JO17 verliest knotsgekke wedstrijd in Strijen

6 - 5

SSS JO17-1

Regio Cup Groep 4 25

12 juni 2021 10:30

Vijf dagen na de eerste wedstrijd in de Regio Cup komen we opnieuw in actie. Ondanks de drie punten zijn we niet bepaald ongeschonden uit dat duel tegen OSV gekomen. David, Ties, Jesper en Maarten waren niet fit genoeg om deze zaterdag in actie te komen. Met ook nog Daan en Sam W als afwezigen was het weer een behoorlijke puzzel. Gelukkig hebben we een groot team en konden we met aanvulling van twee spelers (Finn en Colin) alsnog op weg naar Strijen, al betekende dat wel dat we maar één wisselmogelijkheid zouden hebben. Ideaal is het niet maar we zullen het ermee moeten doen. Met Strijen treffen we ook nog eens de sterkste tegenstander van dit seizoen. Nog geen enkele wedstrijd werd verloren en in die acht duels waren ze maar liefst 61x trefzeker. We zullen vooral slim moeten zijn om kans te maken vandaag.

Iets eerder dan gepland wordt er afgetrapt. Door de afwezigheid van zowel David als Jesper schuift Ilan vandaag door naar het middenveld en wordt zijn plek overgenomen door Colin. Hoewel we normaal graag zelf het initiatief nemen besluiten we vandaag om iets afwachtender te spelen en Strijen te laten komen. De ruimte die dan achter de verdediging ontstaat moeten we vervolgens goed zien te benutten. Met ook nog de snelheid van Finn erbij liggen daar toch zeker kansen. Overigens was dit plan al voor de wedstrijd uitgelekt omdat in Strijen zelfs bij het jeugdvoetbal spionnen worden ingezet om de besprekingen af te luisteren. Misschien toch maar weer de kleedkamer in volgende keer. Strijen bleek echter niets aan deze voorinformatie te hebben, want in de beginfase kwamen we er al een aantal keer gevaarlijk uit. Helaas helpen we Strijen zelf in de wedstrijd als na een kwartier spelen balverlies van onze kant wordt afgestraft (1-0). Binnen tien minuten is het Finn die gelijk maakt maar een nieuwe slordigheid zorgt kort erna voor een nieuwe achterstand (2-1). Het spel gaat heen en weer en nog voor de rust komen we weer op gelijke hoogte. Het is Antonie met de vooractie en Finn die uiteindelijk met links de bal in de verre hoek schiet (2-2). Bijna komen we voor de onderbreking zelfs nog op voorsprong na misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. De bal gaat snel rond voor het doel van Strijen maar helaas schiet Antonie de bal net naast.

We zijn amper begonnen aan de tweede helft of we staan met 4-2 achter. Twee keer laten we ons wel erg makkelijk uitspelen en deze tegenstander weet daar wel raad mee. Maar ook Strijen is zeker niet perfect vandaag. Een diepe pass van Rick valt tussen de keeper en Antonie in, maar die is sneller bij de bal en hoeft deze alleen nog maar in het lege doel te tikken (4-3). Vijf minuten daarna zijn we weer helemaal terug als nu Rick voor het doel opduikt en hij de bal over de keeper heen speelt (4-4). Wat een rare wedstrijd is dit. Even is het rustig met de goals maar dan is het toch weer Strijen dat opnieuw op voorsprong komt (5-4). Inmiddels wordt de wedstrijd steeds harder en met een scheidsrechter die blijft waarschuwen maar nooit echt ingrijpt is het wachten tot het uit de hand loopt. Het levert meerdere opstootjes op en een paar snoeiharde overtredingen. Het absolute dieptepunt is een tackle vol van achteren op de benen van Justin waar zelfs Bas Nijhuis zijn rode kaart voor tevoorschijn zou halen. Hier mag het blijkbaar allemaal en daar mag je vervolgens ook niets van vinden. Ondertussen rolt de bal nog steeds en komen we voor de zoveelste keer terug in de wedstrijd. Rick komt los op rechts en zijn voorzet wordt door Finn binnen geschoten (5-5). Met nog drie minuten op de klok geven we een resultaat toch weer uit handen. Weer zien we er niet echt goed uit en dat levert alweer de elfde goal op in deze wedstrijd. Het is 6-5 in het voordeel van Strijen. In een alles-of-niets komt Jent er dan voorin nog bij en spelen we de laatste minuten met drie verdedigers. Het levert uiteraard ook kansen op voor de thuisploeg om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar oog-in-oog met Michael gaat een lob net naast. Eén kans krijgen we dan nog als Jent de bal voor zijn voeten krijgt, maar hij helaas niet langs de keeper komt. Het eindigt hier in 6-5, een uitslag die op het naastgelegen korfbalveld niet zou misstaan. Het was van beide kanten een foutenfestijn met veel goals tot gevolg. Het is erg knap dat we ons tot vier keer toe hebben weten terug te knokken, maar we hebben onszelf natuurlijk wel steeds in die situatie gebracht. Nog drie wedstrijden te gaan dit seizoen, waarvan de eerste volgende week op de planning staat. Op ons eigen hoofdveld spelen we dan tegen Zinkwegse Boys.