Pieter Joostenlaan 7
3648XR
WILNIS
tel. 0297-285247

Onder toeziend oog van een aantal meegereisde fans van SSS werd vandaag de belangrijke wedstrijd tegen CSW in Wilnis gespeeld. Belangrijk, omdat bij winst SSS een aantal plekken in de ranglijst kon gaan stijgen.  En is natuurlijk de vraag of SSS zijn sterke vorm van de laatste weken kon volhouden.

Een fikse tegenvaller was de afwezigheid van Charlotte Blaak. Zij was bepaald niet ongeschonden uit de wedstrijd van vorige week gekomen en diende daarom de wedstrijd aan zich voorbij te laten gaan. Een meevaller daarentegen was de aanwezigheid weer -weliswaar op de bank- van Suus Tol. Vanuit SSS VR1 deed dit keer Celine de Jong mee en ook Dilek Emir was weer van de partij. Onder de lat stond vandaag Agnita Nouwen.

SSS speelde een sterke eerste helft. Na een aantal minuten kreeg Tanisha Nouwt de bal aangespeeld in het 16 meter gebied. Rondom stonden een aantal verdedigers van CSW, maar gaven haar teveel ruimte. Een droog schot volgde en deze belandde via de paal in de kruising. Tot haar eigen verbazing 0-1.

De wedstrijd was in evenwicht met misschien iets meer balbezit voor CSW. Een kwartier later volgde een uitbraak van SSS. Een voorzet van Linda Kruithof belandde onbedoeld op de lat. De bal was vervolgens een prooi voor de doelvrouw, maar deze treuzelde in haar eigen doelgebied. Linda Kruithof was inmiddels goed doorgelopen. De doelvrouw was verrast en wilde de bal wegschieten, maar onze spits blokte de bal, waarna deze in het doel eindigde; 0-2.

SSS bleef geconcentreerd verdedigen om vervolgens met een snelle counter de spitsen te bedienen. Na zo’n half uur wist SSS opnieuw te scoren. Linda Kruithof wist in een goede positie te komen, maar zag de inkomende Jamie de Kort in een nog betere positie staan, waarna de assists op haar volgde. Met een geplaatste schuiver werd de 0-3 aangetekend.

Vlak voor rust wist CSW tegen te scoren. Waren de twee eerdere vrije trappen zonder enig gevaar, nu belandde de bal via het been van Celine de Jong onbereikbaar voor de op haar verkeerde been staande Agnita Nouwen in het doel; 1-3.

De tweede helft had CSW de wind mee en begon direct SSS vast te zetten. De tegenstander kreeg echter geen vat op SSS. Toch wist het een kwartier voor tijd de aansluittreffer te maken bij een hoekschop. Even niet opletten aan Klaaswaalse zijde; 2-3.

Vreemde genoeg kantelde de wedstrijd en kreeg SSS meer mogelijkheden om tot goed aanvallend spel te komen. Toch kroop het de laatste minuten door het oog van de naald. In de laatste seconden wist Agnita Nouwen en Marjolein Hilberts de bal van de doellijn weg te werken, waarna de leidsman de wedstrijd beëindigde.

Zonder iemand te kort te willen doen, maar de KNVB had vandaag wel een bijzondere scheidsrechter aan deze wedstrijd gekoppeld. Te laat, maar ook nog op zijn gemak het veld op strompelen. Het wachten is op een umpire met een rollator. Vreemd gedrag bij een blessure van onze captain, maar ook bij een vrije trap in de baan van het schot gaan staan! Het is overduidelijk wie de minste meters maakte in dit duel. De leiding van onze dames bestond vandaag uit 6 man. Arie en Martin de Koning sloten deze wedstrijd aan. Arie -onze verzorger- kreeg bij een blessure behandeling een gele kaart, maar ook onze assistent scheidsrechter Martin dreigde een gele kaart te gaan ontvangen. Hij werd moedeloos van het niet willen fluiten na een vlagsignaal. Gelukkig kon coach Van Heusden -de rust zelve- zijn assistenten tot rust manen.

Wederom dus een winstpartij voor onze meiden. Het was geen hoogstaand duel, maar wel één die tot de laatste minuut boeide. Met veel inzet en tactisch spel weet SSS het iedere tegenstander lastig te maken.

Volgende week wacht thuis de wedstrijd tegen DE kampioenskandidaat IJFC uit IJsselstein. In de uitwedstrijd wist SSS lang een gelijkspel er uit te halen, maar verloor uiteindelijk in de laatste minuten. Ongetwijfeld zal de tegenstander naar de vreemde uitslagen in het voordeel van SSS hebben gekeken. Ze zijn gewaarschuwd!