1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 05

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Na twee oefenwedstrijden beginnen we vandaag aan het echte werk. Tot de herfstvakantie spelen we vijf bekerwedstrijden. De eerste tegenstander daarin is Spijkenisse JO16-2. De kracht van onze tegenstanders is nu nog lastig in te schatten, maar met Spijkenisse lijken we wel meteen tegen één van de betere teams te beginnen. We zijn dus gewaarschuwd. Raf is nog niet fit genoeg na zijn blessure van woensdag en ook keeper Kris is er vandaag niet bij. Zijn plaats onder de lat wordt ingenomen door JO16-2 keeper Sam.

1e helft:
Dat de weerstand hoger zou zijn dan afgelopen woensdag was wel te verwachten, maar Spijkenisse is echt een goede ploeg. We voetballen waar het kan, maar moeten het meeste balbezit aan de bezoekers laten. Met het balbezit dat we hebben doen we echter wel de goede dingen. We laten de bal snel rond gaan en staan binnen een paar passes aan de overkant. Na acht minuten levert dat een voorsprong op. Luuk speelt wat verdedigers uit en legt de bal klaar voor Seb, die knap raak schiet (1-0). Spijkenisse moet het tot dan toe hebben van wat mislukte afstandsschoten, maar is na tien minuten toch dicht bij de gelijkmaker. Gelukkig weet Sam zich net op tijd voor de bal te gooien. Dan is het weer aan ons. Luuk wordt diepgestuurd en komt oog in oog met de keeper te staan. Zijn schot gaat helaas net voorlangs. Een minuut later is het alsnog raak. Na een pass van Milo maakt Luuk het nu wel goed af (2-0). Spijkenisse heeft het moeilijk en komt eigenlijk niet meer tot echte kansen. Na iets meer dan een half uur spelen wordt het voor ons nog mooier als Seb een vrije trap schitterend in de verre hoek schiet (3-0). Met die stand gaan we ook rusten.

2e helft:
Dat 3-0 nog geen zekerheid is bleek een week geleden al. Toen kwamen we zelf nog terug tot 3-3. We zullen dus minstens hetzelfde niveau moeten halen als voor de rust. We starten goed en krijgen direct een paar grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Eerst schiet Luuk 1-op-1 met de keeper de bal over het doel en een paar minuten later is het Timo die zijn schot tegengehouden ziet worden door de keeper, waarna hij in de drukte ook de re-bound niet over de lijn krijgt. Ondertussen voorkomt Sam aan de andere kant dat Spijkenisse weer terug in de wedstrijd komt. Een vrije trap wordt door hem knap uit de benedenhoek getikt. Zo blijft het spannend zolang het ons niet lukt om een vierde treffer te maken. Opnieuw zijn we dichtbij als een voorzet van Niek net door Luuk gemist wordt en even later ook de keeper nog een keer redding brengt op een schot van Luuk. Gelukkig komen we alsnog op 4-0. Het begint met een goede actie van Timo, die de bal bij Luuk krijgt en nu verdwijnt de bal wel in het hoekje. Is dit dan wel de beslissing? In de slotfase neemt de vermoeidheid en ook de pijntjes toe en kan de goed gevulde reservebank het maar net aan. Uit een corner tikt Spijkenisse de 4-1 binnen en als even later ook nog de 4-2 valt moeten we toch nog even alle zeilen bijzetten. Gelukkig houden we stand maar maken we het onszelf nog wel onnodig moeilijk. We hebben hard gewerkt vandaag en speelden bij vlagen echt weer heel goed. De eerste punten zijn binnen. Volgende week gaan we voor de tweede bekerwedstrijd naar Barendrecht.