Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Seolto uit Zevenbergen. Deze ploeg wist tot aan vandaag nog geen punten te verzamelen uit 4 gespeelde wedstrijden. SSS had er inmiddels 10 verzameld uit 5 wedstrijden. Desondanks zal met grote letters het woord “onderschatting” in de kleedkamer van SSS zijn opgehangen.

De bedoelingen van SSS waren direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Van Honk duidelijk. Zo snel mogelijk proberen de eerste treffer te maken met aanvallen over de flanken via Stijn van der Linden en de naar later blijkend sterk spelende Joshua Nagelhout.

Direct vanaf het begin zijn er kansen voor SSS. In de 6e minuut is het al raak als Feni Bileti de bal passt in de loop van Mark de Bie. De Bie schiet de bal  langs de doelman en zet daarmee SSS op de gewenste snelle 1-0 voorsprong. SSS blijft in hoog tempo doorgaan. Na 20 minuten is het Stijn van der Linden die op volle snelheid de achterlijn haalt en de bal op maat geeft aan Mark de Bie die vanmiddag zijn 2e goal maakt en daardoor de marge verdubbeld.

Seolto komt in de eerste helft af en toe via de counter voor het doel van SSS maar echt moeilijk kunnen ze het keeper Cas Abbas niet maken, hoewel hij één keer handelend moest optreden. Met goed keeperswerk kon hij voorkomen dat een uitbraak van Seolto tot een doelpunt werd bekroond.

Vijf minuten voor rust is het Joshua Nagelhout die met een bekeken boogbal de keeper van Seolto kansloos laat en tekent hiermee de 3-0 aan. Met deze stand zoeken beide ploegen de kleedkamer op.

De 2e helft is een stuk minder van SSS zijde en zijn er ook minder kansen. SSS hoef niet meer en Seolto is niet bij machte om voor enig gevaar voor het SSS doel te zorgen. Kansen zijn er nog voor Mark de Bie en Nick Rorijs. Rorijs weet nog wel het net te vinden, maar wordt wegens buitenspel teruggefloten.

Trainer Henk Dirven voert nog enkele wissels door, maar hierdoor zou de stand niet meer wijzigen.

SSS schrijft er door deze uitslag weer 3 punten bij. Door het verrassende verlies van Groote Lindt bij ZBC’97 (3-1) klimt SSS naar de 3e plaats op de ranglijst. Komende weken zal blijken of SSS sterk genoeg is om deze plaats minimaal te handhaven of wellicht te verbeteren als er op bezoek wordt gegaan bij Zwaluwe, daarna DFC naar Klaaswaal komt, OSV in Oud-Beijerland bestreden moet worden en daarna IFC op bezoek komt. Een pittige reeks, maar met een inmiddels weer redelijk fitte selectie kan dit met vertrouwen tegemoet worden gezien.