3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4857215

SSS ging zaterdag 12 maart op bezoek bij BZC/Zuiderpark aan de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid.

BZC/Zuiderpark bezette de laatste plaats en SSS is inmiddels opgeklommen naar de 2e plaats. Met de wedstrijd van 3 weken geleden tegen Rhoon (toen de nummer laatst) nog vers in geheugen, die werd immers verloren, moest het dit keer anders.

SSS begon de wedstrijd met mooi combinatievoetbal. Desondanks moest doelman Guus Tieleman al in de 3e minuut met een formidabele redding in actie komen. De linkerspits van BZC wist een gaatje te vinden om uit te halen nadat hij Jasper van de Velde al direct flink wat werk bezorgde. Van de Velde speelde verder echter een prima wedstrijd als stand-in voor de afwezige Geir Sizoo.

SSS bleef prima combineren en dat leverde al in de 7e minuut de 0-1 op door Mark de Bie. Zijn schot werd nog van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos moest toekijken hoe de bal achter hem in de doel verdween.

Gesteund door deze voorsprong bleef SSS bezig op de helft van zijn tegenstander om de score verder uit te breiden. Een voorzet van rechts van Tim van Zetten werd nog net door een verdediger onderschept, wederom een voorzet van diezelfde Van Zetten werd door Dennis den Haan net naast gegleden.

De druk werd alsmaar verder opgevoerd en de 2e goal kon dan ook niet uitblijven. Mark de Bie frommelde zich al sleurend, trekkend en duwend door de verdediging, kreeg de bal voor het doel waar Tim van Zetten het laatste tikje kon geven, 0-2. We schrijven de 23e minuut.

In de 26e minuut werd het goede combinatievoetbal van de gehele eerste helft met de mooiste aanval van de middag afgerond door Edison Warner. Hij stiftte de bal op zijn rustige karakteristieke manier over de uitkomende, vallende keeper in het net. En of dit alles nog niet genoeg was trapte Dennis den Haan er in de 34e minuut nog een vrije trap in vanaf randje 16 meter. Een vrije trap die als een granaat via de onderkant van de lat, stuitert op de grond en vervolgens in het dak van het doel verdwijnt. 0-4. Tussen deze twee goals van SSS door kopte BZC/Zuiderpark uit een goed genomen vrije trap net over de goal van SSS.

In de tweede helft moest Niels Nederlof gedwongen het veld verlaten en nam Frank van der Linden zijn plaats in. In de 53e minuut kwam BZC/Zuiderpark enigszins terug in de wedstrijd. Nick Rorijs scoorde tegen zijn toekomstige clubmaatjes de 1-4. Middels zijn snelheid liet hij de SSS verdediging zijn hielen zien en rondde koelbloedig af.

SSS kreeg her en der nog wat kansjes, maar deze werden niet omgezet in een doelpunt. Guus Tieleman moest aan de andere kant nog wel een keer reddend optreden om de 2-4 te voorkomen.

In de blessuretijd kwam de 2e goal van BZC/Zuiderpark er toch nog. Uit een rommelige situatie voor het doel en via de voet van een SSS verdediger hobbelde de bal alsnog achter Guus Tieleman, 2-4. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Het verval in de tweede helft was groot, maar de basis die in de eerste helft al was gelegd bezorgde SSS de 3 punten.

SSS staat nu aan kop in de 3e klasse D, 2 punten los van Nieuwerkerk. Die ploeg heeft echter nog wel 3 wedstrijden in te halen, te beginnen dinsdag a.s. tegen Groote Lindt.