SSS MO17-1 geeft het na een goed begin in de 2e helft helemaal weg tegen DBGC.

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 1e klasse 4

18 februari 2017 14:30

Na een mistige ochtend kwam er ’s middags toch nog een lekker zonnetje dus een mooi vooruitzicht om weer punten te pakken. Vrijdag avond had René een filmpje gestuurd over de inzet en beleving van Carles Puyol (oud verdediger FC Barcelona) wat hij met hard werken allemaal heeft bereikt. Hopelijk hebben alle meiden het filmpje gekeken en hebben ze er voor vandaag inspiratie uit kunnen halen.

Afwezig was vandaag Wendy, ze moet nog herstellen van haar sleutelbeen, en omdat we maar 16 meiden op papier mogen zetten moesten we Sterre helaas teleurstellen dat ze deze keer niet mee kon doen.

We begonnen vandaag in een 1-4-4-2 formatie met Mandy op het doel. In de verdediging Britt, Jaimy, Fabiënne en Joëlle. Op het middenveld stonden Nina, Loïs, Kim en Lisa. En voorin starten Amber en Charaya. Dat betekend dat Demi, Milou, Fenna, Myrthe en Sabine op de bank beginnen

We begonnen matig aan de eerste helft en kregen daardoor ook al snel de 1-0 tegen. Even later volgde ook de 2-0.  We kregen zelf ook nog een paar kansen maar waren niet scherp in de afronding en gingen dus met een 2-0 achterstand de rust in.

In de rust hadden we de opstelling iets aangepast en zijn we 1-3-4-3 gaan spelen en in het begin zagen we dat het voor DBGC even zoeken was en kwamen wij steeds beter in het spel en dat resulteerden na 8 minuten in de 2e helft al in een goal. Kim speelde de bal naar Amber en die schoot van randje 16 mooi binnen. En 2 minuten later speelden Kim de bal diep op Demi en die schoot netjes de 2-2 binnen. Binnen 10 minuten hadden we dus de schade van de eerste helft hersteld. En was dus alles weer mogelijk maar helaas maakten DBGC de 3-2. En van af dat moment zakte we helemaal weg en werden we overlopen door DBGC die dus ook de 4-2, 5-2, 6-2, 7-2 en de 8-2 scoorde. We hadden nog gelukt dat Mandy ons een aantal keer goed redden want anders hadden we zo maar met dubbele cijfers kunnen verliezen.

We hebben vandaag helaas maar 15 minuten laten zien als team dat we voor iedere meter willen knokken. Als we dit is iedere week 80 minuten laten zien dan is er echt veel mogelijk maar dat begint dus al op maandag en woensdag waar we dan ook met de zelfde instelling moeten trainen.