JO17 wint eerste wedstrijd in de Regio Cup

Oud-Beijerland JO17-2

Regio Cup Groep 4 25

7 juni 2021 19:30

K. de Bie

Vandaag spelen we na bijna acht maanden weer eens tegen een andere club. Vanaf zaterdag was dat weer toegestaan, maar toen had tegenstander OSV niet genoeg spelers en dus werd het twee dagen uitgesteld. In het kader van de Regio Cup spelen we in totaal vier wedstrijden tegen Hoeksche Waardse clubs. De afgelopen maanden hebben we op een zo goed mogelijke manier ingevuld. Mixwedstrijden, spelen tegen de dames en natuurlijk de doordeweekse trainingen. Hoewel we het met elkaar goed hebben doorstaan, was er ook bij ons echt wel eens een dipje in de motivatie en dat is ook helemaal niet zo vreemd. Gelukkig hebben we nu weer een doel in de vorm van deze wedstrijden die toch weer een beetje om 'het echie' gaan. Vanavond spelen we nog zonder Antonie, Justin en Daan. Daardoor is Colin aangesloten en speelt Seb vanavond zijn tweede wedstrijd in de JO17.

Over de eerste helft moeten we maar niet te veel zeggen. Het leek soms wel of we in die acht maanden helemaal niets hebben gedaan. Het is niet eens overdreven om te zeggen dat werkelijk geen enkele bal bij de goede kleur aankwam. Iedereen speelde ver onder zijn niveau. Gelukkig was ook OSV niet naar Klaaswaal gekomen om het aanwezige publiek te vermaken. Beide teams kregen wat kansen die vooral werden ingeleid door fouten van de tegenstander, maar ook voor het doel stond het vizier totaal niet op scherp. Deze eerste helft kunnen we beter snel vergeten.

Nog 40 minuten om er iets van te maken. Langzamerhand gaat het er al wat meer op lijken maar het kon ook alleen maar beter natuurlijk. Na iets meer dan vijf minuten in deze helft komen we op voorsprong. Jesper krijgt de bal voor zijn voeten en hij schiet de bal onder de keeper door (1-0). Dan gaat het ineens snel. Een schot van Rick wordt gekraakt, maar de bal komt bij Seb terecht en na het uitkappen van een verdediger schiet hij met buitenkant voet raak (2-0). Ook de 3-0 laat niet heel lang op zich wachten. Rick komt door aan de zijkant en schiet de bal loeihard in de kruising binnen. OSV heeft het dan wel opgegeven en we kunnen op zoek naar meer goals. We krijgen steeds meer ruimte en het levert een paar leuke combinaties op. Een voorzet van Rick wordt door Stevie binnen geschoten en net voor het einde maakt ook Rick zelf nog een doelpunt. Opnieuw hard maar nu nu laag in de hoek. Zo wordt het 5-0, maar zo simpel als dat lijkt was het zeker niet. Uiteindelijk hielpen de snelle goals na de rust ons in de wedstrijd, waardoor we ook wat vrijer gingen voetballen. Waren die in de eerste helft al gevallen, dan hadden we ook zomaar richting de dubbele cijfers kunnen gaan. Maar goed, de eerste overwinning is een feit. Zaterdag zal het tegen Strijen vermoedelijk een stuk lastiger gaan worden. Hopelijk zijn we dan wel vanaf het begin bij de les.