71'
74'

31 augustus 2021 20:00

Gisteravond stond de oefenwedstrijd tegen 2e klasser IFC VR1 in Hendrik Ido Ambacht.

Mede door de blessures en vakantie stond er vandaag een heel jong elftal van SSS op het veld. In de basis stond de 15-jarige Zoë Metske, terwijl in de tweede helft de 14-jarige Zoë Dam zou invallen. In het doel stond Angel Verschoor.

Binnen 4 minuten kreeg spits Linda Kruithof een opgelegde kans. Helaas ging haar inzet tegen de keeper van IFC.

De eerste (niet officiele) gele kaart in dit seizoen ging naar Dilek Emir. Door aan de verkeerde kant te dekken kon zij niet anders dan haar directe tegenstander onreglementair te stoppen, anders had deze vrij spel richting het doel van SSS.

Een misverstand in de achterhoede van IFC leidde bijna tot een voorsprong, maar het geluk was uiteindelijk toch aan de zijde van de thuisploeg, waardoor er niet werd gescoord. Even later kon er weer een kans genoteerd worden. Na een vlot lopende combinatie tussen Ayikoru Bileti en aanvoerder Jamie de Kort kon de inzet van deze laatste door de keeper worden gekeerd.

SSS was de betere partij, maar IFC was zeker niet kansloos. Op een moeilijk schot kon keeper Angel Verschoor de bal niet klem vasthouden waardoor de bal voor de voeten kwam van de spits van IFC. Met een uiterste sliding kon Marjolein Hilberts een zeker doelpunt voorkomen.

In de 39e minuut nam Fleur van Troostwijk een hoekschop. Deze nam zij uitstekend en belandde over de doelvrouw van IFC, maar werd gekeerd op de doellijn door een van de verdedigers van IFC.

De tweede helft werd gestart met Lisa Leeuwestein voor de licht geblesseerde Marjolein Hilberts en met Antje van Drunen voor Ayikoru Bileti. In de 56e minuut kreeg SSS een grote kans, maar de inzet van Zoë Metske ging net over.

Na een uur werd Jet van Eekelen afgelost door Zoë Dam.

Inmiddels kantelde de wedstrijd richting IFC. Een fout in de achterhoede werd direct afgestraft. Te laconiek verdedigen leidde tot een onnodige kans voor de tegenstander. De doorgelopen aanvaller van IFC blokte het schot van onze doelvrouw en caramboleerde ongelukkig in het doel; 1-0.

Vanaf dat moment gingen “de kopjes hangen” van de dames van SSS en kreeg de tegenstander mogelijkheden tot verdubbelen van de voorsprong. In de 71e minuut was het raak. Een uitstekend genomen uittrap van de keeper van IFC belandde op de helft van SSS. Door het verkeerd toepassen van de buitenspelval kon een speelster -die niet buitenspel stond- vrij doorlopen om vervolgens Angel Verschoor te omspelen en de 2-0 laten aantekenen.

Drie minuten later was het wederom raak. Een misverstand in de achterhoede werd simpel afgestraft; 3-0.

Inmiddels waren Eline Verhorst, Iris van der Sluis en Tanisha Nouwt ingebracht, maar een eredoelpunt kwam er niet meer. De goed leidende scheidsrechter beëindigde uiteindelijk de aantrekkelijke wedstrijd met een 3-0 verlies voor SSS.

Een wedstrijd met twee gezichten. Het eerste uur speelde SSS met vlagen uitstekend. Goede opbouw en vlotte combinaties waren te zien. Verdedigend stond het lange tijd goed onder leiding van Sanne Kamper. Na de tegenslag van een tegendoelpunt geloofde het team niet meer in een goed resultaat. Jammer en onnodig! Het technisch duo Van Heusden/Veldhoen heeft echter voldoende inzicht kunnen opdoen in deze oefenwedstrijd wat de mogelijkheden zijn met/van dit team.

Toch ook ere aan het team van IFC. De nieuwe coach heeft een jong team met veel potentie. Een van de speerpunten binnen dit team werd strikt nageleefd; straffe mandekking. Niet voor niets kwam Jamie de Kort met de quote “ik heb een aanhanger!”.

Na afloop van de wedstrijd sprak Laura Trovato haar team toe en deed de mededeling per direct te stoppen met het voetbal. Erg jammer, maar gezien haar redenen te begrijpen.

Komende zaterdag speelt SSS VR2 een eerste bekerwedstrijd in en tegen Barendrecht.