JO15-1: Geen goede wedstrijd, wel drie punten

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Nog drie teams zijn er in deze bekerfase ongeslagen en één daarvan treffen we vandaag. Tegenstander Rhoon JO15-1 won namelijk de eerste twee wedstrijden van Slikkerveer en HermesDVS. Ook dat zijn twee teams die wij nog niet zijn tegengekomen, dus het blijft moeilijk om een inschatting te maken van de krachtsverschillen. Met de terugkeer van Timo zijn we voor het eerst dit seizoen wel weer helemaal compleet.

Al in de beginfase krijgen we een paar hele grote kansen om de score te openen. Zo schiet Luuk net naast als Raf hem met een snelle vrije trap oog in oog met de keeper zet. Al snel blijkt dat Rhoon niet is gekomen om het spel te maken. We krijgen alle tijd om op te bouwen en die tijd nemen we dan ook. De bal wordt soms zo traag overgespeeld dat de concentratie verslapt en we soms op vrij knullige wijze het balbezit weer weggeven. Zo ontstaat er een erg rommelige wedstrijd met weinig beweging en veel ballen door de lucht. Met wat geluk komen we na een kwartier spelen wel op voorsprong. Een corner van Milo valt zo bij de tweede paal binnen. Hoewel Luuk nog in de buurt was met zijn hoofd lijkt de bal toch in één keer het doel in te draaien (1-0). Na een half uur is het opnieuw raak uit een corner. Nu belandt de bal bij Daley, die hem terugspeelt op Milo en zijn voorzet valt ook nu weer over de keeper heen in de verre hoek (2-0). Net voor de rust lijken we de wedstrijd al te beslissen als Milo de bal diep geeft op Seb en met een stift langs de keeper zorgt hij voor de 3-0. Met die stand gaan we op weg naar de kleedkamer.

3-0 voor en toch ontevreden, wat een luxe. We spreken af minder snel de lange bal te spelen en eerst de voetballende oplossing over de grond te zoeken. Daarvoor is dan wel wat meer beweging zonder bal nodig. In het begin van de tweede helft gaat dat een stuk beter. We zoeken meer naar de combinatie en na een kwartier spelen bekroont Seb deze betere fase met de 4-0, als de bal voor zijn voeten belandt en hij deze hard in de kruising schiet. Daarna is de opleving wel weer voorbij. Er is te weinig beweging, we staan te ver uit elkaar en daardoor zijn we te vaak genoodzaakt om weer de lange bal te gaan spelen. Er volgt nog wel een goede kans van Timo, maar zijn schot gaat net voorlangs. Verder geloven we het eigenlijk wel en na 70 minuten volgt het eindsignaal. De afgelopen weken hebben we veel beter voetbal laten zien, maar voor vandaag was het genoeg. Rhoon viel ontzettend tegen, werd geen enkele keer echt gevaarlijk, en dat maakte ook ons spel er niet beter op. We hebben genoeg verbeterpunten gezien en daar gaan we weer mee aan de slag. Dat is hard nodig, want volgende week mogen we weer naar Rotterdam. Deze keer is Overmaas de tegenstander, dat ook al drie keer wist te winnen. De strijd om de koppositie dus. Aanvang is om 14:00.