SSS VR2 speelt een prima pot tegen VR1

1 mei 2021 10:30

Vandaag stond er opnieuw een oefenwedstrijd op het programma en nu tegen “grote zus” SSS VR1. Bij VR2 ontbraken Sanne Kamper, Zoë Dam en Lizette Bos en door een hardnekkige blessure ontbrak ook Naomi Emaar. Voor VR1 waren er serieuze problemen door een groot aantal afwezigen/geblesseerden, maar gelukkig kon coach Rob Ouwens beroep doen op een talent vanuit de MO19 (Jet van Eekelen) en zelfs twee vanuit Excelsior.

In de voorgaande wedstrijd tegen de JO17 had het technisch duo Van Heusden/Veldhoen verrassend wijzigingen in een aantal posities doorgevoerd. En blijkbaar was dit goed bevallen, want ook nu startte het team met Demi van Oudenaren als laatste vrouw, met rechts van haar Suzanne Tol en Charlotte Blaak doorgeschoven naar het middenveld. Fenna Urbanus stond vandaag in de basis en had opdracht gekregen straffe mandekking op het spitsen duo van VR1 toe te passen.

Binnen 10 seconden kwam VR2 bijna op voorsprong. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Dilek Emir en deze bedacht zich geen moment en schoot de bal van grote afstand net over de lat.

Behoudens een grote kans waarop doelvrouw Vicky de Regt goed reageerde wist VR1 in het eerste half uur weinig gevaar te brengen. VR2 stond geconcentreerd te verdedigen, maar kon opbouwend en dus ook aanvallend weinig inbrengen.

In de laatste 10 minuten van de eerste helft begon VR1 aan te dringen en kreeg een aantal kansen, maar konden de verdedigsters van VR2 nog net een voet voor de bal krijgen of stond doelvrouw Vicky in de weg.

SSS VR2 kon zelf weinig kansen creëren, maar vlak voor de pauze kregen de dames een vrije trap toegekend. Deze werd goed voor het vijandelijke doel gebracht en kwam voor de voeten van Suzanne Dollekens. Helaas eindigde haar inzet net over het doel. De eerstvolgende aanval van VR1 werd snel en kundig uitgevoerd en werd uiteindelijk fraai in twee pogingen door spits Stephanei Valk afgerond; 1-0.

Na de pauze werden er 4 wijzigingen doorgevoerd. Vicky de Regt verruilde het doel voor Phoebe, Kim Vermaas kwam voor Dilek Emir, Judith Both verving Marjolein Hilberts en Tanisha Nouwt kwam in het veld voor Linda Kruithof.

De dames van VR1 gingen door waar ze in de eerste helft mee eindigden. Het wachten was op de 2-0, maar ook nu konden de inzetten worden gepareerd of werden de kansen slordig afgerond. Doelvrouw Phoebe kon op een hard schot laag in de hoek vanaf de 16 meter lijn van Ashley van Elswijk nog net haar vingers achter de bal kregen, waarna de bal naast het doel eindigde.

Ook in de tweede helft kon SSS VR2 te weinig aanvallend brengen, toch kwam bijna de gelijkmaker op het scorebord, maar na een pass in de diepte op Laura en vervolgd door een prima voorzet kwam Kim Vermaas net een teenlengte te kort om de bal in het doel af te ronden. Ook nu werd de goedlopende aanval afgestraft door een tegendoelpunt. Esra Matthijsse werd op rechts de diepte ingestuurd met een strakke pass vanuit de achterhoede. Vanaf de lijnen van het 16-meter gebied werd keihard op doel geschoten. Doelvrouw Phoebe was kansloos op deze formidabele inzet; 2-0.

Zo’n 5 minuten voor tijd maakte SSS VR2 bijna de aansluittreffer, want na een goede individuele actie van Kim Vermaas kreeg Suzanne Dollekens een kans, maar haar inzet verdween net over de doellat. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten met een 2-0 winst voor VR1.

De speelsters van VR2 speelden vandaag niet hun beste partij, maar verdedigend was het goed verzorgd, vooral Fenna Urbanus liet vandaag een prima wedstrijd zien. Dit tot frustratie van een aantal dames van VR1, die zelfs de goed leidende umpire van thuisfluiten betichtten (…).

De coaches waren tevreden. Opdracht goed uitgevoerd tegen een team uit de Topklasse en dan maar met 2-0 verliezen geeft vertrouwen voor de toekomst. Toch zal er hard gewerkt moeten worden aan de omschakeling. Te veel ballen worden de diepte ingeschoten en wordt dus het middenveld overgeslagen. In de eerste helft tegen JO17 lieten de speelsters zien dat er goed opbouwend kon worden gespeeld. Als er de volgende wedstrijd geconcentreerd wordt verdedigd en daarnaast de aanval kan worden gestart met goed opbouwend spel, dan zullen de doelpunten vanzelf komen.