Honingerdijk 110
3062NX
ROTTERDAM
tel. 010-4120516

Na twee trainingen gaat de beker vandaag weer verder en dat doen we gelukkig met een wat fitter team dan vorige week. Luuk is de week goed doorgekomen en is fit genoeg om te starten en ook bij Raf ziet het er een stuk beter uit. Alle overige pijntjes van de training zijn weg en zo kunnen we er weer tegenaan. Alleen Timo heeft nog steeds een blessure en dus was aanvulling toch wel gewenst. Gelukkig was Daan bereid om met ons mee te doen in plaats van met zijn eigen team. Echt top! Dan de tegenstander van vandaag: Excelsior. We moeten het slechts doen met hun eerste wedstrijd waarin ze met 0-4 wonnen bij Smitshoek. Zegt ons dus helemaal niets, behalve dat ze dus in ieder geval niet de zwakste tegenstander uit onze poule zullen zijn. Na enig oponthoud door een vermiste scheidsrechter wordt er richting kwart over drie dan eindelijk afgetrapt.

Al na enkele minuten komen we bijna op voorsprong. Het is nota bene een uittrap van Kris die over alles en iedereen heengaat en zo Luuk alleen voor de keeper zet. Die probeert het met een verre lob, maar deze gaat helaas net naast. Daarna maken we het onszelf niet erg makkelijk: ballen die te ver doorschieten op het kunstgras, verkeerde inworpen, veel slordig balverlies op eigen helft. We leiden zo de aanvallen van de tegenstander vaak zelf in en hebben vooral onze handen vol aan de snelle buitenspeler. Excelsior is een aantal keer dichtbij. Si Wei houdt een bal nog net voor de lijn tegen en even later wordt via Sem L ook nog de lat geraakt. Ook zit voor Daan de wedstrijd er al snel op als hij zich na een tik tegen zijn been moet laten vervangen. Raf komt voor hem in de plaats. Het duurt even voordat we ons weer herpakken maar krijgen dan wel meteen een paar grote kansen. Luuk schiet net voorlangs na een balletje van Raf en even later is het Raf zelf die de bal niet langs de keeper krijgt. We gaan rusten met 0-0.

Helaas moeten we het doen met het water uit onze eigen flessen want voor ander drinken is niet gezorgd. Het komt toch regelmatig voor dat er bij grote clubs om dit soort tijden niets meer voor de jeugdteams wordt geregeld. We lopen er in ieder geval niet minder hard van want we schieten uit de startblokken. Eerst is het nog een lob van Luuk die door de keeper wordt gekeerd, maar daarna is het wel raak. Het begint met een goede loopactie van Raf, die het overzicht bewaard en zijn voorzet wordt door Luuk afgemaakt (0-1). Lang kunnen we er niet van genieten. Binnen twee minuten staat Excelsior alweer op gelijke hoogte als er helemaal vrij wordt binnengekopt (1-1). Het is mooi om te zien hoe we daar ook nu weer als team mee omgaan en eigenlijk alleen nog maar harder gaan werken. En dat wordt beloond. Een dieptepass op Seb wordt verkeerd ingeschat door de keeper en in het lege doel geschoten (1-2). Een paar minuten later wordt het zelfs 1-3 als Seb perfect op maat voorgeeft en Luuk alleen nog maar binnen hoeft te lopen. Bij Excelsior lijkt het geloof dan wel verdwenen, alhoewel ze nog wel wat extra spelers naar voren sturen voor een slotoffensief. Er volgt nog wel een bal op de lat maar ook in die fase zijn de kansen, met name door de enorme ruimte, vooral voor ons. Het levert ook nog twee goals op. De 1-4 is een mooie uitgespeelde goal met Luuk als eindstation en in de extra tijd wordt het ook nog 1-5 als Luuk eerst nog op de keeper stuit maar Seb de re-bound alsnog benut. Een knappe en verdiende overwinning tegen een sportieve tegenstander. Komende woensdag komt Zinkweg weer op bezoek, waarna we zaterdag weer verder gaan bekeren in een thuiswedstrijd tegen Rhoon. En ohja, bij deze nog even de groetjes aan Excelsior, waarvan ik vernomen heb dat zij trouwe lezers zijn van onze verslagen ;) Succes nog dit seizoen!