KLAASWAAL
tel. 0186-571500

SSS krijgt Nieuwerkerk op de knieën en staat weer aan kop.

Vandaag de topper in de 3e Klasse D. SSS (nummer 2) thuis tegen de nummer 1 Nieuwerkerk.

Ruim een maand geleden was Nieuwerkerk voor de rust al klaar met SSS en werd de wedstrijd uiteindelijk met 4-1 verloren door SSS.

Om de competitie nog een beetje spannend te maken telt vanmiddag alleen maar winst voor SSS anders wordt de kloof met Nieuwerkerk wel erg groot.

In de eerste helft is SSS de bovenliggende partij en komen er ook een aantal kansen voor SSS.

Een vrije trap van Dennis den Haan wordt uit het doel gebokst.

Feni Bileti heeft de 1-0 op zijn schoen maar zijn schot wordt nog net geblokt door een verdediger van Nieuwerkerk en later wordt Stefan Bervoets mooi vrijgespeeld maar hij kan niet tot een schot komen omdat hij nog net aangepakt word door 2 verdedigers.

Aan de andere kant beleeft SSS keeper Guus Tieleman een (onverwacht) rustige eerste helft. De ruststand wordt dan ook 0-0.

Ook in de 2e helft een prima spelend SSS. De eerste kans is voor Mark de Bie die de bal in één keer op de slof neemt maar het is de keeper van Nieuwerkerk die nog net de bal uit het doel kan boksen. In de 65e minuut krijgt SSS een hoekschop; deze wordt door Feni Bileti bij de 2e paal neergelegd waar de inlopende Tim van Zetten de bal in één keer met de binnenkant voet tegen de touwen schiet: 1-0.

SSS keeper Guus Tieleman heeft het in de 2e helft aanzienlijk drukker dan in de 1e helft maar hij weet met goed keeperswerk, af en toe een beetje geluk en het feit dat het vizier van de Nieuwerkerk aanvallers niet op scherp staat zijn doel schoon te houden.

Een kwartier voor tijd is het een strakke crossbal van Tim van Zetten die schitterend wordt aangenomen door Ryan Richard, die vervolgens doorpast op Mark de Bie. Zijn inzet wordt nog gered maar dan komt de bal uit een scrimmage voor de voeten van Tim van Zetten die de 2-0 binnentikt. In de resterende tijd zijn er nog wat kansen voor Nieuwerkerk maar er wordt niet meer gescoord en zo verliest Nieuwerkerk voor het eerst dit seizoen.

De verdediging van SSS werd vandaag solide geleid door Roy van Raam. Samen met zijn achterhoede maatjes Jasper van de Velde, Edison Warner en Ernesto Figuiera Comoja wordt er wekelijks vertrouwen getankt in de achterste linie van SSS. Iets wat de trainers Henk Dirven en Ed van Mourik een goed gevoel moet geven.

Door de winst neemt SSS de koppositie over van Nieuwerkerk en heeft SSS 2 punten voorsprong op hetzelfde Nieuwerkerk dat wel 2 wedstrijden minder heeft gespeeld.

Op de 3e plaats staat LMO op 5 punten achterstand maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. De spanning is dus weer terug in de top van de 3e Klasse D. Zaterdag gaat SSS uit naar Zwarte Pijl. Zwarte Pijl verspeelde een 0-2 voorsprong tegen LMO en verloor uiteindelijk met 3-2.