval werd knap afgerond door Senna Langerak; 0-1.

MO19 bleef het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar toch wist VR2 in de 18e minuut tegen te scoren na een individuele actie van Demi van Oudenaren; 1-1.  Na 25 minuten wisten de dames op voorsprong te komen. Na een snelle combinatie tussen Dilek Emir en Suus Tol wist deze laatste de bal in het doel te schieten; 2-1.

Na de pauze hadden doelverdedigsters Phoebe en Vicky de teams verruilt. Phoebe ging voor VR2 spelen en Vicky voor de MO19.

Blijkbaar hebben de vrouwen van SSS 2 een opstartprobleem, want opnieuw lieten zij zich direct na de pauze verrassen. Een fout in de achterhoede werd door Jet van Eekelen vakkundig afgestraft; 2-2.

Bijna stonden de meiden van MO19 weer op voorsprong, maar het schot van spits Ayikoru Bileti eindigde net over de lat. Maar in de 13e minuut na de pauze wist ze wel tot scoren te komen; 3-2.

SSS VR2 probeerde nog wel via afstandsschoten het vijandelijke doel te vinden, maar deze waren nagenoeg allemaal ongevaarlijk. Eén grote kans werd door doelvrouw Vicky nog gepareerd. Uiteindelijk wonnen de meiden van MO19 volledig terecht deze wedstrijd.

Een wanprestatie van VR2 en gezien de gezichtsuitdrukking van coach Van Heuden zal de komende training een hele zware worden.

Hier staat natuurlijk wel tegenover dat het team van -trotse- Gert Weijers een uitstekende wedstrijd liet zien. De drukbezochte trainingen van de afgelopen maanden hebben een enorme kwaliteitsimpuls opgeleverd. Er was vandaag geen enkele zwakke speelster te vinden binnen de MO19. Compact en geconcentreerd verdedigen onder leiding van de sterke Lisa Leeuwestein zorgde voor weinig vijandelijk gevaar. Met snel en goed combinatiespel wisten de meiden wel hun snelle aanvalsters te bereiken. Als je het team vergelijkt met maanden terug en nu mag SSS alleen maar hopen dat dit team bij elkaar blijft.  En als de meiden zo blijven ontwikkelen, dan is succes verzekerd!