Assist: Dilek Emir
... (e.d.)
67'

15 mei 2021 10:30

Voor zaterdag 15 mei stond er opnieuw een oefenwedstrijd op het programma. Vandaag was het zeer jeugdige, maar tegelijkertijd talentvolle team van de JO14 de tegenstander. Na de eerdere oefenwedstrijden allemaal verloren te hebben snakte het team van de coaches Van Heusden/Veldhoen naar eindelijk weer eens een wedstrijd te gaan winnen.

De vrouwen van SSS VR2 kon vandaag geen beroep doen op captain Jamie de Kort, Lizette Bos, Fenna Urbanus en ook niet de nog altijd geblesseerde Naomi Emaar. Tijdens de warming-up gaf ook spits Linda Kruithof aan te veel last te hebben van haar blessure aan de voet en bleef dus aan de kant. Doelvrouw Phoebe was gevraagd om het doel te verdedigen van de MO19 die gelijktijdig met deze wedstrijd op het aanliggende veld werd gespeeld. Zodoende speelde goalie Vicky de Regt de gehele wedstrijd. Het team van de dames kreeg vandaag versterking vanuit VR1 in de persoon van Brigitte van Herk.

Vandaag stond de opdracht centraal om de opbouw goed te verzorgen. In de eerdere wedstrijden werd te vaak de lange pass gebruikt, zonder veel resultaat.  De tegenstander van vandaag leek een ideale tegenstander om hiervoor veel aandacht aan te schenken.

Binnen 2 minuten schrok VR2 wakker. Na een slordigheid in de achterhoede kon spits Rick vrij uithalen. Zijn inzet verdween echter tegen de paal.  In de 13e minuut was het wel raak voor de JO14. Een uitstekende pass vanuit de achterhoede van laatste man Daley bereikte de linksvoor Seb. Deze pass verraste de dames waardoor Seb door kon lopen om vervolgens de uitlopende Vicky de Regt met een boogbal te verschalken; 0-1. Mocht er nog een sprankje van onderschatting bestaan, dan was deze excellente aanval een reden om nu wel bij de les te zijn.

De VR2 nam het initiatief en met verzorgde opbouw werd de aanval gezocht. Tegelijkertijd bleef JO14 met snelle uitbraken gevaarlijk.

Na een half uur kwam de gelijkmaker op het scorebord. Dilek Emir wist een pass op maat te versturen over zo’n 40 meter in de voeten van Brigitte van Herk. Deze draaide om haar as en vanaf de 16 meter lijn met een hoog schot de doelman te verrassen; 1-1. Een bijna net zo’n mooie aanval als de 0-1.

Na de pauze kwamen Tanisha Nouwt en Judith Both vers in het veld. Zij vervingen Laura Trovato en Marjolein Hilberts.

VR2 kreeg tot tweemaal de kans op voorsprong te komen, maar toch wist juist JO14 wel het doel te vinden. Een snelle uitbraak via Timo werd vervolgd met een strakke voorzet op de inlopende Seb. Deze hoefde alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten; 1-2.

De JO14 kreeg daarna meer kansen om verder uit te lopen, maar was (te) lief voor VR2 en wist de kansen niet om te zetten in een doelpunt.

Zo’n 10 minuten voor tijd kwam toch spits Linda Kruithof binnen de lijnen en verving hiermee Suzanne Dollekens. Vijf minuten voor tijd kreeg VR2 de mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren. Een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel werd echter knap gepareerd door de doelman van JO14 ten koste van een hoekschop. Ook de hoekschop leverde nog een dubbele kans op de 2-2, maar het geluk was niet aan de zijde van de dames.

Even later was het dan wel raak. Suus Tol wist het doel wel te vinden, maar dan helaas wel aan de verkeerde zijde; 1-3. Kort daarop werd de wedstrijd beëindigd.

De dames van VR2 stonden na afloop van de wedstrijd er beteuterd bij. De coaches hielden wijselijk hun mond, maar duidelijk was hun ongenoegen te zien. Op dit resultaat was blijkbaar geen rekening gehouden. Opbouwend werd er met enige regelmaat goed gespeeld. De lange passes van Dilek Emir leverde wel gevaar op. Ook de snelle doorkomst vanuit de backs leverde in de eerste helft van vooral Marjolein Hilberts goede aanvalspogingen op. De omschakeling daarentegen was niet goed verzorgd. Met name op het middenveld werden de posities niet goed bezet en werd te vaak niet goed meeverdedigd.

En uiteraard complimenten aan het team van JO14. De coaches Bileti en Van der Linden hadden waarschijnlijk niet meteen gerekend op deze winst, maar de overwinning was terecht. Goed combinatiespel, het gevaar van de lange ballen vanuit de achterhoede, de individuele snelheid in de voorhoede en goed positiespel, kortom een compleet team was vandaag op het sportpark te bewonderen.

Over twee weken is de revanche met de MO19. Deze speelde vandaag een puike wedstrijd tegen de MO15. Vooral in de eerste helft grossierde het team met prima combinatiespel. De dames van VR2 zullen alle zeilen moeten bijzetten om dit team te verslaan en dan pas ook hun eerste oefenwedstrijd te winnen.