Binnenmaas, FC JO15-2

0 - 7

SSS JO15-1

28 september 2021 19:00

Vanavond krijgen we meteen de kans om de eerste nederlaag van afgelopen zaterdag weer snel te vergeten. We gaan op bezoek bij 1e-klasser Binnenmaas JO15-2, waarbij we wel moeten melden dat zij daarin vrij kansloos onderaan staan. Hoewel het altijd moeilijk inschatten is, verwachten we toch wel de favoriet te zijn. Zeker als we op den duur zelf die stap omhoog willen gaan maken, moeten we dit toch eigenlijk gewoon winnen. Iedereen is heel uit de strijd gekomen zaterdag en ook Timo sluit weer aan. We zijn dus helemaal compleet.

We zien al snel dat we met een totaal andere tegenstander te maken hebben dan afgelopen zaterdag. Toen stonden we tegenover grote, sterke jongens, nu zijn wij zowat het grotere team. Ook Binnenmaas wil gewoon lekker voetballen, al nemen ze dat soms wel heel letterlijk en staan ze bij balverlies niet echt goed. Dat blijkt al na acht minuten als de bal via het hoofd van een Binnenmaas-speler voor de voeten van Seb komt en hij met een hoge bal de uitkomende keeper klopt. Er wordt nog gevlagd voor buitenspel maar de bal kwam toch echt van een eigen speler, dus hij telt: 0-1. Luuk heeft kort erna al de 0-2 op zijn schoen maar nu brengt de keeper wel redding. In de fase erna wordt het wat slordig van onze kant. Veel slechte passes en verkeerde aannames zorgen ervoor dat Binnenmaas ons enige tijd onder druk kan zetten. Ook dan gaat de bal weer best aardig rond bij de thuisploeg maar daar blijft het dan ook bij. De bal wordt uiteindelijk verloren en één dieptepass langs de zijlijn op Luuk is genoeg om hem voor de keeper te zetten. Nu schiet hij wel binnen: 0-2. Vanaf dat moment gaan we wat makkelijker voetballen en zien we een hoop leuke aanvallen. Het wordt al snel 0-3 als Luuk zich eerst nog vastloopt maar Milo uiteindelijk een prima voorzet aflevert op het hoofd van Seb. Ook de 0-4 laat niet lang op zich wachten. Opnieuw een aanval over de rechterkant, nu via Raf die klaarlegt voor de inkomende Daley en zijn schot gaat hard via de onderkant van de lat het doel in. Het slotstuk van deze eerste helft is een perfect uitgespeelde goal als Luuk de bal op het laatste moment breed legt op Seb, die zo simpel raak kan schieten. Zo zien we het graag. Ruststand: 0-5.

Seb neemt plaats op de bank en Raf schuift daardoor naar voren. Ook Timo maakt nu zijn rentree. Hoewel de wedstrijd natuurlijk al is beslist proberen beide teams er nog het beste van te maken. De eerste grote kans is voor Binnenmaas als ze een vrije trap krijgen op een mooie plek, maar de lat voorkomt een doelpunt. Na iets meer dan tien minuten spelen maken wij er 0-6 van. Raf zet Luuk alleen voor de keeper en die schiet knap raak. Daarna zit de wedstrijd er voor hem op en gaat ook Daley naar de kant. De stand maakt het mogelijk om ook deze posities vanavond lekker door te wisselen. Bart en Seb komen voor hun in de plaats. Na bijna een uur spelen is de thuisploeg het dichtst bij de eretreffer. De bal lijkt de verre hoek in te gaan maar Kris heeft nog een mooie redding in huis. Dan doen wij het maar weer, want nog geen twee minuten later geeft Raf een mooie voorzet op Seb en die schiet de bal langs de keeper. In de slotfase gebeurt er weinig spectaculairs meer en zo blijft het bij 0-7. Onze defensie gaf weer vrijwel niets weg en voorin maakten we een aantal prima goals. De krachtsverschillen bleken uiteindelijk toch te groot. Vanaf volgende week woensdag gaan we weer verder om het 'echie'. We spelen dan binnen acht dagen de laatste drie bekerwedstrijden, die bepalend gaan zijn voor de indeling in de volgende competitie. Eerst komt Slikkerveer op bezoek, dan gaan we naar Smitshoek en we sluiten af met een thuiswedstrijd tegen HermesDVS.